Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Zadnji trening pred LM-om je za mano. Šlo je za podiranje PB-ja na prej omenjeni trasi. To mi za nekaj sekund ni uspelo za volja tega, ker sem se moral za vmesne čase ustavljati da sem z žepa v jakni potegnil mobitel in pritiskal vmesne čase (minuta je gotovo šla po zlu). Sicer pa je (neto) prav gotovo šlo za moj najhitrejši trening tek v teh petih letih. Trenutno sem 100% nepoškodovan in če (slučajno) ne zbolim sem se v zgolj dveh tednih kar dobro pripravil na LM.

Prave hitrosti teka na ravnini še vedno ni, ker sem pač poleti narobe treniral preveč v breg in premalo delal na hitrosti. Po svoje povsem namerno, ker raje trenriam v lepih hribih, kot venomer na zaprašenem dolgočasnem asfaltu. Edina stvar, ki me še skrbi je ta da sem nevzdžljiv, ker za dolge treninge enostavno ni bilo časa.

Med tednom planiram še nekaj tekaških sprehodov, kjer bom moral paziti da me ne bo potegnilo v delanje kakih intervalčkov.
Bojan Ambrožič napisal/-a:Aja, v vraževerje, kot pristaš znanosti, ne vejamem. Tudi kak blog je bil že napisan o tem.

Bojan, ampak učinek placeba je dokazan. Tako da ne moreš reči, da ni nič na tem, v kaj človek verjame. :wink:
Moje priprave so bile skromne, komaj slabe tri tedne teka. Od aprila do 20.septembra nisem niti enkrat tekel :oops: Vmes sem bil na kolesarski "karieri" (11.000km). Skratka ker sem bil skeptičen že cel september ali bi bilo sploh pametno it sem potem po dobrem tednu teka na enem nočnem teku tako grdo stopil na korenino, da sem mislil da sem si cel gleženj polomil.Tako, da sem teden dni pavziral edino na kolesu me ni nič bolelo. Z nogo je bilo potem vse ok, nobenih težav. Prejšnji teden so bile tiste prave priprave vmes sem se stestiral kako hitro pretečem cooperja uspel mi je kar dober dosežek 8.17 na 2400m potem sem podaljšal do 12 minut , kjer sem pretekel 3500m na štadionu. Kondijcisko sem odlično pripravljen, edino samih tekaških km imam letos žal premalo. :roll: Cilj bi mi bil teči pod 1.30 neto.

P.S: Šlogarcam pa tudi jaz čisto nič ne verjamem(vaše zvezde, moje mezde). Aja tisto nihalo niti ni tako napačno, če ga uporablja zidar ali kakšen fizik v laboratoriju. 8)
Bojan Ambrožič napisal/-a:Aja, v vraževerje, kot pristaš znanosti, ne vejamem. Tudi kak blog je bil že napisan o tem.

Ratni šalabajzarji z nihali in podobnimi stvarmi mi gredo na jetra.

:shock: :shock: :roll: :roll:

O čem ti to, kakšne veze s pripravami?

LP, vencelj
Eh...pa saj ne morem verjeti...po dolgem razmišljanju sem se le prijavila na LM, 21-ko...pridno sem tekla, počutila sem se odlično...ta viken pa fašem en grd uroinfekt, danes bila pri zdravniku, dobila antibiotike...zdravnik je rekel, da ni šans, da grem na LM, da je to prehuda obremenitev za srce, da srce dobri dve uri ne bo zdržalo 160 pulza, da me lahko samo še z nosili pripeljejo čez cilj...skratka, z njegove tsrani absolutni ne. :( Lahko samo počakam z antibiotiki do nedelje...saj vem, da to ni pametno....no, samo malo sem morala potožiti, ker sem res žalostna...to bi bila moja prva velika preizkušnja in vem, da bi jo zmogla...

No, srečno vsem!

MM
MalaMetulja napisal/-a:Eh...pa saj ne morem verjeti...po dolgem razmišljanju sem se le prijavila na LM, 21-ko...pridno sem tekla, počutila sem se odlično...ta viken pa fašem en grd uroinfekt, danes bila pri zdravniku, dobila antibiotike...zdravnik je rekel, da ni šans, da grem na LM, da je to prehuda obremenitev za srce, da srce dobri dve uri ne bo zdržalo 160 pulza, da me lahko samo še z nosili pripeljejo čez cilj...skratka, z njegove tsrani absolutni ne. :( Lahko samo počakam z antibiotiki do nedelje...saj vem, da to ni pametno....no, samo malo sem morala potožiti, ker sem res žalostna...to bi bila moja prva velika preizkušnja in vem, da bi jo zmogla...

No, srečno vsem!

MM

Joj, ne se hecat z uroinfektom! Tek na daljše proge, še posebej pri povišanem utripu, je obremenilen za srce in za ledvice (tvoje se poleg vsega ukvarjajo še z infektom). Za zdrave ljudi ni problema, ti si pa lahko nakoplješ še dodatne komplikacije na ledvicah in srcu. Raje takoj vzami antibiotike, se hitro in v celoti pozdravi, ohrani zdrave organe in prodaj prijavo na LM. Polmaratonov je še veliko, zdravje imaš pa eno samo.

LP
MKC napisal/-a:kaj je tukaj točno mišljeno
16 - 18 (km) Zügig 05:07@147-160
če je tako da naj bi s tempom 5:07 tekel pri pulzu med 147-160 je to že malce težko izvedljivo. kaj je v tem primeru bolj smiselno. teči tempo 5:07 ali teči v območju 147-160 in pač kolikor je potem tempo?

To pomeni nekako s konstantnim tempom 5:07 čez celo traso v območju 147-160 utripa. Računaš kakšne klance, pa proti koncu mal povečan utrip, zato je razpon tako velik.
spela* napisal/-a:Da ne bi pozabili: v noči na nedeljo bomo prestavili uro, tako da bo predmaratonska noč za eno uro daljša. :wink:

Hvala na opozorilo. Bomo pa eno uro dlje spali in šli spočiti podirat rekorde. :lol:
markor napisal/-a::D
Tako, še zadnje priprave so končane - zjutraj sem bil namreč pri frizerju.. :mrgreen:

In kok hitrejši boš na ta račun? Da bom znala zase preračunat :-- Čeprav gvišno ni zadosti centi stran letelo.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA