Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

jurka_79
Uuuu Marčni...resna odločitev!
super!!
:wink:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
hehe, hvala. bom napisal poročilo o občutkih. (če preživim).
Uporabniški avatar
 klatez
Slika

Samo zajcev pa nas bo tokrat... :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
marčni zajec napisal/-a: ...nič kaj dosti ne planiram, to bo moj prvi veliki maraton ... na začetku se bom zajca ZdravkoC-ja (4:15) držal, pol pa bomo videli kaj bo

:arrow: me veseli, da bomo vsaj del poti oddihali skupaj :TF)
 klopotec
Fino se nam obeta naslednjo nedeljo. Še moja žena je natrenirala 10 km in gre tudi na LM.
Jaz LM jemljem, oziroma mislim, da bi ga morali jemati kot vseslovenski množičen praznik teka. Predsvsem bi moral biti povdarek na množičnosti in bi ga morala v celoti finančno podpreti država kot promocijo zdravega življenja. Na štartu ne bi rabili nobenih Kenijcev, ki potem običajno poberejo prve nagrade in jih plačujemo zato da sploh pridejo. Saj ne vem če je tako, zdi pa se mi, da je. Štartnine ne bi smelo biti, vsakemu, ki bi neko razdaljo pretekel v nekem limitu pa bi država plačal en dodatni dan dopusta.
Ko bom minister za zdravje bom poskrbel da bo tako. Torej dodatni dan dopusta, LM brez štartnine in Kenijcev. Upam da že v naslednji vladi.
Uporabniški avatar
 Vreme
Klopotec zanimiva ideja, bomo volili zate :D . Ampak konec koncev mora nekdo to vse skupaj plačat, o tem pa bi morali odreti temo kje drugje, da to temo ne smetimo :idea:
 klopotec
Ne razumem zakaj to ne paše pod do temo. Pojdi na začetek te niti in boš videl, da se kar naprej piše o EUR-ih. Sicer pa sem predlagal, da vse skupaj plača država.
Ali pa si ti mogoče protikandidat in bi me rad od tu napodil in si prilastil mojo idejo. Lump, hi, hi.
Uporabniški avatar
 Vreme
Ma ja klopotec a državo v končni fazi plačamo tudi mi.

Sicer pa se mi zdi, da bi država morala več narediti tudi na drugih področjih. Tako zdravstveno osveščeni ljudje kot so (smo) bi morali biti deležni tudi davčnih olajšav, pa popuste pri zdravstvenem zavarovanju....

Bo dovolj za proti kandidaturo?? 8)
Uporabniški avatar
 shash
klopotec napisal/-a:Jaz LM jemljem, oziroma mislim, da bi ga morali jemati kot vseslovenski množičen praznik teka. Predsvsem bi moral biti povdarek na množičnosti in bi ga morala v celoti finančno podpreti država kot promocijo zdravega življenja. Na štartu ne bi rabili nobenih Kenijcev, ki potem običajno poberejo prve nagrade in jih plačujemo zato da sploh pridejo. Saj ne vem če je tako, zdi pa se mi, da je. Štartnine ne bi smelo biti, vsakemu, ki bi neko razdaljo pretekel v nekem limitu pa bi država plačal en dodatni dan dopusta.
Ko bom minister za zdravje bom poskrbel da bo tako. Torej dodatni dan dopusta, LM brez štartnine in Kenijcev. Upam da že v naslednji vladi.

Takoj volim zate, pa še kakšen maraton vključi, Radence - vsaj :D

LP
Uporabniški avatar
 bla_k
KLOPOTEC ZA MINISTRA ! :D
Uporabniški avatar
 bla_k
ups...
...danes je volilni molk :ignore:
 ton
Podpiram 3/4 klopotčevega predsedniškega programa, Kenijce pa bi sam obdržal, ker prinašajo teku 'mero' (najboljši čas), motiv ta najbolj divjim dirkačem in nek mednarodni rating teku, ki mu ga samo množičnost ne bi prinesla. Naj nas kar šlepajo.

Zelo pohvalen se mi zdi letos poziv Timinga prostovoljcem in 'sosedom' ob trasi, kar bo morda nekoliko vzpodbudilo prepotrebno navijaško vzdušje, ker pa sem sitnež, naj povem, da otroškega varstva spet niso vklopili v ponudbo. Zato moja oznaka o Ljubljani kot staršem sovražnem maratonu ostaja.
 Marinka
Khm, mene pa prav nič ne moti, če pridejo Kenijci in priletijo do zmage. Zdi se mi, da to še bolj motivira domače tekače, pa čeprav le redkokdaj zmagajo. Če sredstva to dopuščajo, lahko organizatorji povabijo res odlične tekače (recimo vsaj 2. ligo Kenijcev), kar pripomore k temu, da se maraton kot tak uvršča više na mednarodnih lestvicah. Kar spet ni slabo, saj je to tudi za nas, polžaste rekreativce, vzpodbuda. Nekaj drugega je tekmovati na vaški tekmi, kot na uveljavljeni mednarodni prireditvi, in to še pred domačim pragom.

Še v Beogradu, kamor se je TF množično odpravil aprila (in se v hotelu spoznaval s Kenijci, bodočimi zmagovalci) je tako. Tam se res lahko pohvalijo z rekordom proge - lansko leto jo je Kenijec Kosgei prešibal v 2.10.54. Skoraj 2 minuti hitreje kot v LM, proga pa je kar težka - z več vzponi.

Tudi nagrade so temu primerne. Za sponzorje imajo namreč banke in zavarovalnice, ki primaknejo za zmago vse do 10.500 evrov (recimo za dosežke pod 2.11), za rekord proge pa še dodatnih 5000 šuškijev. Nagradijo pa vse do 8. mesta. No, in še enkrat, khm. Kot vidim v razpisu LM, prejmejo zmagovalci denarne nagrade. Ampak nič ne piše, koliko. No, saj ne, da se grebem. :lol:

Torej, Kenijci ja, ampak vsaj 2. liga.
 klopotec
Dobro, dobro. Ko ste glih tako navalili, za Kenijce se bomo že nekako zmenili, od drugega pa ne odstopam.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA