hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

matej-jethro
mojcej77 napisal/-a:Zakva si te lepe slikce nalimu, a, Cveto? :evil: (men se celo zdi, da sem enkrat tuki okol že hodila, pa je blo ful fajn, sam doma nism znala dobr povedat, kje točn sm bla)

...u glavnem...pejte, pa lepo se mejte!!!(sej to ne bo ta zadn izlet, a ne?)

Pa ubogite Natašo, predvsem ne pozabt Nade in Marjane!

lp,
m

jA, Cvetove fotke so lep pokazatelj smeri pohoda v pravem vrstnem redu!
, to ne bo ta zadn izlet in naslednji bo bol v izy....spomladi npr. Do takrat pridno treniraš izdelavo štrudeljna :wink:
Ne smemo pa pozabt, Nade in Marjane :nono:

Tenks za lepe želje :D
 matej-jethro
Ej, ljudstvo tekaškega naroda :shock:

Jutr ob 8h, bodite točni (gor-dol) na parkirišču pri Domu v Kamn.Bistrici!!!
Plan je nespremenjen, smer ostaja ista 8)
Jest bom tm, ne glede na vreme :clap: Prisotni se odločimo, glede na vremensko situacijo, kaj nam je storiti :wink:

Zdej grem....ni me več.....več.......................

se vidmo k se zagledamo...zjutrej :wink:
Uporabniški avatar
 BoF
stari napisal/-a:Opažam ,da imate probleme z izborom in težavnostjo.
Glede na ugodno vremensko napoved vam predlagam turo:
Stara Fužina- Vogar-Pršivec-Planina Jezero-Vogar- Stara Fužina.
Preverjeno primerno za vse,tudi tiste ,ki jih je strah višine,pa še lep razgled na jezero boste imeli. :lol:

Stari ne sviraj! Ti kr lepo okol bohinske lušče hod, mi gremo pa gor navpik pa amen pa mir! A mate ruzake že prštiomane? Jest samo doručka ne najdem...
Uporabniški avatar
 andreya
BoF, jaz bom imela po tvojem nasvetu čokolado, pa vodo, ker doručak sem čisto pozabila kupit :roll:

Aja, pa štrudelj je že v pečici..... :lol: :lol: :lol:
 mirans
moj (štrudel) pa že v ruzaku
Uporabniški avatar
 Cveto
mojcej77 napisal/-a:Zakva si te lepe slikce nalimu, a, Cveto? :evil: (men se celo zdi, da sem enkrat tuki okol že hodila, pa je blo ful fajn, sam doma nism znala dobr povedat, kje točn sm bla)

Ja kaj a niso dobre! Nekaterim so všeč! :)
Zakaj pa ti ne greš!
Kako lahko nekje hodš k je full lepo in pol ne veš kje si to provzaprov bla?
Kdo ve kaj se ti je takrat motalo po glavi? :)
Uporabniški avatar
 športnik
Cveto napisal/-a:men se celo zdi, da sem enkrat tuki okol že hodila, pa je blo ful fajn, sam doma nism znala dobr povedat, kje točn sm bla)

Saj, takšna dejanja so zelo zaskrbljujoča! :shock:
Uporabniški avatar
 dannae
Prijetno utrujena in polna vtisov z današnjega dne si ne morem kaj, da ne bi vsaj na kratko poročala. Navdušena sem.
Najprej bi se zahvalila Mateju za pobudo in Alji ter Alenki, da sta čuvali, kjer je bilo potrebno. :cast: Na vsej poti ni bilo nič zaskrbljujočega :nono: ...
Ker nas je bilo kar nekaj različno izkušenih udeležencev, mi je bilo všeč, da smo se tudi vmes počakali in ritem prilagodili najšibkejšim. Tako tudi zahvala najhitrejšim, da so nas čakali-e.
Tura je bila prekrasna. Mimo tolmunčkov, kot jih je že Cveto objavil, s prekrasnimi pogledi na Korošico in nazadnje še v Logarsko dolino, kjer smo vsi pomislili na tekače tam. :clap: Nekateri smo se sprehodili še do okna.
Na vrhu so se podili oblaki, tako, da so se pogledi proti jugu začeli odpirati šele proti Kamniškem sedlu. Sestop po melišču in že smo bili pri avtomobilih.
Bilo nas je 20, od tega 7 fantov in 13 deklet - nekatere med njimi prave gamsice. Jaz sem bila prvič v Kamniških in mislim, da če bo kakšna priložnost se z veseljem vrnem.
Kar nekaj jih je prineslo domače ali pa zelo domače dobrote, katerim se ni bilo moč upreti. Izyemna pa še na analizi dodala špico. :juhuhu: Hvala vsem.
Res je bilo zelo lepo in pozdravček vsem današnjim sohodalcem... :lauf:

D
Uporabniški avatar
 andreya
Evo, lahko samo potrdim vse, kar je Dannae napisala. Bilo je SUUUUUPER. :P

Hvala Mateju, da nam je pokazal to krasno pot, ki je sicer verjetno sama nikoli ne bi prehodila, saj sploh vedela nisem zanjo.

Zelo vesela, da sem spet srečala Dašo, pa še dokaj bliz mene stanuje zdaj.

Domače dobrote smo očitno vzeli zelo zares, tako da ob prihodu domov na cuker tudi pomislit nisem smela več

Nama je žal zmanjkalo časa za analizo, ker je boljša polovica morala še na piknik, no, bolje rečeno na zaključek piknika.

Hvala sem za prijetno druženje, se že veselim naslednjega :lauf:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Cveto in športnik,
tm sm hodila enkrat zeeeeeelo dolgo nazaj, mislim, da smo bli v Kamniških in da smo šli po eni drugi poti na Planjavo - nisem pa ziher - samo po slikcah sodeč mi je ful znano. Problem je v tem, da nisem šla z mami, ki je prava hribolazka (in oči tud), in ki mi vedno, ko kam greva, razloži za vse razgledne točke, kje je kaj (pa za vse rožce in tko - tko da morš včasih vračunat dodatni dve uri za pot, zaradi njenega plazenja - dobesedno - po terenu s fotoaparatom), ampak jaz pozabim vse te podatke že zelo kmalu. Nimam pojma, kako to, ampak kaj češ, tko je (ok, kako zadevo si že zapomnim) - tud za imena sm "bl bk"....zapomnim pa si slike, pa občutke in tko...
Nisem pa šla, ker zaupam svoji oceni moje trenutne "primernosti" za tak izlet, poleg še nekaterih ostalih dejavnikov. Me pa veseli, da ste se imeli tko fajn, enkrat gotovo pridem tudi jaz.
Zdej nej pa še tisti, ki so bli gor, kaj povejo, bo bolj zanimiv!

lp,

m
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

tale pot je bila en sam velik zadetek. Potem, ko me je Dannae z nadzvočno hitrostjo prijazno transportirala na kamniško tržnico, potem pa še na zborno mesto, kjer so me čakali še ostali krmežljavi in strogi obrazi (nisam ja kriv, če so prestavili bistricu 30 km bolj blizu :oops:), smo najprej zavpil zdrav-zdrav, in že je bil tu štrudelj by Andreya. Obe polovici, izvrstno!

Po krajšem grupiranju smo se odpeljali kakih 200m višje kt eni Đemsbondi - po mojem se tud Sean Connery ne more pohvalit z boljšo posadko od moje na tej kratki potki: v enem hudem avtu s hudo bejbo za volanom mi je tadruga huda bejba nežno sedela v objemu v naročju. Zadej so sedel pa še trije na vse pripravljeni. Kirikoli grdobci bi se nam postavili na pot, bi jih zmlel iz prve (sam une odzadi bi blo treba vn spustit, ker ne morjo odpret vrat odznotrej - Q je nekej zafrknu, se mi zdi). :)

Jethro je dal komando, mi smo pujsnili in ves čas padali v onemaht, kako je lepo. Ujele so nas še štajerske diverzantke in pod modrim vodstvom Jethrota in Alje smo bili pod prvo steno, kot bi mignil. (hvala Alji, da je preprečila moje kopanje v tolmunčkih, čeprav so spričo preteklih Izyemninih insinuacij bile tudi kopalke na broju). Alja in Alenka sta profesionalno raztegnili špago, Bof je recitiral nekaj iz pravilnika GRS, vpeli so vse potrebne in jih varno transportirali do vrha. Meni osebno je bila pot izvrstna, ravno prav strma in zahtevna.

Na Srebrnem sedlu je bilo ravno prav prostora za moj sendvič, čisto po Jethrotovih predvidevanjih. Zgoraj smo imeli čudovit razgled na Korošico, na oblak in na Dašin in Miranov štrudelj. Z Dannae in Klaudi smo pujsnili še do okna. Potem pa joj prejoj, v objemu pršečega oblaka proti vrhu Planjave. Res, kapa in rokavice so nujne v hribih! Na vrhu spet obvezen štrudelj, pa slikce, Miran je privlekel na dan drugo orožje (pehtranove štrukeljčke), od nekod pa so se vzele tudi rumove kroglice. Toliko hrane je bilo, da nihče ni hotel niti pipniti DOMAČICE!!! Ne morm verjet. :shock:

Na poti proti Kamniškem sedlu so nas zabavale trume Madžarov, ki so v zlizanih supergah in čeladah pogumno naskakovali 2400m Planjave. Bof je z njimi vzpostavil pristen stik in jim dal mnogo koristnih napotkov. :roll:

Na K.sedlu smo se rahlo utrujeni, a srečni zbasali za kočo na sonček. Padla je debata ob pivu, edino Dannae je imela še dovolj energije za: kartice, žige, slikanje rožic, ovčk, skal in zbiranje raznih podpisov. Ker nas je čakalo melišče, smo jo odkurili naprej: Alja je pogumno preprečila pobeg mojega bidona, Dannae pa je neusmiljeno obračunala z zrelimi malinami pri Pastircih. Na poti do avtov je Bof nenadoma ugotovil, da je v dolini pozabil očala in da že cel dan nič ne vidi. Še sreča! Mi smo pa mislili, da se zaletava v skale, da bi nas nasmejal. Sori Bof! ;)

Po skoraj devetih urah ture je cela zgodba dobila epilog pri Orlu, kjer smo dobili ajmerje izvrstne gobove juhce. Bof je na jedilniku občudoval polnjena prsa, mi pa nenadkriljive ribezove mesečke by Izyemna. Pojedli smo jih po etiopsko - iz rok v usta. Njam! Hvala še Klaudi za prijazen prevoz do Pegazmobila. Škoda, da Nta ni slišala telefona, sicer bi prišli k njim še na kavo!
He he

Jethro my man, dobr si se tole spomnil! Svaka čast. Mi ti sledimo v dobrem ali slabem!

Če ste vse prebrali, potem vam čestitam. Drugače pa dajte babici, da vam prebere za lahko noč.

Vse vas ima rad, vaš
Nadvojvoda Pegaz :)
Uporabniški avatar
 damajanty
Thanx Mateju za pobudo :clap: , vsem udeležencem za prijetno družbo in dobrote! :piti:

Za spomin imam boleče koleno od trka v skalo, malo odrgnjeno nogo od melišča (fast-wanna-be kajpak), pa ramenski obroč končno spet čutim - ja, še hočem takih prijetnih bolečin!
Uporabniški avatar
 Fotr
A sta bli Nada in Marjana tudi? :shock: :D
 Nataša
Fotr napisal/-a:A sta bli Nada in Marjana tudi? :shock: :D

pismo, Fotr, a miš da so ju pozabl? :shock: :roll: jest upam, da ne... :!:
Uporabniški avatar
 Fotr
Nataša napisal/-a:pismo, Fotr, a miš da so ju pozabl? :shock: :roll: jest upam, da ne... :!:

Nekaj je moralo biti. :evil: Ali so ju pozabili spodaj ali zgoraj! :shock: :shock: Nihče nič ne reče! 8) 8) :D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA