Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Darja
spela* napisal/-a:To sicer še nič ne pomeni. Morda sta pričakovala bistveno boljši rezultat, pa sta imela krizo. Kar je sicer manj verjetno, je pa možno.

Ja, prav gotovo. :lol:
 VIRUS
Itak, debata ki razdeli!
Tudi sam bi ob upoštevanju neto časa pridobil kar nekaj mest, ampak, recimo, včeraj sem vsaj 5 krat pogledal rezultate in če me zdajle vprašate nimam pojma katero mesto sem zasedel, v bistvu me to niti ne zanima, kot iz topa pa vam lahko ustrelim kakšen čas sem dosegel, oba vem, bruto in neto, pa nima veze!
Kolikor vem je pred vsakim množičnim tekom na forumu naslov: osebna napoved rezultatov, kjer nisem niti pri enem zasledil, da bi napovedal recimo, jaz bom pa zasedel 255 mesto, ... Vsi govorite (govorimo) o časih in vsaj za mene, dokler ne bom pariral Kenijcem :D mesto sploh ni pomembno!!
Sicer pa, si predstavljate zmedo, če bi zares odločali le neto časi, Gebre v Berlinu še dobre pol ure nebi vedel ali je res zmagovalec ali ne, morda se je kak Kenijec odločil in štartal 1 uro za vsemi, cesta bi takrat zagotovo bila prazna.
Torej, skupen štart, ... kdor prvi pride na cilj je zmagovalec!

Glede postavljanja pa, debata je sicer zanimiva, ampak pomojem brezpredmetna. Saj lahko tupiš ljudem naj se postavijo tja pa tja, pa se ne, pa kaj čmo, tako pač je. Verjamem pa da ste vsi zares hitri poskrbeli, da vas stare mame niso spotikale in ste se postavili dovolj spredaj.
Komaj čakam na komolčenje naslednje leto, letos je bilo res fajn!!!
Uporabniški avatar
 Laufer
VIRUS napisal/-a:Itak, debata ki razdeli!
Sicer pa, si predstavljate zmedo, če bi zares odločali le neto časi, Gebre v Berlinu še dobre pol ure nebi vedel ali je res zmagovalec ali ne, morda se je kak Kenijec odločil in štartal 1 uro za vsemi, cesta bi takrat zagotovo bila prazna.
Torej, skupen štart, ... kdor prvi pride na cilj je zmagovalec!

:shock:
Berlin je po neto časih. Ker pa je toliko tekmovalcev, imajo samo tisti, ki startajo v prvi vrsti možnost, da zmagajo, Če bi startal 1 uro kasneje ne bi čisto nič pridobili, ampak veliko izgubili. Gužva v Berlinu je na celotni progi večja kot v Ljubljani in to na vseh 42 km proge.
Nazadnje spremenil Laufer, dne 28 Okt 2008, 14:11, skupaj popravljeno 1 krat.
 VIRUS
Vem, sem razumel da je v Berlinu neto čas, jaz sem letos tekel v Stockholmu, pa je isto bil veljaven neto čas, sej pravim, tukaj so deljena mnenja, samo načeloma je pri skupinskih štartih tako, da zmaga tisti, ki prvi prečka ciljno črto, drugače to nebi bil skupinski štart ampak nekakšen kronometer.
Hotel sem rečt samo to, da me moje mesto res ne zanima, čas pa zelo, na naslednjem maratonu napadam 3.15.00, katero mesto bom zasedel pa mi je že zdajle vseeno!
Uporabniški avatar
 miro
Še en pogled na postavljanje "veteranov in veterank"
Mnogi ste spregledali, da je na tem maratonu potekalo tudi državno prvenstvo v pol- maratonu za atlete in atletske veteranke-veterane. Ker pa na skupinskem startu šteje prihod v cilj v bruto času, lahko razumete "starejše,"zakaj so se postavili bolj spredaj.Saj lahko še tekmujejo,kajne?

Lp
Miro
Ps: Sedaj se pa res ne bom več oglašal v tej temi!
Miro
Uporabniški avatar
 Tjas
ah Miro, ti se kar oglašaj, zakaj pa ne ;)

Od vseh ljudi, ki gredo na tekmo, da bi tekmovali, sami s seboj in z drugimi okoli, pač ni pričakovati, da bi jim bilo prav malo mar za rezultat (tako čas, kot mesto, ki ga bodo zasedli). Sem se sicer postavila nekam tja, kamor pašem, glede na bruto čas, ki "šteje" pa razumem vse, ki želijo štartati v ospredju.
Uporabniški avatar
 izzardly
Darja napisal/-a:Zanimiva tema, ni kaj. Sicer ste že več ali manj vse povedali, ampak tole pa RES moram dodat. Pri pregledu slik s štarta, sta mi v oči "padla" dva vrla mladeniča, ki sta bila popolnoma v ospredju. Njuna dosežka izgledata takole: neto 1:58:27 / bruto 1:58:29 in naslednji: neto 2:06:16 / bruto 2:06:17.
Menim, da je vsak komentar odveč.

:D Tedva mandeljca sta si pa res svetovno sramoto naredila (sem pofirbcala med slike s cilja in izgleda vse b.p., torej sta se samo zrinila naprej).
Uporabniški avatar
 lonely
izzardly napisal/-a:
Darja napisal/-a:Zanimiva tema, ni kaj. Sicer ste že več ali manj vse povedali, ampak tole pa RES moram dodat. Pri pregledu slik s štarta, sta mi v oči "padla" dva vrla mladeniča, ki sta bila popolnoma v ospredju. Njuna dosežka izgledata takole: neto 1:58:27 / bruto 1:58:29 in naslednji: neto 2:06:16 / bruto 2:06:17.

:D Tedva mandeljca sta si pa res svetovno sramoto naredila (sem pofirbcala med slike s cilja in izgleda vse b.p., torej sta se samo zrinila naprej).

Ampak njuna slikca je bila v časopisih in na TV in tako sta "zmagala".
 comet
Ah, ja... junaki prvega kilometra... :D
Uporabniški avatar
 Bajsi
lonely napisal/-a:
izzardly napisal/-a:

Ampak njuna slikca je bila v časopisih in na TV in tako sta "zmagala".

Helou!
..in še, začela in končala sta z zmagovalcem maratona. No ja, skoraj!
 klas
he, he, hudo tole...
no - da ne bi kateremu bil v napoto ali mi ne bi kdo prekrižal poti in se mi motal pod nogami - jaz ne hodim na masovke. Žal mi je tudi, da ste se prerivali po megli, nad 1300 metrov višine je blo namreč božansko sonce, povsod, kjerkoli si se postavil...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
ne rabi ti bit žal, ker vreme je bilo za tek naravnost idealno.
Uporabniški avatar
 Vladek
Glede neto-bruto časa mi je popolnoma vseeno. Zame velja neto čas na moji uri in to je to.

Je pa res, da bi bili boksi po ciljnem času zelo zaželjeni.

Se pa kar nekaj tekačev ne zna vesti na progi, pa temu ne bi rekel neuvidevnost, bolj naznanje. Na postajah se zelo slabo umikajo-mo tekačem ki prihajajo za nami. Obstojimo kot lipovi bogovi.
Ne razumem tekačev, ki hodijo, no saj to razumem, te pač zmanjka, samo tega res ni potrebno početi sredi proge.
Včasih se zgodi, da komu zapreš pot, ni problema, ampak vsaj z roko nakaži, poglej nazaj, zakriči, kar koli.

lp
 jZ
Lp.

Malo sem se poigral v Excelu in Tekaški forum (21km) ne odstopamo (preveč). Je pa res, da smo v povprečju bili malce bližje startu in tekli počasneje :)

Prehod cilja po začetku - povprečje:
Forumovci: 2:09
Vsi: 2:11

Neto čas teka na 21km - povprečje:
Forumovci: 1:49:55
Vsi: 1:49:52

Kakšen outlier tu ali tam.

Srečno, jZ
 mojA
UAU, super tole.

Sem se pa spomnila rešitve. Timing naj se obrne na Erota, kako je organiziral TF 10.KO - je šlo kot namazano. Smo se razvrstili natančno kar se le da. :D :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA