hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Ponovno se približuje 11. april, rojstni dan našega pokojnega prijatelja Filipida. :!: Forumski prijatelji mu bomo tudi letos dali enako darilo kot lani, :arrow: naredili bomo krožno pot na Vodiško planino. 8) To bo že drugi spominski pohod s tem imenom; pravzaprav ima zelo lepe možnosti, da postane tradicionalen. :D Je sicer "manjša motnja", da ta nedelja letos "pade" ravno na Veliko noč, največji krščanski praznik. Najbrž zato nekateri ne boste utegnili iti z nami. :cry: Vseeno pa močno upam, da bo udeležba solidna. :wink: .

Da ponovim :arrow: v nedeljo, 08.04.2007, gremo ponovno na Vodiško planino, scenarij izleta pa je na kratko opisan v naslednjem odstavku: :arrow:

Kratek scenarij, dobimo se v Kropi ob 9.00 uri pred pokopališčem (največ parkirnega prostora je v mestu, nekaj pa tudi pri samem pokopališču). Po kratkem poklonu na Filipidovem grobu se bomo povzpeli na Vodiško planino. :lauf:

Naredili bomo en prikupen krožni pohod iz Krope po eni od dveh variant, ki se začenjata prav nad pokopališčem. Desno vodi nekoliko položnejša, a malo daljša pot, moj predlog pa je leva pot, ki nas dokaj strmo, a hitro dvigne na Vodiško planino, od tod pa mimo ali preko Črnega vrha (1307m - najvišja točka Jelovice?) in Zidane skale (prekrasno razgledišče proti Kropi) mimo Jamnika spusti nazaj v Kropo. Vse skupaj je dobrih 4 (ali slabih 5) ur povprečne hoje. 8)

Seveda pa je izbira poti ter hitrost gibanja prepuščena nam. O temu bo odločalo tudi vreme tistega dne. :wink: Glede lokacije morebitne zaključne analize se bomo zmenili na samem kraju dogodka. Najbrž pa bo to kar Gostilna in pizzerija Pri jarmu. 8)

Glede samih podrobnosti :arrow: marsikaj v zvezi s potjo pa tudi precej ostalih koristnih podatkov lahko dobite, če se sprehodite skozi najavo lanskega 1. spominskega pohoda TF "Filipidu za rojstni dan". :idea:

Kako pa smo se takrat imeli in kako smo gazili pa lahko preberete tukaj. 8)

Spisek prijavljenih (se bo sproti ažuriral):

01. Vlajko
02. miro (?)
Nazadnje spremenil Vlajko, dne 03 Apr 2007, 13:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ne vem, če ima sploh še kakšen smisel delati reklamo za dogodek, za katerega je tako malo zanimanja. :shock: Zaenkrat sem edini "zanesljivi" udeleženec, a že sedaj povem, da bo ob trenutni številčni udeležbi izlet zagotovo odpadel. :oops:
Uporabniški avatar
 miro
Če ne bo izdalo zdravje pridem tudi jaz. Upam , da izlet vseeno bo, bova pa dva.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

s Pio bova ta vikend v Solčavi in bova za Filipida v nedeljo zjutraj odtekla podaljšano Panoramsko pot. predlagam, da vsi naredimo kaj takega - gremo na sprehod, pohod, tek, ..., kjerkoli že smo to nedeljo, in svoje zavedanje življenja in svoje misli za trenutek posvetimo Filipidu.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Mislim, da smo si vsi enotni, da to najavo spominskega pohoda lahko "mirne duše" razveljavim. :cry:

In to sem ravnokar tudi storil
.
:oops:

Miro, če si še vedno za, se mi javi (ZS ali GSM). Ni nujno, da greva ravno tisti dan oziroma tisto uro. :idea: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA