hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

#349493
klemen83 napisal/-a:Bravo :clap:
Zanimiv prispevek. Ali je to "označena" trasa, ali je bilo po lastnem zanimanju in navdihu?
Francigena je stara romarska pot, ki se začne v Angliji, preči Francijo in se konča v Rimu. V delu, v katerem sem hodil, so bile na nekaterih mestih označbe za Francigeno, da bi pa lahko rekel, da je pot ves čas označena kot Francigena, pa ne morem - velja za del, ki sem ga hodil - se pa pojavljajo oznake za druge poti. Za hojo v pravilni smeri sem uporabljal GPS sledi, ki se lahko dobijo na povezavi:
Francigena Anglija
Francigena Francija
Francigena Švica
Francigena Italija

Obstajata tudi dve knjigi, kjer je natančno vse opisano:

Via Francigena 1. del
Via Francigena 2. del

Zgornje GPS sledi vsebujejo samo 1 varianto. Npr. 1. etapo: Besancon-Maounthier-Haute-Pierre sem vrisal sam v aplikaciji GPSies (http://www.gpsies.com) (Create - Track creator), kjer je na voljo tudi pregleden zemljevid celega sveta s hoteli, trgovinami itd. Za pomoč pri risanju sem uporabljal zgornjo knjigo. Te sledi se lahko vidijo v blogu. Sledi, ki sem jih navadel lahko ocenim kot dokaj točne, glede na to, da sem jih testiral na relaciji: Ponterlier-Lausanna. Na določenih mestih gredo malenkostno iz poti, kar pa ne zmanjšuje njihove uporabnosti.
#349512
Zanimiva pot za katero do sedaj še nisem slišal. Vsak dan se naučimo kaj novega :)

Hvala za povezave, mogoče pa kdaj v prihodnosti pridejo prav. :wink: Sigurno bi bilo zanimivo prehoditi tako pot in spoznavati kraje in ljudi ob njej.

Imaš v prihodnosti namen prehoditi še kakšen del te poti?
#349520
Zanimiv del bi bil še pohod iz Lausanne do Padske nižine (Ivrea) čez Alpe. Ravno te dni je šel francoski tour čez te kraje. Ostali deli so pa bolj ravninski.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA