Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

To je tema v kateri opisujte svoje treninge za LM.

Letos grem seveda na 42 km. Danes sem imel prvi trening v okviru priprav na preizkušnjo. Najprej sem mislil teči le srednje hitrih 15 km z veliko fartleka. Potem pa sem se tako dobro počutil, da sem tekel še skorajda 10 km dlje. Danes so bili res idealni tekaški pogoji. Zdelo se mi je, da na treningu nisem še nikoli tekel tako daleč tako hitro. Ker treniram hkratno še za gorski tek je trasa vsebovala tudi ogromno klancev. super je bilo.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Jaz sem včeraj imel plan preteči nad 16km, kot priprava na LM21, pa mi je uspelo: 18km. Bil sem tako ponosen da sem hotel kar potegnit na 21, ampak me je že malo zvijalo in sem si rekel "dovolj bodi, naj ostane 21 kilometrski cukrček za naslednji teden" :)
Uporabniški avatar
 paprikar
jaz sem šel včeraj po SAM-u pretegnit noge na 5km progo. No, naredil sem jih 25-30, tekel 3 ure, bil na treh hribih v okolici KK (Trška gora, Sremič, Libna).

Po teku sem se počutil kot nov. Strah me je, ker me nič ne boli :P

Sicer ne treniram načrtno, pač "enostavno laufam", 1x na teden dolg tek in 2x krajši tek na teden do maratona.

se vidimo v soboto v Šmartnem?

lp,n
Uporabniški avatar
 Bosti
v nedeljo sva šla s sošolcem teči okoli PST-ja, vse skupaj je zneslo 32km.
Zjutraj sva šla z avtobusom do Kosez, kjer sva začela in nato tekla v nasprotni smeri urinega kazalca. Za celotno progo sva rabila 2 uri in 40minut, ravno toliko kot sva pričakovala (tempo 5min/km).
Edini problem je bil hud mraz med čakanjem na avtobus za domov(na to da bi odtekla še dodatnih 8km do doma seveda nisva niti pomislila :wink:), na avtobusni postaji so ljudje v bundah sumničavo škilili proti nama, češ kaj pa tedva tuki naga okol skačeta :lol:
Glede na to, da imam letošnjo jesen ''že'' dva teka daljša od 30 km, bom naredil do ljubljanskega maratona samo še en za moje pojme dolg tek, ostali pa bodo tam nekje 10-20km.

Lp
 mojA
mene pa mal skrbi, 14 dni nazaj sem nazadnje pretekla 35 km sedaj pa slabo kaže, ker imamo razsuto kopalnico in je vse grozno nerodno. Sploh bo težka za tek, ker se zgodaj zjutraj ali pa pozno zvečer nimam kje stuširat, vmes pa ni časa. Ne vem kako bom, bi rada šla še vsaj dvakrat na ta dolzga pa še za kratke teke slabo kaže naslednjih 10-14 dni. JAJCA. upam, da ne izgubim preveč kondicije :(
Uporabniški avatar
 Bjkulinka
mojA napisal/-a:mene pa mal skrbi, 14 dni nazaj sem nazadnje pretekla 35 km sedaj pa slabo kaže, ker imamo razsuto kopalnico in je vse grozno nerodno. Sploh bo težka za tek, ker se zgodaj zjutraj ali pa pozno zvečer nimam kje stuširat, vmes pa ni časa. Ne vem kako bom, bi rada šla še vsaj dvakrat na ta dolzga pa še za kratke teke slabo kaže naslednjih 10-14 dni. JAJCA. upam, da ne izgubim preveč kondicije :(

Ti odstopim kopalnico, zjutraj in zvečer :!: Šamponi, geli, soli in čiste brisače na razpolago. Samo, da ti rata. :rol:
 gs1422
paprikar napisal/-a:jaz sem šel včeraj po SAM-u pretegnit noge na 5km progo. v okolici KK (Trška gora, Sremič, Libna).
lp,n

Jaz sem pa mislil, da sem edini iz Posavja, ki se pripravlja za LM. :shock:

Drugače sem pa zadnje tri tedne prakticiral tale program:

ponedeljek: 12 gorski
torek: 25 ravninski
sreda: 10 gorski
četrtek: 12 ravninski
petek: pavza
sobota 35 ravninski
nedelja pavza

Na zadnji 35-ki me je zvilo tako, da sem torkovo 25-ko zmanjšal na 12, sredo tudi povečal na 12, sobote pa so trenutno na 36. Torej zdajšnji program je 4x 12 (različni tempo in teren) + 1x36. Bom pa verjetno torkovo počasi nazaj ruknil vsaj na 21.
Uporabniški avatar
 bigk
Jaz se pripravljam na 21km in sicer po programu, ki ga je pripravil Brendon Downey (na Polarjevi strani). Izbral sem si stopnjo Intermediate, ki traja 14 tednov. Poteka 4krat na teden in zajema intervalni tek, tek v hrib, lahek krajši tek in za vikend še en daljši tek. Bomo videli. Lani sem šel prvič na 21 km in sem treniral po tem programu in sem tekel 1:53.
Uporabniški avatar
 paprikar
gs1422 napisal/-a:
paprikar napisal/-a:jaz sem šel včeraj po SAM-u pretegnit noge na 5km progo. v okolici KK (Trška gora, Sremič, Libna).
lp,n

Jaz sem pa mislil, da sem edini iz Posavja, ki se pripravlja za LM. :shock:

Priznam da so moje "priprave" čist amaterske, saj kombiniram potapljanje, tek in kolesarstvo. Vseeno pa 3x na teden laufam, več skoraj ne, zaradi kolena. Enostavno moram imet pavzo med teki (v obliki kolesarjenja recimo).

Dejva se zmenit za kakšen skupni tek, če se uskladiva v tempu seveda :D

Recimo en krog KK-Pohanca- Brežice- Krška Vas- KK je ravno 30km (preverjeno večkrat s kolesom).

Jutri grem v Šmarje na 21-ko. Prideš?

lp, Nenad

P.S. Tudi jaz imam občutek da nihče ne teka v moji okolici in sem bil zadnjič prav vesel, ko sem videl nekoga z lučko kako ga žge mim Pacifika :)
 mojA
no, jaz tudi treniram razen ko... glej zgornji post.... po Fricoplanu, ki me bo upam da sedaj že šesto leto popeljal v cilj brez poškodb in brez hudih muk.

Sedaj v zadnji fazi - trening hitrosti (zamenjal ga bo hišni fitness) tečem po principu lahek-težek teden. Tečem 5x tedensko,: 1 daljinc (od 20 - 35 km s postopno rastjo km) , 1 special tekaški trening z vajami, intervali ali tekom v klanc, 1 kros (8,5 km), 1xtempo tek (3-5,5 km) ter naj bi bil še petkov trening na Žaku intervali 1600 x po želji ponovitev: navadno od 6 do 12. Letos bom res zanič, ker intervalov ne delam v zadostni količini in sploh nič na hitrosti, zato pa rada kaj dobrega pojem, ker sem zgleda en čist navadn knedl in spet ne bom tekla pod 3,45 kar je že 3 leta moj cilj (v resnici je 3,30 ampak ne vem kdaj, enkrat preden umrem). Zgleda da imam krizo pomanjkanja časa in prevelikih ambicij.
Uporabniški avatar
 raf
Za tole svojo tretjo 21-tico lahko rečem, da sem se "kaozačel" vsaj minimalmno pripravljat po enem svojem planu,ki je prilagojen temu, da si več kot dva treninga na teden ne morem privoščiti. Razlog je standardni in to je pomankanje časa . Me prav zanima kaj bo na koncu iz tega ratalo, ker želje so, da grem 1.59.59. Plan B pa pravi, da tudi čas 2.06 zasluži odprtje buteljke. :wink:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ma jaz sem pa včeraj zbolel. Grlo tako, da komaj požiram. Vročino sem imel, da me je mrzlica tako tresla, da sem po hiši hodil v bundi in še me je zeblo. Poleg tega me pa vse mišice bolijo. Očitno sem staknil neko virozo. :? To je posledica nagle ohladitve, katere moje telo ni moglo prenesti. Upam, da se čim prej pozdravim.
 mojA
Le pozdravi se. Včasih je dovolj da se dobro naspiš in spočiješ. Potem boš spet kot prenovljen.
 JakaStrumbelj
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ma jaz sem pa včeraj zbolel. Grlo tako, da komaj požiram. Vročino sem imel, da me je mrzlica tako tresla, da sem po hiši hodil v bundi in še me je zeblo. Poleg tega me pa vse mišice bolijo. Očitno sem staknil neko virozo. :? To je posledica nagle ohladitve, katere moje telo ni moglo prenesti. Upam, da se čim prej pozdravim.

Tole mi pa zveni zelo znano... Mene sicer "le" boli grlo in glava, včeraj zvečer pa me je zelo zeblo.
Ta teden pa zaradi že omenjenega tekla z Bostijem nisem preveč tekel. Je bilo 32km kar veliko. Ampak do maratona verjetno ne bom več tekel več kot 21km.

Get well soon :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA