Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 dexi27
Tako še jaz nekaj misli, zdaj ko je za mano še tretji zapored maraton v Ljubljani. Glede na letošnjo sezono res nisem mel zdaj na koncu nekih ambicij podirat rekorde, saj je spomladanskih 3 ure v Trstu zame utopija, ampak je šlo po načrtih, da se bolj ali manj primem Klateža in Roka, pol pa dokler bo šlo bo šlo. No pa je šlo skor do cilja, zarad manjšega pospeška zajčkov sem jih spustu naprej in "suvereno" pritekel v cilj par sekund pod 3h in 15 min.
Tako da lahko rečem da se je zame izšlo. Je pa seveda bilo lepo videt pisano druščino prijateljev, ki se vsako leto zberemo na tem teku in prvi krog skoraj ni minil kilometer, da se nebi s kom pozdravil, če že ne spregovoril par besed.
 kovit
Laufer napisal/-a:

:twisted: sem bil pa že vesel, da bo eden od konkurentov vrgel puško v koruzo :lol:

Čestitke za super rezultat :cast1:[/quote]
Hvala ...še se bova midva srečevala :D
 jagr
Ksenija napisal/-a:
jagr napisal/-a:Zdravo vsem. Prvič sem bil na LJ maratonu (21km) s še dvema prijateljicama, ki sta šle 10 km in vsi trije smo odnesli prav lepe vtise.
Zadovoljni tako z organizacijo, kot s svojim tekom.
Zanima me, če kdo ve, kaj se je zgodila nekje na pol poti 21km teka, kjer sem malo pred sabo videl padec tekača na pločnik. Takoj so priskočili na pomoč, ga dajali v položaj za nezavestne in po par minutah nam je nasproti pripeljal rešilec...
Upam, da je s fantom vse vredu...

tudi jaz :(
videti je bilo srhljivo...

Ja, videti je bilo, kot da bi kolabiral... pri padcu se niti ni lovil na roke... po obrazu je bil poškodovan... mislim, da se ni spotaknil. Res upam, da ni bilo kaj hujšega.
Uporabniški avatar
 EčO
Moj najlepši maraton do sedaj! Res sem vesel, da sem se odločil odteči brez naprezanja za rezultatom!

Opazovanje tekaške množice in vsega dogajanja med in okrog tekačev, ter vspodbujanje ti da čisto drugo dimenzijo maratona!

Toliko pozitivne energije, toliko entuzijazma, toliko različnih osebnih zgodb....

Z matjažem sva opravila svojo nalogo, bruto čas 4:15:06
Nazadnje spremenil EčO, dne 27 Okt 2008, 10:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 AVI
Ksenija napisal/-a:
Loni napisal/-a:
AVI napisal/-a:...vse super in faj....pradvsem pa zahvala vsem navijačem ob progi, tako poznamin kot nepoznanim :laola bravo vsi :clap: :clap: ampak predvsem fenomenalno je bilo pa zadnjih 300-400 m, navijanje na polno....res dober občutek...ampak noge žal niso več hotele iti hitreje.... :D :D

Avi, tvoje so šle tako hitro, da sva z maco56 komaj registrali, da si bil res ti :laola

me smo pa dušo spustile ko smo se drle ko je šel mimo... ej urejam fotke, smo se potrudile in fotkale vse živo... tko da jih objavim - sem uporabila priročnik za telebane, sam sem polžek... Loni GLEJ da se najdeš ;)

...ma..ste bili res fenomenalni....bravo, vsem.... :clap: :clap:
 George
A mi lahko kdo pojasni zakaj se končni vrstni red naredi po bruto in ne po neto časih?

Ne vem no, bega me to, da tistih tekačev, ki imajo res enake štartne pogoje je zelo malo in kje je tu potem logika, da so uvrstitve po bruto časih?
 Janazaspana
Evo, še jaz. Včerajšnja 10ka je bil moj prvi organiziran tek. Po vsem tem včeraj, ni zadnji. Po desetki pa huronsko navijanje v cilju, kar je skoraj tako dober občutek kot takrat, ko tečeš v cilj. Vsekakor se bom še udeleževala takih prireditev.
Vse pohvale organizatorjem. Večinoma sem tekla ob ali v bližini dveh Švedinj, ki sta bili, tako kot jaz, navdušeni nad organizacijio predvsem pa nad množičnostjo udeležbe.
Za čip sem se odločila, da ga nosim do naslednjega maratona, malo v opomin, da zmorem in malo v spodbudo, da zmorem več kot si mislim. Mogoče me naslednjič na 21ko pripelje.
Vse pohvale tudi Strojevcem. Nisem vedela, da so stalni gostje, so pa vsekakor dobra adrenalinska injekcija :D
Predvsem pa hvala vsem znanim in neznanim sotekačem. Noro je bilo.
Nazadnje spremenil Janazaspana, dne 27 Okt 2008, 09:43, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 activean
se kar strinjam..
Res pa je,da lahko vsak pride v prvo vrsto. Jaz sem prišel na start 15 min prej..in sem brez kakega prerivanja prišel zelo naprej. po oceni kakih 30-40 ljudi še bilo pred mano.
Pa ne, da sem eden tistih, ki potem delajo kolono in začnejo zaostajat po 500 metrih, saj sem že na štartu ocenil kam spadam, in se temu primeru postavil :D

Tudi v prvo vrsto je lahko prišel vsak, ampak tisti ki ima kaj pameti, pusti-jo/mo najbolšim neovirano pot in se ne rinemo :argue: :mrgreen:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
v nasprotju z lanskim tekom (ko sem tekla moj prvi uradni :wink: ) nisem imela prav nič treme in sem ga odtekla z lahkoto :D :D :D ter za mišji rep ujela želeni čas pod 57 min (56:43 :juhuhu: ).

veseli me, da sem pred "uradnim" skupinskim slikanjem TF spet spoznala nekaj novih obrazov: Mašo, Classix-a, Javaman-a (s katerim sva šla - potem, ko so se vsi nekam razbežali - skupaj oddat obleko :wink: ), Marjeto (če sem se prav zapomnila :oops: ) ...... Čakam le še fotke.

najbolj sem vesela mojega napredka v enem letu:
- lani: 1:03:45
- letos: 56:43

Kar v redu, ne?! :juhuhu:

Drugo leto: 21 K :!: :!: :!:
Uporabniški avatar
 Radolca
George napisal/-a:
Ne vem no, bega me to, da tistih tekačev, ki imajo res enake štartne pogoje je zelo malo in kje je tu potem logika, da so uvrstitve po bruto časih?

kar se tiče razvrstitve po bruto časih pa toliko o tem:
ali tečete za to, da boste čim višje v razvrstitvi :?:
ali tečete za to da boste v več kot dobri družbi :?:
ali tečete zase oz za izboljšanje svojega časa :?:

kdor je pa tekmovalen naj se pa začne udeleževati tekem, ki so na višji ravni :!:
George,dobil si čip in izmeril ti je tvoj neto čas :!:
ob tvojem vprašanju sem se spomnil na tisti o tem, da se TF-jevci ne znamo postavljati na štart. Postavil sem se bolj na konec štartne vrste. Pač, to ni ravno vaška prireditev, kjer lahko štartaš (skoraj) v prvi vrsti.
Med bruto in neto časom imam skoraj 4 minute razlike, pa mi je prav vseeno za to. Tečem zase in zato,da se družim. Tudi zmagujem zase.
Smešno se mi pa zdi, ko me ljudje sprašujejo, na katerem mestu sem bil na ljubljanskem maratonu :!: Odgovorim jim enostavno: "na 1276-em mestu". v odgovor največkrat dobim kaj takega :shock: povedal sem pač po pravici 8)
Uporabniški avatar
 Ksenija
Fotr napisal/-a:Del tega smo bili tudi mi!!

http://studio.delo.si/20081026_3825

sem dobila odgovor za tistega, ki me je spraševal kaj vidim v organiziranih tekih... naj se udeleži, pa bo videl kaj je občutek, da si živ ;)
hvala vsem, ki ste mi polepšali včerajšnji dan
 jagr
George napisal/-a:A mi lahko kdo pojasni zakaj se končni vrstni red naredi po bruto in ne po neto časih?

Pri skupinskem štartu se mi zdi to normalno. Saj dokler ni bilo čipov je bil verjetno itak samo "brutto čas" in razporeditev na osnovi tega. Saj je verjetno enak sistem tudi na velikih tekmovanjih profesionalcev. tudi tam ne upoštevajo netto časa... Jaz mislim, da na takšnih množičnih tekih za veliko večino udeležencev mesta sploh niso pomembna, vsak pa ima neto čas za osebno orientacijo kako hiter je...
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Kljub naslovu, je to drugi vtis. In Razy vedno na dolgo piše o svojih maratonih (jih je pač malo) :wink:
Čestitke vsem, ki ste nastopali na LM bodisi na progi, ali ob njej, bodisi kot pomoč organizatorjem (kot npr. DuleKTKV in Ton), ali kot navijači (Sončka, 5rca, Majev ata, in stotinam nepoznanih, ki so pokazali, da je mesto zadihalo s to prireditvijo) in fotoreporterji. Slikanje pred štartom letos celo nisem zamudil. Množica rdečih pik in tudi jaz del te jate.

Razmere na štartu so se mi zdele idealne. Taktika je bila glede na presenetlivo dober TF PST trening zelo ambiciozna - držati se zajčka na 3:45 (Inota) in v zadnjem delu še malo pospešiti (recimo presečti lanski PB 3.43 neto). Po nasvetu Laferja sem se postavil nekaj metrov za zajčka (nekaj pridobljenih neto časnih sekund) skupaj z Špelo* in Lauferjem. Kmalu po štartu smo ubrali vsak svoj tempo, sam sem počasi dohiteval zajčka in tekal z njim do 15 km. Potem je nekaj začelo pihat in sem malo pospešil, ker me je zeblo. Do polovice sem prišel malo pod 1:52, kar je bilo natanko po planu. Počutil sem se odlično in nadaljeval v istem tempu do 28 km. Malo sem se poigraval z mislijo, da pospešim to zadnjo tretjino, pa sem si rekel, da bo tudi po 35 km še dovolj časa in je bolje še 7 km iti v dosedanjem ritmu (ziher je ziher). Zdelo se mi je, das mi gre prav fino, tako da sem gledal le svoj pulz, ki je bil prav razveseljivo nizek.
Na 33 km pa me moj zajček (3:45) dohiti !!!!
Šok. Še večji pa, ko ugotovim, da mu kljub njegovemu spodbujanju ne morem več slediti. V eni minuti brez opozorila od fantastičnega počutja do tekaškega zidu. Brez napovedi v obliki visokega pulza ali utrujenosti, ali padajočega tempa.
In tako mi je zajček jasno pobegnil. V zadnjih 9 km mu je uspelo narediti skoraj 10 minut prednosti.
Če se po šolsko ocenim, do 33 km odlično, potem zadostno, Skupaj dobro.
Analiza napak: majčka brez rokavov bi morala biti z rokavi (vremenska napoved je bila sonce v drugem krogu!!!); dekstroza je premajhen vir energije, moral bi imeti verjetno en gel, ali pa popiti več izotoničnega napitka namesto vode - ki je povzročila tudi enominutno ustavljanje ob progi). Pa PST ima očitno le 33 km.
Danes se mi najboljši letošnji maratonski rezultat spoh ne zdi več tako slab, je bilo kar precej pod 4 ure.
Analiza v Subitu je bila super. Zopet eno TF druženje.
Noge pa še bolijo. Bo treba tole mlečno kislino iti skurit...

Še posebna čestitke Venclju za nepričakovano članstvo v elitnem klubu pod 3h in Kovitu, da bo še tekel, čeprav letos še ni imel j... za članstvo v tem klubu.

Na progi se mi je močno vtisnila v spomin družina z transparentom : Dajmo MAMA. V drugem krogu so očitno odšli na cilj, saj je napis stal sam brez družine, zapičen ob progi.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 27 Okt 2008, 13:11, skupaj popravljeno 6 krat.
Uporabniški avatar
 natasa
Radolca napisal/-a:
George napisal/-a:

kar se tiče razvrstitve po bruto časih pa toliko o tem:
ali tečete za to, da boste čim višje v razvrstitvi :?:
ali tečete za to da boste v več kot dobri družbi :?:
ali tečete zase oz za izboljšanje svojega časa :?:

kdor je pa tekmovalen naj se pa začne udeleževati tekem, ki so na višji ravni :!:
George,dobil si čip in izmeril ti je tvoj neto čas :!:
ob tvojem vprašanju sem se spomnil na tisti o tem, da se TF-jevci ne znamo postavljati na štart. Postavil sem se bolj na konec štartne vrste. Pač, to ni ravno vaška prireditev, kjer lahko štartaš (skoraj) v prvi vrsti.
Med bruto in neto časom imam skoraj 4 minute razlike, pa mi je prav vseeno za to. Tečem zase in zato,da se družim. Tudi zmagujem zase.
Smešno se mi pa zdi, ko me ljudje sprašujejo, na katerem mestu sem bil na ljubljanskem maratonu :!: Odgovorim jim enostavno: "na 1276-em mestu". v odgovor največkrat dobim kaj takega :shock: povedal sem pač po pravici 8)

Zelo lepo si tole povedal. :clap:
Sama sem v cilj pritekla s solzami v očeh in sem komaj zadrževala jok tako sem bila ponosna nase.
Najlepše je, ko premagaš samega sebe ne glede na katero mesto si uvrščen.

:wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA