hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 športnik
Adrian, Cveto, čestitke za vzpon! :D
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
adrian napisal/-a:Zdravo,

Ja iz Kalsa sem šel.

To sem bil drugič na vrhu, ko sem bil prvič gor sem bil v navezi. V slabem vremenu megli in vetru si nebi upal gor brez vrvi, tako sem imel pa res idealne razmere in sem si rekel, če mi danes ne uspe mi ne bo nikoli.
Dober trening za Mont Blanc ki je tehnično lažja gora, ima pa višino. Če nam letos uspe priti gor (oziroma nam bo uspelo :) ), potem bom verjetno že drugo leto šel na Belo Goro tudi solo.

L.P.

Tudi jaz razmišljam o solo varianti na Mont Blanc ampak najprej skupaj zaradi poti in podobno.Potlej pa :lol: :wink: po naše.
In to bodo prima priprave za kak višji vrh kot Ararat in podobno.
Uporabniški avatar
 še1PR
tomaz.zupancic napisal/-a: Tudi jaz razmišljam o solo varianti na Mont Blanc ampak najprej skupaj zaradi poti in podobno.Potlej pa :lol: :wink: po naše.
In to bodo prima priprave za kak višji vrh kot Ararat in podobno.

Tomaž, Ararat je res višji, tehnično pa se z Großgloknerjem in Mt. Blancom težko primerja.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
A misliš da je Ararat tehnično bolj zahteven.Delno se strinjam s teboj.Saj sem zasledil da je treba prespati na določeni višin kjer ni koče :lol: :wink: seveda v dvoje je lepše ha,ha.
Okej najprej Mont Blanc potlej se pa bomo pogovarjali naprej.
ČAO!
Uporabniški avatar
 športnik
Očitno nisi razumel, Tomaž. Ararat tehnično sploh ni zahteven, problem zna predstavljati le višina. Je bolj sprehod na vrh, če se lahko tako izrazim.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
športnik napisal/-a:Očitno nisi razumel, Tomaž. Ararat tehnično sploh ni zahteven, problem zna predstavljati le višina. Je bolj sprehod na vrh, če se lahko tako izrazim.

A to je to torej bo treba obračunati z višino :wink: .
Seveda ko se bomo odpravili na Ararat :wink: .
Do takrat pa okolica vseh hribov.
Saj veš človek nabira izkušnje na vseh področjih.
Lepo se imejte.
LAHKA VAM NAJ BO NOČ!
čao!
Uporabniški avatar
 Cveto
Ja Tomaž!
Ima športnik prav. Tale Ararat tehnično ni zahteven. Saj je ravno tako vulkanska gora, tako kot Elbrus-Rusija(5642m) in Damavand-Iran(5671m). vulkanske gore pa ponavadi niso tehnično zahtevne. Vsi ti trije pa so vulkanski pettisočaki, pa še dokaj blizu so si. Imam željo osvojiti vse tri. Je pa res,da imaš povsod opravka z višino. pa seveda vremenske razmere, pri čemer pa kar se tega tiče nejbolj nepredvidljim in "zajeban" Elbrus. Zaradi njegovo lege, saj leži takorekoč med dvema morjema. na eni strani črno morje in nekoliko dlje kaspijsko jezero. To pa pomeni zelo nestabilno vreme.
No sej bomo vidl kako bomo na Mount blanc-u prenašali višino.
Pa se bomo pol menl še za kake druge zadeve.

Sicer bi se vam za Ararat kar pridružil. Ker rabiš obvezno vodiča, skupina more bit. Pa še za vrh je treba plačat. Če bi se pa dalo, bi šel pa pol kar naprej še na Damavand, saj imava z goro še neporavnane račune.
Pol sm pa zmagu.
http://www.moj-album.com/slika/6844654/ ... _O0e9.gif/

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 še1PR
Tomaž, sta ti že športnik in Cveto odgovorila. :)
Res je, da nobene gore ni za podcenjevati, ampak Ararat je v primerjavi z drugima bolj sprehod, kot ne. Višina je pa stvar posameznika, koliko ga zdela.
Cveto, lani sem imela tudi jaz v mislih po Araratu še Demavend, pa smo se nato premislili. Če boš šel tja, me bodo zanimale tvoje izkušnje.
Uporabniški avatar
 Cveto
Cveto, lani sem imela tudi jaz v mislih po Araratu še Demavend, pa smo se nato premislili. Če boš šel tja, me bodo zanimale tvoje izkušnje.

A misliš izkušne za Damavand?
To ti jih lahk že sedaj povem. sicer nism bil na vrhu, ti pa lahko povem kar precej stvari o gori.
Uporabniški avatar
 adrian
Ararat je Šmarna gora puta 8 :D (tole je za šalo ne tega vzet zares!)

Počasi se bliža naš odhod na MB, še 4 dni, vremenska napoved za zdaj je kar OK... 8)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Alora me že srbijo pete dijo mijo kak bo fletno.No ja moramo priti še do tja.
Ampak ni panike!
"GORA NI NORA, NOR JE TISTI KI JE NE SPOŠTUJE !"
čao!
 Leon
Ja, bodite previdni!!!
Uporabniški avatar
 adrian
Slika
tomaz.zupancic & adrian na Mont Blanc-u 4810m
Slika
pot na vrh
Uporabniški avatar
 Dule
Čestitam za osvojen vrh :clap: . Lepi slikci, no mene tam gori ne bodo videli.. :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA