hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

janezu
na spisku MM točno piše kateri vrhovi so v italiji, nejc,sicer pa leta delajo vrhove. pri 20-tih ne moreš bit na vseh,sploh,če maš tolk športov kot ti. ko boš u naših,boš pa mau več peš u hribe hodu! :D LP ju
Uporabniški avatar
 žine
dons mi je bilo malo dolgčas v službi pa sem jih šel celo štet :D in sem bil presenečen da jih je samo 81. No ja če se pa spomnim, da je prenekateri padel po večkrat, jih je pa skup precej več :D
lpŽ
Uporabniški avatar
 športnik
Očitno nekateri samo dvatisočake zbirate in sploh ne veste koliko nižjih vrhov je še veliko lepših z markiranimi pristopi. Brezpotja so pa itak razred zase.. :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
Športnik opozarja na nekaj, o čemer smo že večkrat kje imeli debato: nekaj je vredno le, če osvojiš nek vrh, pa četudi se pripelješ najbliže, kolikor se da in za samo hojo porabiš 4 ali 5 ur v obe smeri skupaj, če pa nekdo v enem kosu prehodi za 10 ur poti brez kakšnih "odmevnih" vrhov, pa to nič ne pomeni. Ure in ure preživim v naravi in z naravo, včasih v (svojem) hitrem tempu, včasih v sprehodih s svojimi najdražjimi...osvojene dvatisočake bi pa menda lahko preštel na prste ene roke, pa kaj za to. Vsak počne pač tisto, kar mu bolj paše. Osvojitev neke gore samo zato, ker ima nekaj nad 2000m, mi pa res nič ne pomeni.
LP
 klas
Menda sa pa ja razume, da pri osvajanju vrhov mislimo pravi planinci goro kot tako in ne samo vrh. To so dostopi, izhodišče, sama pot, značilnosti, geografija, panorama, posebni občutki ipd. Vrh je le jagoda na smetani, ki zaključuje nek trud, ni pa seveda pogoj za planinski užitek. Sam sem hodil npr. nepretrgoma 14 dni od Planice do Pokljuke po poti PP in pri tem osvojil le en dvatisočak.
Pobudniki (Pustolovec Rajd) in vsi pravi planinci zagotovo enako spoštujemo vso naravo od kuclja do gore. Vedno težimo k drugemu cilju, raziskovanju in doživetju, hribe osvajamo po eni strani gor, po drugi dol, samo da je nekaj novega. Pri širjenju obzorja pa včasih pomaga sistematika in domišljija. Tokrat so dvatisočaki, naslednje leto bodo vsi hribi na A, lani so bile vse slovenske Grmade in Babe. Če verjamete ali ne v izdelavi je tudi zbirka vseh "uradnih" prekmurskih Bregov, ki jih bomo osvojili v eni od naših pustolovščin. Tako to gre pri nas.
Nikakor torej ne gre za hribovsko diskriminacijo, ravno nasprotno...
 janezu
tudi sam nisem osvajalec vrhov,vendar skoraj vsa prečenja(karavanke.košuta,ponce,pa tudi k24 .4o,tržiški.....)vodijo preko vrhov in kaj je lepšega,kot pogledati prehojeno pot,okoliške vrhove in naslednji cilj.res pa višina ni prvotnega pomena,dobra ekipa,malo izgubljeni,pa lep-dolg dan...vrhovi pa so vedno bili in bojo za OSVAJAT. lp ju
 janezu
letos nas je približno 50 ljubiteljev narave v okviru šd bambi osvajalo vrhove(nad 600m)3x abeceda(3x na A,B doŽ).atlas slovenije nas je vodil po neznanih gribčkih in gorah širom cele slovenije, po vrhovih za katere še slišal nisem ZANIMIVO lp ju
Uporabniški avatar
 Dušan
Dolgo bi hodil ... da bi vse dvatisočake pri nas obhodil ...

LP dušan
Nazadnje spremenil Dušan, dne 16 Okt 2007, 18:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 športnik
janezu napisal/-a:4o,tržiški.....

Mi lahko kdo kaj več pove o tej tržiški zadevi, neka podobna varianta kot k 24, če se ne motim?
Uporabniški avatar
 športnik
Dušan napisal/-a:Dolgo bi hodil ... da bi vse dvatisočake pri nas obhodil ...

Če maš čas niti ne, ne bi osvajal po en vrh, ampak bi delal razna prečenja ipd.... Sicer pa, se ti morda kam mudi!? :shock:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Športnik, a nisi opazil vejice :arrow: 4o ni štirideset, temveč maraton 4 občin. :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 žine
se je za spomnit Nejca tukej v tej temi.....CILJ (vrh) versus POT, čeprav so vsi ti osvojeni vrhovi ravno tako nanizani na eni lepi dolgi poti mar ne?
lpŽ
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
športnik napisal/-a:
Dušan napisal/-a:Dolgo bi hodil ... da bi vse dvatisočake pri nas obhodil ...

Če maš čas niti ne, ne bi osvajal po en vrh, ampak bi delal razna prečenja ipd.... Sicer pa, se ti morda kam mudi!? :shock:

JanezU je mogoče hotel povedati o Tržiških 10 vrhov v enem dnevu, kjer presežeš višinske metre kar blizu 7500m vzponov in približno toliko spustov.
Je pa nora varianta dolga 75km v enem zamahu.Pa še vreme moraš imeti defenitivno na svoji strani :wink: !
Se vidimo na teh 10 vrhovih ob prvi priliki!
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA