Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 tae
Morda bi tu največ lahko pomagal naš forumovski "vreme," ki ima sigurno kakšne veze tam zgoraj :D . Če pa že ne to, pa vsaj z napovedjo.
Uporabniški avatar
 klatez
Uporabniški avatar
 Mija
Po mojem pa bo vreme takšno, kot je sedaj - malo bo padalo, malo pa ne. In seveda bo ravno takrat, ko bomo mi tekli, trenutek dežnega premora....
No ja, vsaj upamo lahko, da bo tako

LP, M
Uporabniški avatar
 Damijan
Sicer ne morem vplivati, a: želel bi si vsaj brez vetra... VSe ostalo še gre nekak... Najslabša kombinacija: veter+dež+nizke temperature. Tako nekako je bil videti tale vikend in... res ni fajn.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Če bo slabo vreme (veter, dež, nizke temperature... :? ), bom pa vsaj hitreje tekel, da me ne bo zeblo...tako, da računam na svoj PB! :lol:
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi napisal/-a:Če bo slabo vreme (veter, dež, nizke temperature... :? ), bom pa vsaj hitreje tekel, da me ne bo zeblo...tako, da računam na svoj PB! :lol:

Potem bom tokrat jaz lovil tebe.
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
he he that`s the spirit. >Jst pa še kr upam da bo sonček posijal. Kr ne verjamem da bo dež...
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:Če bo slabo vreme (veter, dež, nizke temperature... :? ), bom pa vsaj hitreje tekel, da me ne bo zeblo...tako, da računam na svoj PB! :lol:

Potem bom tokrat jaz lovil tebe.

Ja, vprašanje kdo bo koga lovil :roll:, če boš ti zopet štartal na 3.30/km, mislim, da bo potem zopet klasika...Tae, nekaj 100 m pred mano in zopet v vlogi zajca...
Če se pa že pogovarjamo o vremenu bi bila pa tekma verjetno zelo hecna za gledalce, če bi recimo snežilo in bi bilo vsaj 10 cm snega na cestišču, tako, da smo lahko še veseli, če bo samo dež... :lol:

Lp! :wink:
 Runcajz
Ali ima kdo kakšno priporočilo, kar zadeva obleko? Poseebj me zanimajo izkušnje z brezrokavniki, anorak ni ravno primerna izbira. Snega se sicer ni bati, je pa izgubljanje topolote kar problem pri temperaturah pod 10 stopinj.

Runcajz
 Nataša
čakam Vlajkovo napoved, samo njemu verjamem! :wink:
 klopotec
Če sem prav razumel bo kakšna kaplja dežja, med 7 in 15 stopinj, veter pa zahodnik. Pa to sploh ni tako slabo. Vse vrste cot vzet s seboj in se primerno oblečt.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Točno tako. Vse vrste cun in se na licu mesto odločt. Sicer za temperature še verejtno ni ziher, ampak en okvir kakšno vreme bo, pa le imamo. Najbolj na živce mi gre to, da gredo ogrevalna oblačila h Karitasu in Rdečemu križu. Sprašujem se kaj jim bodo taka športna oblačila? Verjetno pa LM organizacijski odbor noče odgovarajti za izgubljene desetine kilogramov cun, ki bi se verjetno nabrale. Jaz bom verjetno zato s sabo vzel nek zanič že zdavnaj ponošen pulover da ga ne bo škod preč vreči.
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 22 Okt 2007, 17:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Runcajz napisal/-a:Ali ima kdo kakšno priporočilo, kar zadeva obleko? Poseebj me zanimajo izkušnje z brezrokavniki, anorak ni ravno primerna izbira. Snega se sicer ni bati, je pa izgubljanje topolote kar problem pri temperaturah pod 10 stopinj.

Runcajz

Živjo,

Tale vremenska napoved je kar po mojem okusu, razen vetra seveda. Jaz namreč najbolje funkcioniram v mrazu, saj sem vse moje rekordne rezultate odtekel v hladnem vremenu.

Glede oblačenja za maratonsko preizkušnjo in izbire primerne opreme, pa je tule nekaj nasvetov, bazirano na lastnih izkušnjah:
- na štartu te mora malce zebsti, če je ravno prav toplo oz. ugoden občutek pomeni, da se boš med tekom pregreval(a),
- pred štartom ogrevaj v opremi, ki jo lahko odvržeš tik pred začetkom tekme (to je lahko kašna majica ali pa PVC ogrinjalo, ki ga lahko zavržeš),
- večslojno oblačenje zgornjih delov iz tanjših in zračnih materialov,
- tanke bombažne rokavice,
- tanka kapa (v primeru dežja se še najbolj obnese tekaška kapa s šiltom)
- tekaška očala za zaščito pred soncem ali dežjem,
- tanjše, predvsem pa tekaške nogavice (mešanica z elastanom), ki se dobro prilegajo stopalu in se ne gubajo. To je še zlasti pomembno, če je mokro. Odsvetujem uporabo debelejših bombažnih nogavic, saj povzročajo žulje,
- tekaške copate z dobrim blaženjem, s katerimi sem predhodno odtekel vsaj nekaj treningov in tudi kakšno krajšo razdaljo na tekmi. Dokler nisem začel uporabljati 1 ali 1 in 1/2 večjo številko copat, sem z maratona vedno prišel s črnim palcem na nogi. No, to je posebnost, ki nekaterim odgovarja drugim pa ne.
- obliži na bradavicah ter nivea soft (ali kaj podobnega) preprečijo odrgnine, zlasti, kadar je mokro ali se polivamo.

Brezrokavnikov med tekmo ne uporabljam, še manj pa anorak. Sicer pa sem v Koala sportu na Bledu pred časom kupil izredno tanek in lahek tekaški brezrokavnik Loöffler, ki bi bil primeren tudi za tekmo, saj je lažji od dresa nudi pa zelo dobro zaščito pred vetrom in je obenem zračen.

Jaz, dokler ni res hladno, 0 stC ali manj, tečem v kratkih hlačkah in dresu brez rokavov, spodaj pa nosim tanko švic majico s kratkimi rokavi, izjemoma z dolgimi rokavi. Na začetku teka uporabim še rokavice, po kakšnih 3-4 km pa jih pospravim. Noge si namažem z ogrevalno kremo, to pa je tudi vse.

LP

MatjazV

P.S.
Pred leti mi je na maratonu v Radencih napačna kombinacija nogavic in vložkov v copatih povzročila takšno trenje, da mi je na stopalu "pobralo" zgornji sloj kože. Od takrat si pred vsakim tekom namažem stopala. To je bila draga (krvava) in zelo boleča šola.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA