- 21 Avg 2007, 11:27
Skoraj je leto koli, kar smo osvajali Brano in popadla me je nostalgija. Z balkona zrem tja, kjer naj bi bile.....za črnimi, deževnimi oblaki.....brrrr, takrat ziher ne bo tako! Na prvi septemberski dan bodo kamniške gore obsijane s soncem
vem, da je takrat tudi tek v Logarsko in pa na Črno prst, vem.....žal mi je, ker vem, da ima tek prednost, ampak "Tkole je in takle mamo....bl pr tleh je vse skp, če ne gremo gor
!" Enkrat se mora zgoditi.....
KDAJ: SOBOTA, 01.09.2007 OB 8H
KJE: PARKIRIŠČE PRI DOMU V KAMNIŠKI BISTRICI
KAM: PLANJAVA (2392 m.nm) ČEZ SREBRNO SEDLO
KDO: Vsak, ki ima planinsko obutev, pohodne palice in ga ni strah višine ter ima v "ruzaku" dovolj prostora za štrudelj
Krenemo ob 8h in gremo po markirani poti proti Kamniškem sedlu. Po kakšni urci in pol hoje jo zapustimo ter zavijemo desno med Planjavo in Zeleniške špice. Po lepi, večinoma gozdnati poti se vzpenjamo proti Repovem kotu. Ustavimo se pri hladnih tolmunčkih, ki se pretakajo iz enega bajerčka v drugega. Na kakšen vroč dan sem noter vrgel "piksno" kokakole in potop je bil navkljub ledeno mrzli vodi, neizbežen! Mrzzzzz, but....you just can't beat the feeling
Pot nadaljujemo proti Srebrnemu sedlu (2115) in tik pod njim je tudi edini odsek kjer bomo pospravili palice in majčeno poplezali. Nobene hoje po robu, nobenega prepada!! Ne sme nas biti strah višine in nimamo vrtoglavice
Ta "skala" se je pač postavila na pot in moramo čez, da se dotaknemo Srebrnega sedla! Tu ogledujemo okoliške vrhove, malicamo in zezamo ta najbolj "prešvicanega" (se mi že zdi, kdo bi to lahko bil...) ter se nam zdi blazno fino, ker je Planjava (2392) tako blizu
Še dobrih 250 viš.metrov lepe, markirane poti in se pofločkamo na Planjavi!
in že ropotamo proti Kamn.sedlu, ker se nam je začelo kolcati po povu, ričetu, štrudeljnu in osalim strahotno slastnim dobrotam
Pogledamo čez rob v Logarsko in navijamo za ultramaratonce
Ha, hardiči gor, hardiči dol.......
Skočimo na melišče in 1,2,3....smo na Pastircih (1420). Poniknemo v gozd in se vedno bolj utrujeni (baje) bližamo izhodišču - Domu v Kamniški Bistrici.
NO?? A GREMO??? Prijave se začnejo, zdaj.........
se vidmo, k se zagledamo

vem, da je takrat tudi tek v Logarsko in pa na Črno prst, vem.....žal mi je, ker vem, da ima tek prednost, ampak "Tkole je in takle mamo....bl pr tleh je vse skp, če ne gremo gor

KDAJ: SOBOTA, 01.09.2007 OB 8H
KJE: PARKIRIŠČE PRI DOMU V KAMNIŠKI BISTRICI
KAM: PLANJAVA (2392 m.nm) ČEZ SREBRNO SEDLO
KDO: Vsak, ki ima planinsko obutev, pohodne palice in ga ni strah višine ter ima v "ruzaku" dovolj prostora za štrudelj

Krenemo ob 8h in gremo po markirani poti proti Kamniškem sedlu. Po kakšni urci in pol hoje jo zapustimo ter zavijemo desno med Planjavo in Zeleniške špice. Po lepi, večinoma gozdnati poti se vzpenjamo proti Repovem kotu. Ustavimo se pri hladnih tolmunčkih, ki se pretakajo iz enega bajerčka v drugega. Na kakšen vroč dan sem noter vrgel "piksno" kokakole in potop je bil navkljub ledeno mrzli vodi, neizbežen! Mrzzzzz, but....you just can't beat the feeling

Pot nadaljujemo proti Srebrnemu sedlu (2115) in tik pod njim je tudi edini odsek kjer bomo pospravili palice in majčeno poplezali. Nobene hoje po robu, nobenega prepada!! Ne sme nas biti strah višine in nimamo vrtoglavice

Še dobrih 250 viš.metrov lepe, markirane poti in se pofločkamo na Planjavi!

Skočimo na melišče in 1,2,3....smo na Pastircih (1420). Poniknemo v gozd in se vedno bolj utrujeni (baje) bližamo izhodišču - Domu v Kamniški Bistrici.
NO?? A GREMO??? Prijave se začnejo, zdaj.........
se vidmo, k se zagledamo