Kljub naslovu, je to drugi vtis. In Razy vedno na dolgo piše o svojih maratonih (jih je pač malo)
Čestitke vsem, ki ste nastopali na LM bodisi na progi, ali ob njej, bodisi kot pomoč organizatorjem (kot npr. DuleKTKV in Ton), ali kot navijači (Sončka, 5rca, Majev ata, in stotinam nepoznanih, ki so pokazali, da je mesto zadihalo s to prireditvijo) in fotoreporterji. Slikanje pred štartom letos celo nisem zamudil. Množica rdečih pik in tudi jaz del te jate.
Razmere na štartu so se mi zdele idealne. Taktika je bila glede na presenetlivo dober TF PST trening zelo ambiciozna - držati se zajčka na 3:45 (Inota) in v zadnjem delu še malo pospešiti (recimo presečti lanski PB 3.43 neto). Po nasvetu Laferja sem se postavil nekaj metrov za zajčka (nekaj pridobljenih neto časnih sekund) skupaj z Špelo* in Lauferjem. Kmalu po štartu smo ubrali vsak svoj tempo, sam sem počasi dohiteval zajčka in tekal z njim do 15 km. Potem je nekaj začelo pihat in sem malo pospešil, ker me je zeblo. Do polovice sem prišel malo pod 1:52, kar je bilo natanko po planu. Počutil sem se odlično in nadaljeval v istem tempu do 28 km. Malo sem se poigraval z mislijo, da pospešim to zadnjo tretjino, pa sem si rekel, da bo tudi po 35 km še dovolj časa in je bolje še 7 km iti v dosedanjem ritmu (ziher je ziher). Zdelo se mi je, das mi gre prav fino, tako da sem gledal le svoj pulz, ki je bil prav razveseljivo nizek.
Na 33 km pa me moj zajček (3:45) dohiti !!!!
Šok. Še večji pa, ko ugotovim, da mu kljub njegovemu spodbujanju ne morem več slediti. V eni minuti brez opozorila od fantastičnega počutja do tekaškega zidu. Brez napovedi v obliki visokega pulza ali utrujenosti, ali padajočega tempa.
In tako mi je zajček jasno pobegnil. V zadnjih 9 km mu je uspelo narediti skoraj 10 minut prednosti.
Če se po šolsko ocenim, do 33 km odlično, potem zadostno, Skupaj dobro.
Analiza napak: majčka brez rokavov bi morala biti z rokavi (vremenska napoved je bila sonce v drugem krogu!!!); dekstroza je premajhen vir energije, moral bi imeti verjetno en gel, ali pa popiti več izotoničnega napitka namesto vode - ki je povzročila tudi enominutno ustavljanje ob progi). Pa PST ima očitno le 33 km.
Danes se mi najboljši letošnji maratonski rezultat spoh ne zdi več tako slab, je bilo kar precej pod 4 ure.
Analiza v Subitu je bila super. Zopet eno TF druženje.
Noge pa še bolijo. Bo treba tole mlečno kislino iti skurit...
Še posebna čestitke Venclju za nepričakovano članstvo v elitnem klubu pod 3h in Kovitu, da bo še tekel, čeprav letos še ni imel j... za članstvo v tem klubu.
Na progi se mi je močno vtisnila v spomin družina z transparentom : Dajmo MAMA. V drugem krogu so očitno odšli na cilj, saj je napis stal sam brez družine, zapičen ob progi.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.