hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uroš je bil danes ob 6.15 na vrhu Triglava. Z Janezom (Udovč) sta nato krenila čez Plemenice v Lukno ter čez Gamsovc na Kriške pode, od tam pa na Razor in skozi zadnje okno na Prisank.
Tudi, če je že sedmi dan na poti, ima še polno energije in dobre volje. Držimo pesti, da jutri ne bo padal preveč dež, ko se bo zadrževal na območju Jalovca.
Še njegovo pojasnilo v zvezi z markirano (časovno) potjo od Turske gore do Skute: prišlo je do napake pri pošiljanju sporočila. Pot je prehodil v 45 minutah, uradno je markirana 2 uri in pol, ravno toliko (45 minut) je potreboval s Skute do Zoisove koče (urano markirano 3 ure). Vsem prizadetim se opravičuje :lol: .

lp, Polona
Danes je bila na sporedu Kraljevska etapa. Štart je bil že v čisti temi ob 4.40. Na vrhu sem bil z dvema spremljevalcema Polono Fister in Janezom Udovičem. Doživeli smo čudovit sončni vzhod na vrhu Triglava. Z Janezom sva se spustila čez Plemenice na Luknjo in preko Gamsovca na Kriške pode. Tam se mi je zopet priključil Klemen Triler. Skupaj smo nadeljevali na Razor in skozi zadnje okno na Prisojnik. Po dobri večerji počivam na Poštarskem domu na Vršiču, kjer se mi je priključil jutrišnji spremljevalec Marjan Mihelič. Zelo zgodaj bova skušala osvojiti Javovec, če nama bo vreme dovoljevalo.

Uroš
Uroš uspešno prestal kraljevsko etapo, moteča samo huda vročina tudi nad 2000 m. Na Poštarco na Vršiču smo dostavili Marjann ki ga jutri spremlja v etapi na Jalovec in naprej do Sedmerih jezer. Po napovedih izjemno prijazne oskrbnice Nade, naj bi šla fronta jutri preko Karavank, zahodnih Julijcev pa naj se ne bi dotaknila. Iz njenih ust v božja ušesa.
Urošu in Marjanu želimo jutri vso srečo, predvsem z vremenom.

Mihela, Lea, Urban in Miran!

DSC00247 (Small).JPG
Uroš s prijazno oskrbnico Nado na Poštarci
DSC00247 (Small).JPG (59.08 KiB) Pogledano 5104 krat

DSC00250 (Small).JPG
logistična podpora prijateljev Urošu
DSC00250 (Small).JPG (53.43 KiB) Pogledano 5102 krat
Ob 9,10 sem govoril z Urošem in imata z Mackom (Marjanom Mihelicem) le se pol ure do vrha Jalovca. Fronta je presla Julijce med 2 in 5 jutranjo uro, ko je noro treskalo. Od zlovescih vremenskih napovedi za to soboto je ostalo modro nebo proti kateremu se poganjata soseda in prijatelja. Zmaga je vse bližja.

Samo
Danes zjutraj sta startala šele nakaj malega po 6. uri. Hvala Bogu se je dež zlil, tako da sta bila ob 11.uri že pod Špičko, seveda že z osvojenim Jalovcem. Zgleda, da so največje težave mimo, tako da bo problem samo še vročina po Primorski.
Danes po vsej verjetnosti cilj na koči pod Bogatinom, ker so Sedmera poplno zasedena. Dober korak in lepo vreme vama želi

Miran
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA