hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Uporabniški avatar
 športnik
Slovenski alpinist Miha Valič se je smrtno ponesrečil pri sestopu z osemttisočaka Čo Oju v Himalaji. :cry:

Miha, počivaj v miru!
Uporabniški avatar
 niki
jaz kar ne morem verjeti :( ...

res je bil izjemen...
Uporabniški avatar
 aisha
miha, počivaj v miru

res žalostno, da ostajam kar brez besed :-((
 spela*
Tudi mene je šokiralo. Spomnim se ga še iz časov, ko je šele prihajal v stik z alpinizmom. Sožalje vsem njegovim.
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, še en izjemen človek je odšel. Miha, počivaj v miru.

Iskreno sožalje njegovim.
Uporabniški avatar
 RoKo
Umrl je še ne 30-letni Miha Valič, slovenski alpinist, gorski vodnik, vodnik reševalnega psa in vrhunski športnik, zaposlen v policiji.

4. oktobra 2008 se je smrtno ponesrečil v Himalaji, pri sestopu z osvojenega nepalskega osemtisočaka Cho Oyu.

Z alpinizmom se je Miha Valič ukvarjal od leta 1994. Leta 2006 je postal gorski vodnik z mednarodno licenco. Diplomiral je na Biološki fakulteti in bil aktiven v Gorski reševalni službi Slovenije ter interventni enoti Mestne občine Ljubljana, saj je sodeloval v številnih reševalnih akcijah doma in v tujini. Kot vodnik reševalnega psa je bil pomemben član ekipe reševalnih psov Slovenije, s svojo psičko Uko pa je dosegal vidna mesta na svetovnih prvenstvih reševalnih psov. Kot prvemu alpinistu mu je tudi uspelo, da je v eni zimski sezoni preplezal vseh 82 evropskih štiritisočakov.

Njegovim svojcem izrekamo iskreno sožalje.
 malamut
Tudi jest izrekam iskreno sožalje svojcem.
Naj počiva v miru.
Uporabniški avatar
 mazi
Iskreno sožalje...
 ana*
..Moje sožalje.

Ana*
Uporabniški avatar
 mojcej77
Iskreno sožalje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA