Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 bla_k
RoKo napisal/-a:Tempo 4:25 do 4:40, povprečje 4:31, končni čas 1:35:26,
Zajček kje si bil, nobenega balona okoli mene, na drese pa nisem bil preveč pozoren. sem bil pa tu nekje.
Se mi zdi da me je prehitel Ero, ki je bil zajček za 3.45, ali pa se morda :roll: motim.

Jst sem prvi krog tekel ob zajcu za tempo 3:15 (klatež?),
in smo meli na 21em kilometru čas 1:35:20, tako, da si verjetno tekel le nekaj metrov pred zajcem, je pa imel zajca dolgo pripetega (čeprav je tud drog za prometni znak vmes malo ponagajal - beri:trganje vrvice)
Uporabniški avatar
 klatez
bla_k napisal/-a:
RoKo napisal/-a:Tempo 4:25 do 4:40, povprečje 4:31, končni čas 1:35:26,
Zajček kje si bil, nobenega balona okoli mene, na drese pa nisem bil preveč pozoren. sem bil pa tu nekje.
Se mi zdi da me je prehitel Ero, ki je bil zajček za 3.45, ali pa se morda :roll: motim.

Jst sem prvi krog tekel ob zajcu za tempo 3:15 (klatež?),
in smo meli na 21em kilometru čas 1:35:20, tako, da si verjetno tekel le nekaj metrov pred zajcem, je pa imel zajca dolgo pripetega (čeprav je tud drog za prometni znak vmes malo ponagajal - beri:trganje vrvice)

Verjetno si zamenjal Erota in mene.
Prvi krog sem tekel tako kot je napisal bla_k.
Po moji uri sem imel čas 1:35:40.

Zajca (balon) pa sem vlekel celo pot za sabo in se sedaj z njim veselo igrajo otroci.
Res pa je bil celo pot bolj pri tleh in moja žena (kemičarka) mi je razložila, da je to baje zaradi mraza (helij se tako obnaša, če je bolj mrzlo).
Sedaj doma na toplem je veselo pod stopom...
Smo pa imeli tudi nekaj tehničnih težav z njim na 8 kilometru, ko se je pri enem drogu na odtrgal z vrvice in je hotel iti po svoje.
A so ga tekači za mano ujeli in smo privezali nazaj.
Uporabniški avatar
 areh
En zajec s pohorskim naglasom je bil pri dnevniku zvečer :lol: Pa nenaspan je zgledo :lol:
lpA
Uporabniški avatar
 RoKo
Preveril rezultate, Ero ni mogel biti,(je bil ravno tak, z nekajdnevno brado, brez balona) Nimam pa navade gledati nazaj. verjetno sem ves čas tekel zraven, pa sploh nisem vedel. :oops:
Vse se je pa izšlo enkratno. Zadovoljen.
Uporabniški avatar
 Sebi
Na spletni strani Financ je objavljena fotka zajcev. Najdete jo tukaj:
http://www.finance.si/194939
Fantje super ste bili! 8)
ero napisal/-a:za zajčke velja neto čas - ciljni čas je neto čas! ob tem upoštevamo vse postanke na okrepčevalnicah in konfiguracijo terena, kar v praksi pomeni, da tečemo enakomerno in malce hitreje od željenega tempa, da imamo na okrepčevalnicah dovolj časa za napitke in prehrano!

No pa poglejmo kako so tekli naši zajčki:
(1krog -> 2krog ->42km)

3:00 Marijan Horvat 1:29:35 -> 1:30:59 -> 3:00:34
3:15 Dušan Moškotevc 1:36:05 -> 1:38:19 -> 3:14:24
3:30 Borut Malavašič 1:45:27 -> 1:45:26 -> 3:30:53
3:45 Ervin Šramel 1:55:24 ->1:51:47 -> 3:47:11
4:00 Inot Klemenčič 2:01:58 ->1:58:08 -> 4:00:06
4:15 Zdravko Čufar 2:08:31 -> 2:08:53 ->4:17:24
Nazadnje spremenil dragons, dne 30 Okt 2007, 21:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 klatez
Dragons nas je analitično obdelal, a ne? :wink:

Samo dve pripombi:
- prvemu zajčku boš moral v drugem krogu še minuto dodati, da bo seštevek točen;
- ti časi prvega kroga so po moje bruto in izmerjeni nekje na 21km (se spomnim, da je bila preproga nekje tam).

Sam sem izmeril čas prvega kroga, ko mi je Garmin nameril še dodatnih 100m po tabli za 21 km in je bil 1:35:40 (neto), bruto pa 55 sekund več (1:36:35).
Uporabniški avatar
 INOT
Prvi krog je očitno bruto čas ker sem sebi nameril prvi krog 1:59 in še nekaj sekund. Sem pa jezen sam nase, da sem zgrešil 4 ure za celih 6 sekund. Zadnjih 195 metrov sem nekaj štrajkal :evil:
Uporabniški avatar
 zdejan
Dobri ste zajčki, nimaš kaj.
 klopotec
INOT napisal/-a:Prvi krog je očitno bruto čas ker sem sebi nameril prvi krog 1:59 in še nekaj sekund. Sem pa jezen sam nase, da sem zgrešil 4 ure za celih 6 sekund. Zadnjih 195 metrov sem nekaj štrajkal :evil:

Tudi mi, ki sledimo zajcu, se moramo nekaj naučit. Zajec teče recimo na 2,00 in gre po drugi poti v drugi krog kot mi v cilj. On gre recimo "točno" na dve uri, kar pomeni, da moramo mi biti pred njim, da se nam bosta izšli recimo dve uri. Če bomo vsi skakljali okrog njega na meter ali dva, se nam ne bo izšlo.

Malo si me tudi presenetil v začetku. Najprej si bil na desni strani ceste, potem pa te ni bilo več nikjer. Gledam levo desno in te zagledam na levi stzrani ceste. Cesta pa široka 30 m, dvopasovnica. Potem pa sem bil malo zbegan in nisem vedel, ali boš kar skakal levo desno, ali te morda podi kakšna lisička ali kaj. Tista dolga ušesa pa si imel skoraj ves čas pri tleh in te je bilo težko videti, če nisi bil glih za tvojimi petami. Ketega hudiča si se pa bal?

Sicer pa, meni si bil samo tako za majhno orientacijo. Moj cilj je bil en lep tek. In sem dve uri falil za eno minuto. Pa ni važno. Naslednje leto se bova pa bolj gnala, bo šlo zares na 42. Moram spomladi posejat več kvalitetnega korenčka. Pa ne za tebe, za mene. Dober si bil Inot, čeprav se mi je takoj po teki zdelo, da si imel spremenljiv tempo. Zgleda, da sem ga imel jaz. Ti pa verjamem, da je takšnemu tekaču kot si ti malo dolgočasno z nami "cembaši". Ampak kaj češ, sam si se javil.
 Runcajz
Saj ne, da bi utrujal in na pet koncev obešal citate kot kakšen plakat za cirkus, ampak tole pa moram še tukaj napisat: carji ste! . Sem na drug post k napovedim napisal več o before and after, http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... &start=225
pa samo ponovim: velik del svojega uspeha (PB na 42 boljši za 25 minut!) dolgujem Erotu!

Runcajz
Uporabniški avatar
 sinisini
:arrow: Zajci zakon ste....še posebaj moj zajec za svoj prvi maraton
:arrow: Ero hvala za odlično družbo
:arrow: netto čas,,,3.45,39
:arrow: in to brez naprezanja
:arrow: naslednji tek pa z zajčkom na 3.30,00

:lauf:
Uporabniški avatar
 ero
:) Drago, hvala za analizo, si meni prihranil delo :)

moj prvi krog je bil 1:52:50, moja skupina je bila pa verjetno v nulo točna -> 1:52:30

par sekund sem bil za njimi, ker sem reklamiral balon punci, ki jih je zrihtala (hvala, Maruša!). na hitro sva se zmenila, kakšni morajo biti baloni prihodnje leto

drugi krog pa ... kot sem že rekel v temi o uradnih razdaljah ... držal sem se garmina in ta mi je za konec maratona zapiskal v času 3:44:57. a kaj, ko proge še ni zmanjkalo :) a ni bilo panike, ker sem na Erjavčevi napodil še zadnjega sopotnika naprej, drugi, ki so me spremljali zadnje kilometre, so pa že prej odpeketali v cilj, ker so imeli še dovolj moči za finiš!

smo pa med tekom dobili dobro idejo:

za prihodnje leto prepričamo vsaj tri dekleta, do bodo zajčice :)
Uporabniški avatar
 INOT
klopotec napisal/-a:
INOT napisal/-a:Prvi krog je očitno bruto čas ker sem sebi nameril prvi krog 1:59 in še nekaj sekund. Sem pa jezen sam nase, da sem zgrešil 4 ure za celih 6 sekund. Zadnjih 195 metrov sem nekaj štrajkal :evil:

Tudi mi, ki sledimo zajcu, se moramo nekaj naučit. Zajec teče recimo na 2,00 in gre po drugi poti v drugi krog kot mi v cilj. On gre recimo "točno" na dve uri, kar pomeni, da moramo mi biti pred njim, da se nam bosta izšli recimo dve uri. Če bomo vsi skakljali okrog njega na meter ali dva, se nam ne bo izšlo.

Malo si me tudi presenetil v začetku. Najprej si bil na desni strani ceste, potem pa te ni bilo več nikjer. Gledam levo desno in te zagledam na levi stzrani ceste. Cesta pa široka 30 m, dvopasovnica. Potem pa sem bil malo zbegan in nisem vedel, ali boš kar skakal levo desno, ali te morda podi kakšna lisička ali kaj. Tista dolga ušesa pa si imel skoraj ves čas pri tleh in te je bilo težko videti, če nisi bil glih za tvojimi petami. Ketega hudiča si se pa bal?

Sicer pa, meni si bil samo tako za majhno orientacijo. Moj cilj je bil en lep tek. In sem dve uri falil za eno minuto. Pa ni važno. Naslednje leto se bova pa bolj gnala, bo šlo zares na 42. Moram spomladi posejat več kvalitetnega korenčka. Pa ne za tebe, za mene. Dober si bil Inot, čeprav se mi je takoj po teki zdelo, da si imel spremenljiv tempo. Zgleda, da sem ga imel jaz. Ti pa verjamem, da je takšnemu tekaču kot si ti malo dolgočasno z nami "cembaši". Ampak kaj češ, sam si se javil.

Enakomernega tempa se ne da držati celo progo. Najtežjih je bilo seveda prvih nekaj kilometrov ker je bilo treba prehiteti (in se jim umikati ) velikansko število počasnejših tekačev. Zaradi dežja se je balon spustil na tla in sem si ga po določenem času raje zavezal bližje k telesu.Da bi bil bolj viden sem se seveda umikal levo in desno, čimbolj stran od največje gneče. Večina tekačev preteče prvi krog nekoliko hitreje od drugega in takšna je bila tudi moja taktika. Večino drugega kroga se me je držala manjša skupina tekačev. Dejstvo je, da se hitrejši tekači lažje držijo zastavljenega cilja ker dobro poznajo svoje sposobnosti. V drugem krogu smo prehiteli vsaj 100 tekačev.
Uspel sem priti do cilja v predvidenem času, tek sem vzel kot obvezujočo nalogo. To je to.
Uporabniški avatar
 ero
da ne pozabim - dragi zajčki, hvala za opravljeno delo! po odzivih sodeč lahko rečem, da smo bili uspešni. Marjan, Dule, Borut, Inot in Zdravc - hvala!

ja, res je, kot pravi Inot - mi smo v nedeljo delali :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA