hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

O tem sanjam že 25 let - čisto točno pa od leta 1983, ko sta kavka in mare prva pretekla spp v samo 10 dneh in še vedno držita rekord. Hilarij je dvakrat skušal potolči njun rekord, pa mu je obakrat malo zmanjkalo. Zelo dober je bil tudi milan, ki je zmogel spp v 13 dneh.
Jaz nisem ravno tak as, ko pa je bojan objavil v planinskem vestniku, da če porabiš za spp 14 dni, to pomeni, da si jo pretekel, če pa rabiš več časa, pa da si jo prehodil, sem se odločil, da jo bom skušal preteči in postati član prve peterke!
Torej moj plan je točno 14 dni.
Štart bo v soboto 15.8.2009 na mariborski koči, cilj pa upam v petek 28.8.2009 v ankaranu.
Slovenska planinska transverzala ali spp je dolga (menda) 800 km, koliko višinske razlike premagaš na poti nimam pojma (tega podatka enostavno nisem nikjer zasledil). Zato sem si zadal nalogo, da prvi to izmerim z gps-om. Edini podatek, ki ponazarja za kakšen projekt gre, je število uradno markiranih ur od starta do cilja - kar 236 ur! Sam upam, da bom zmogel pot v manj kot 150 urah.
Dnevni plan imam že izdelan, seveda pa je velika uganka - vreme, pa tudi zdravje in počutje lahko kreirata potek.
Torej: 15.8. Naj bi spal na poštarskem domu pod uršljo goro,16.8. V robanovem kotu, 17.8 na kokrškem sedlu, 18.8 v domu pod storžičem, 19.8 na prešernovi koči, 20.8. Na staničevi koći, 21.8 na vršiču, 22.8 pod bogatinom, 23.8 na planini razor, 24.8. Pri bolnici franja, 25.8 na vojskem, 26.8 na javorniku in 27.8 pri škocjanskih jamah.
Na tekaški forum se bom dnevno javljal preko smsov, upam, da bodo še moji prijatelji kaj dodali.
Lep pozdrav vsem, še posebej pa vsem tistim, ki že več let razpravljajo o tem, kako zelo bi bilo dobro realizirati tak projekt.....Uroš
Bravo za pogumno odločitev - želim ti, da čimbolje odtečeš svoje sanje, ampak lepo prosim, ne zamoči že na samem začetku - start SPP ni na Mariborski koči, ampak v Mariboru z Lackove ceste na Cesto na okope.
Sicer pa čim manj težav na poti in uspešen zaključek v Ankaranu v nedeljo čez 14 dni - bomo spremljali tvoje napredovanje ...
Z* napisal/-a:Bravo za pogumno odločitev - želim ti, da čimbolje odtečeš svoje sanje, ampak lepo prosim, ne zamoči že na samem začetku - start SPP ni na Mariborski koči, ampak v Mariboru z Lackove ceste na Cesto na okope.
Sicer pa čim manj težav na poti in uspešen zaključek v Ankaranu v nedeljo čez 14 dni - bomo spremljali tvoje napredovanje ...

Dosedaj sem smatral, da poteka SPP od prvega žiga (Mariborska koča) do zadnjega žiga( bife pred kampom v Ankaranu).

Kaj pa je na Lackovi cesti?

Če je tak protokol......
Vau, lepo!!! Držim pesti zate in za lepo vreme! Z zanimanjem bom spremljala tvoj podvig!
Tudi mene mika naša SPP v enem kosu, ampak seveda v večih dneh (bolj treking kot tek). Že od malih nog poslušam atijeve zgodbe, kako sta njegova dva prijatelja premagala pot v 14. dneh. Sta menda rekla, da se od vsega skupaj spomnita predvsem ene veliiiiiiike žeje! :D
Srečno!
uros feldin napisal/-a:
Z* napisal/-a:Dosedaj sem smatral, da poteka SPP od prvega žiga (Mariborska koča) do zadnjega žiga( bife pred kampom v Ankaranu).
Kaj pa je na Lackovi cesti?
Če je tak protokol......

V omenjenem križišču sta prva markacija z dodatno oznako 1 za SPP in tabla, ki informira, da je tam začetek SPP. Na začetku poti tako nikoli nimaš žiga, ampak šele, ko nekam prideš (na vrhu ali v koči). Glej foto http://pd.paloma.si/utrinki/Slovenska_planinska_pot_04/photo2.html
V Ankaranu se pa res konča z zadnjim žigom.
Je pa tole res izjemna preizkušnja. Upam, da ti bosta zdravje in vreme naklonjena ...
14 dni za celo planinsko transverzalo. To pa se že sliši resnično vesoljsko. Veliko uspeha ti želi, ti pa tudi jaz priporočam, da začneš na začetku transverzale ob Lackovi cesti, da si kdaj ne boš očital,da nisi naredil celotne poti in da ti je manjkal en košček. je pa res, da je od začetka transverzale do Mariborske koče kar lepo košček za prehodit ops. pretečt1 pa vso srečo!!!
Pozdravljen Uroš!

Čestitam za pogum in odločitev!

Želim ti predvsem ugodne vremenske razmere ( saj je od teh odvisno največ), seveda, tudi veliko sreče ( na tej poti boš je potreboval res veliko) , lahek korak, razumne odločitve in prihod v Ankaran - v željenem času!

Z veseljem bom spremljal tvoj podvig, saj tudi sam že dolgo "sanjam" da bi se tudi jaz podal na to pot!

Srečno! Zvone
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA