Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 lunca
ero napisal/-a:... greva skupaj na kako manjšo prireditev, skupaj tečeva in skupaj prideva v cilj? ti predzadnja in jaz zadnji.

Hvala za ponudbo in moralno podporo! Ampak zaradi tega moja samozavest ne bo nič večja in moje "sramovanje" nič manjše. Jaz bi rada čisto pravično koga prehitela, zato so mi všeč masovke (ampak res čist samo zato). Te bom pa mogoče držala za besedo, če se bom odločila za kakšen manjši tek. Pa tud Slončka in Martina bi takrat zlorabila :wink: !
Uporabniški avatar
 ero
Matevz napisal/-a:Povpreševanje in ponudba določita ceno. Timing je gospodarska družba, katere cilj je zaslužiti (ustvariti dobiček). Če uspejo narediti produkt, ki ga kupi veliko ljudi po visoki ceni - dobro za njih, če pa pri tem še uspejo prepričati lokalno skupnost, da je to koristno zanjo, in jim le-ta s finančnim prispevkom še pomaga pri njihovem cilju (dobičku) še toliko bolje zanje.

ni čisto tako. Timing je društvo in njegov namen ni ustvarjanje dobička temveč kvalitetna in učinkovita izvedba prireditev! ustanovitelj in 'šef' Timinga je Mesto Ljubljana in na mestu odločajo o programu. tako konkretno o Ljubljanskem maratonu odloča odbor maratona. višino startnine določijo ljudje, ki sedijo v tem odboru in ne Timing!

sicer pa - v predprijavi je startnina 21 €. je to res veliko, če pomisliš, kaj dobiš za ta denar?
Uporabniški avatar
 Matevz
Ero, hvala, da si me popravil, konkretno o tem primeru, vendar pa je v splošnem res tisto, kar sem napisal.

Za Timing, če je društvo, pa potem preglednost poslovanja ni problematična. Član društva lahko postane po zakonu o društvih vsak, hkrati pa je poslovanje društva javno (tudi finančno), torej lahko dobi vsak vse informacije, ki jih želi (če to želi dovolj močno).

Pri društvih pa je še ena finta: lahko najdeš dovolj veliko število prijateljev, ki se včlanijo v društvo (za kar ni omejitev), in potem na skupščini prevzameš vodenje društva. Torej se lahko aktivno vpliva tudi na znižanje štratnine :) če te njena višina moti.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Zanimiva tema, tole okrog štartnine. Tekmujem že vrsto let in plačeval sem zelo različne zneske za štartnino.

Kadar je šlo za dobro organizirane tekme z več tisoč ali več 10-tisoč udeleženci se niti nisem preveč oziral na višino zneska, sem pa vedno, če je bilo le mogoče, štartnino vplačal v predprijavi ko je le-ta praviloma cenejša.

Pred dnevi sem krepko prekoračil znesek za štartnino, ki sem ga do sedaj nekje bil pripravljen vplačati za posamezno tekmo. In kako se je to zgodilo?
Ko sem kot gledalec spremljal letošnji Ironman v Celovcu so sama organizacija tekme, vzdušje ob progi in pa nov športni izziv name naredili tako globok vtis, da sem se odločil, da bom naslednje leto tudi sam nastopil na tem istem tekmovanju, pa naj stane kolikor hoče. Torej, ocenil sem, da je vse skupaj vredno tega denarja.

Se bom pa v prihodnje držal tudi Matevževega nasveta in se prijavil na kakšen manj zveneč Ironman, npr. na Madžarskem, saj tudi jaz menim, da nimam realnih šans, da bi se uvrstil na Havaje.

Da ne bo kritike, da smo zašli s teme o Ljubljanskem maratonu, bi na tem mestu podal predlog za organizatorja.

Glede na to, da bo letos že ljubilejni 10. Ljubljanski maraton, bi morda veljalo razmisliti, da bi organizator za vse tiste tekmovalce, ki so sodelovali že na predhodnih devetih prireditvah in se bodo uspešno udeležili tudi letošnje, pripravil kakšno spominsko medaljo ali pa kako drugače nagradil "zveste" in vztrajne tekmovalce..

Je še kdo, ki podpira ta predlog?

L.P.

MatjazV
 mojA
Podpiram! Ali je kdo na forumu, ki je bil na vseh Ljubljancih? Dozdeva se mi, da je o tem že bilo govora.
Podpiram pa tudi nagrade za udeležence z vsaj enim in več Ljubljanci do sedaj.
VODA NA MOJ (naš) MLIN PRESS
Komaj čakam oktober - čeprav sem bolj slabo pripravljena, trenutno.
 marjan
Podpiram

Ideja: brezplačna startnina :D :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Podpiram MatjažV podobno stvar imajo v Bielu na tako zvani 100km dirki.Kjer vsak, ki preseže recimo 10kratno udeležbo, dobi neko spominsko medaljo, ki je namenjena samo tistim ki so odteklni 10krat zaporedoma, v tem smislu.
Torej idej je veliko.Res pa je da bo težko to uresničiti vsem na roko.
Potrebno je veliko volje, kar pa mislim, da jim ne bi smelo manjkati!
ČAO!
 Primoz R.
O štartninah!
Zanima me, če dobiš vrnjeno štartnino za LM (plačano v predprijavi) v primeru, da na tek ne moreš zaradi bolezni ali poškodbe. Ko sem se predlani prijavil, sem po telefonu dobil neuradno zagotovilo, da je to izvedljivo.
Poznam nekoga, ki si je želel iti na tek okoli Bohinja, se tudi prijavil v predprijavi in tudi plačal. V nedeljo mu ni uspelo priti zaradi bolezni (pa mislim, da razlog ni pomemben). Prepričan, da dobi štartnino nazaj, sem poklical organizatorja, da bi se dogovoril. Pa mi ni uspelo. Štartnin ne vračajo. tudi če jih kje drugje, oni že ne. Če želim štartnino nazaj, naj se prijavim na ljubljanski maraton, potem naj ne tečem in bom dobil štarnino nazaj. ??? Za 2.500 bi mu lahko poslali vsaj majico, ali pa si je ni zaslužil, ker ni tekel?
Ali se kdo od vas prijavi v PREDPRIJAVI zato da bi potem ostal doma in za užitek od organizatorja zahteval vračilo štarnine.
Zanima me vaše mnenje.
Uporabniški avatar
 Speedy
Glede na to, da se tudi na tekaških dirkah urejajo finančne zadeve (za plačilo na roko dobiš račun, pri predplačilu pa imaš tudi dokaz), zlahka dokažeš, da si res plačal štartnino.

Malo težje pa dokažeš, da nisi štartal.... :oops: Resda nisi uvrščen, a dokaza o štartu nekako ni, razen na prireditvah, kjer se meri s čipi, pa še tam je dokaz v roakh tistega, ki ga terjaš za povračilo štartnine, kar lahko pomeni, da si bolj ali manj nemočen...

Preprosta kmečka pamet seveda parvi tako kot ti: "Kdo hudiča se bo prijavljal in plačeval, pa potem ne tekel, samo zato, da bi terjal štartnino"? A žal imaš ljudi, ki bi terjali štartnino tudi če so tekli, pa potem odstopili.... OK, tudi teh ni veliko in vse skupaj je stvar dobre volje organizatorja. Od Gorenjca itak ne dobiš nič nazaj... :twisted: na LJ maratonu pa so čipi, kjer je tudi štart zabeležen.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
lunca napisal/-a:Hvala za ponudbo in moralno podporo! Ampak zaradi tega moja samozavest ne bo nič večja in moje "sramovanje" nič manjše. Jaz bi rada čisto pravično koga prehitela, zato so mi všeč masovke (ampak res čist samo zato). Te bom pa mogoče držala za besedo, če se bom odločila za kakšen manjši tek. Pa tud Slončka in Martina bi takrat zlorabila :wink: !

Lunca, pozabi na prehitevanje. Meni je v Logatcu potegnilo, da si itak car, ko se 'metla' pelje za tabo, pa ko navijas za tiste, ki so te prehiteli za krog in sploh so vsi zelo veseli ko prides v cilj. Res. Se cisto nic ne jezijo. :) In kakor je Martin lepo povedal je fino, ce ujames malico, se predno delijo repete. ;) :)
Sramovat se pa tako nimas cesa, z narekovaji ali brez, si ti tista, ki je nekaj naredila zase in se to upa tudi pokazat pred drugimi. Ljudje ob progi v vecini primerov nimajo poguma niti telovadnih copat nataknit in se podat na samoten tek-sprehod v naravo. (Ja, to se sicer spreminja ampak pocasi. :) ) Skratka, Bare bi rekel:"Budi ponosan!" in jaz se strinjam z njim. ;) :)
@ero: Ja, Logatec je bil eden mojih lepsih tekov. :)

lp, oranzni slon (tudi Al Islam imenovan) :)
Uporabniški avatar
 lunca
oranzni_slon napisal/-a:In kakor je Martin lepo povedal je fino, ce ujames malico, se predno delijo repete. ;) :)

Al pa kot je nekoč rekla Tjaša (pa kje je ta ženska, hudiča :twisted: !): fino je, če prideš prej, preden začnejo pospravljat trakove s proge! :P

Drugače se pa strinjam z vsem, kar si napisal in bom ponosno tekla v cilj, pa upam, da me boste forumovci počakali!
Uporabniški avatar
 mare
lunca napisal/-a:
oranzni_slon napisal/-a:In kakor je Martin lepo povedal je fino, ce ujames malico, se predno delijo repete. ;) :)

Al pa kot je nekoč rekla Tjaša (pa kje je ta ženska, hudiča :twisted: !): fino je, če prideš prej, preden začnejo pospravljat trakove s proge! :P

Drugače se pa strinjam z vsem, kar si napisal in bom ponosno tekla v cilj, pa upam, da me boste forumovci počakali!

Meni se zdi, da čisto narobe gledaš. Tudi če si zadnja, si še vedno daleč pred tistih 1.900.000, ki sploh niso štartali.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No LUNCA potem bova pa vsaj dve na koncu pritekle in kot pravi MARE jih bo kar 1.900.000 za nama uvrščenih.

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 bozo
A bo tudi letos možna skupinska prijava?
Uporabniški avatar
 lunca
mare napisal/-a:Meni se zdi, da čisto narobe gledaš. Tudi če si zadnja, si še vedno daleč pred tistih 1.900.000, ki sploh niso štartali.

Saj jaz vedno tko gledam, ampak je vseeno bolj slaba tolažba. :?

Nadja, zadnja, a???? A nisi bila ravnokar na eni tekmi druga?? :shock:

OK, dovolj besed o mojih zadnjih mestih, ko pridem na naslednjo tekmo, vas pooblastim za navijanje! 8)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA