hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

uros feldin
Želja Klemena in njegove spremljevalne ekipe je, da skupaj spravimo kakšen fleten dokumentarni film (z več variantami). Materiala je že nekaj, nekaj ga bo še ...

Terminski plan je postavljen v začetku leta 2013, ko se tudi začenja praznovanje 60-obletnice ustanovitve prve transverzale na svetu - Slovenske planinske poti od Maribora do Ankarana!
 MARJANZUP
Včeraj smo s prijatelji šli malo po SPP im sicer od Škocjanskih j. do Ankarana
tukaj prilagam GPS pot
če pa ima kdo še kakšen drug del poti se priporočam , sam nameravam pot malo pogledat
in da se ne bom preveč izgubljal bi prišla prav.
Nameravam pa celo pot sgraniti v mojo novo ;Igračko; in jo objaviti,tako da bo vsem dostopna, in verjetno ni več skrivnost , :laola
če mi uspe celo pot pogledati do Avgusta bo letošnji izziv namesto Triatlona Jeklenih Bohinj
kjer sem dosegel že vse ,
nov izziv našel
v SPP
DA BI JO OBDELAL V ENEM KOSU
kakšen bo čas pa nebi napovedoval
Klemenov čas je vrhunski dosežek kar bo težko kror koli ponovil ali presegel,
je odličen gorski tekač in turni smučar.
Kapo dol bi rekel ,,Katanec ;!!! :clap: :clap: :clap:

http://connect.garmin.com/activity/261149175

dexi27 napisal/-a:IZJEMNO :!:

No zdaj pa vprašanje, zanima me, če kdo ve če obstaja karta celotne SPP, da jo še jaz napadem :wink:
 MARJANZUP
Oj
zanima me če ima kdo še to slavno knjižico z 69 KT. Se priporočamin vnaprej zahvaljujem , sam imam že tanovo in pri tej me moti le , da ima 6 KT več : ( Ledine....Roblek ... oz vse skupaj enih 5h več...)
da jo najdem imam časa do začetka Avgusta potem grem tudi sam v kosu po SPP . Če jo ne bo bom dobil bom pač šel po zdajšnji trasi , ki je daljša,kar bi po mojem lahko storil tudi Klemen :)

:laola :laola

Odgovor za BASSO:

Dnevnik po SPP, ki ga žigosa Klemen, datira iz obdobja 1993-2002, ko je bila SPP najbolj optimalno in elegantno izpeljana v vsej svoji 59 zgodovini, še posebej za vse tiste, ki premagujemo SPP v enem kosu, dnevnik smo uspeli po velikih mukah dobiti po 6 mesecih iskanja in nam ga je dostavil sam generalni sekretar PZS gospod Planko in vsebuje 69 KT.

Ko si že tako natančen in pikolovski: pozabil si navesti še Koroško Rinko, Planinski muzej v Mojstrani in Škocjanske jame, Turska gora te očitno ni motila. Pa brez zamere. Rad bi zgolj rekel še to, da se Klemen ne heca in ne igra kakšnih igric.[/quote]
Uporabniški avatar
 jozeg
Mogoče se za ta dnevnik splača povprašat pri planinskih društvih in v planinskih kočah.
Seveda so razlike na trasi iz dnevnika izdanega v letu 2011, najprej na Pohorju, kjer moraš med Ruško kočo in Peski narediti ovinek do koče na Klopnem vrhu, kar po moji oceni prinese dodaten kilometer in pol, pa še 100 m višincev, največja razlika pa se pojavi v Kamniških, kjer moraš iz Kamniškega sedla dol do Okrešlja, pa gor čez Savinjsko in Jezersko sedlo do Ledin. Potem pa malo nazaj in gor čez Koroško Rinko na Skuto. Starejša različica poti pa gre iz sedla pod Brano direktno čez Tursko goro na Skuto. Po moji oceni, tudi narejeni s pomočjo orodja QUO po mreži vrisanih planinski poti, nanese to vsaj dodarnih 5 km in dodatnih 700 m višincev. Ostale točke, na novo dodane leta 2011, so tako ali tako vse ob poti.
Sam sem imel v juliju 2011 ob hoji na SPP nekaj malega težav z iskanjem, sicer na redko hojenih odsekih, zaradi slabih oznak le med Kočo na Grohatu in gostiščem Rogovilc (že v dolini Savinje), pa med Sinjim vrhom in Furlanovim zavetiščem pri Abramu.
Z dobro spremljevalno ekipo in ogledom še kakšneg odseka poti, orientacija ne bi smela delati težav.
 klemen.vrhovi
VABLJENI K OGLEDU!

75 minutni amaterski dokumentarni film T(H)RIL(L)ER v ponedeljek 15.04.2013 ob 17 uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani otvarja 7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale/Ljubljana. Film je nastal spontano o zgodovini športa Klemena Trilerja in ob rekordnem teku po slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana avgusta 2012 in prikazuje, da je možno doseči cilj navkljub žuljem in poškodbam.

Hvala in lep dan še naprej. KLEMEN TRILER
 milk
uros feldin napisal/-a:Terminski plan je postavljen v začetku leta 2013, ko se tudi začenja praznovanje 60-obletnice ustanovitve prve transverzale na svetu - Slovenske planinske poti od Maribora do Ankarana!

Prosim, če to trditev obrazložiš. Na Vikipediji piše, da je prvi vodnik po SPP izšel l. 1958, kar je 55 let. Tudi to je dokaj okrogla obletnica. Od katerega dogodka naj bi bilo 60 let? To me zanima zato, ker če je res letos okrogla obletnica, bi precej lažje prepričal kako redakcijo na TVS, da bi ob tem pripravili prispevek, v katerega bi lahko vključili tudi Klemena in naslednjega izzivalca Marjana.
Dokaj verjetna se mi zdi možnost, da bi pripravili prispevek za Tednik.
Uporabniški avatar
 vencelj
milk napisal/-a:
uros feldin napisal/-a:Terminski plan je postavljen v začetku leta 2013, ko se tudi začenja praznovanje 60-obletnice ustanovitve prve transverzale na svetu - Slovenske planinske poti od Maribora do Ankarana!

Prosim, če to trditev obrazložiš. Na Vikipediji piše, da je prvi vodnik po SPP izšel l. 1958, kar je 55 let. Tudi to je dokaj okrogla obletnica. Od katerega dogodka naj bi bilo 60 let? To me zanima zato, ker če je res letos okrogla obletnica, bi precej lažje prepričal kako redakcijo na TVS, da bi ob tem pripravili prispevek, v katerega bi lahko vključili tudi Klemena in naslednjega izzivalca Marjana.

"Leto 1953 je torej rojstno leto Slovenske planinske poti."

Stavek iz http://www.pespoti.si/spp-o_strani.php , kjer je dokaj podrobno opisana zgodovina Slovenske planinske poti :!:

LP, vencelj
 MARJANZUP
milk napisal/-a:

:D
 MARJANZUP
klemen.vrhovi napisal/-a:VABLJENI K OGLEDU!

75 minutni amaterski dokumentarni film T(H)RIL(L)ER v ponedeljek 15.04.2013 ob 17 uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani otvarja 7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale/Ljubljana. Film je nastal spontano o zgodovini športa Klemena Trilerja in ob rekordnem teku po slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana avgusta 2012 in prikazuje, da je možno doseči cilj navkljub žuljem in poškodbam.

Hvala in lep dan še naprej. KLEMEN TRILER

:clap: :clap: :clap:
 janša
Letos je obeležje 60. letnice SPP. Ob tej priložnosti je bila tudi izdana tudi nova izdaja knjige po omenjeni trasi avtorjev Andraža Poljanca in Milenka Arnejška - Prleta. Knjiga je izšla pri založbi PZS.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA