hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Rajdovci pravijo:

Slovenija premore krepko čez 300 dvatisočakov. Najboljši spisek le-teh najdemo na odličnem gorniškem blogu Marka Kerna in Marijane Cuderman! Pustolovec Rajd išče Slovenca ali Slovensko z največ (ali morda vsemi) osvojenimi dvatisočaki. Lov je odprt, če ste ali poznate gornika z 150 ali več trofejami, nam sporočite!

http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/default.htm

Slovenski dvatisočaki:
http://www2.arnes.si/~mcuder/2000_ttn.htm

lp
Marjan
Uporabniški avatar
 Vreme
vau, toliko dvatisočakov imamo. To pa si resnično nisem mislil. Tukaj se nimam sam kaj hvaliti. Dosedaj sem premagal enega samega. Tičarico :D
Uporabniški avatar
 ero
:) doma imamo na zelo pomembnem mestu obešen 'razširjen' seznam naših dvatisočakov - 351 jih je gor.

kljukam jih pa raje ne. zadnja leta bolj slabo hodimo v hribe :( bo treba poleg Grintovca še več gorskih tekov na dvatisočake organizirati :)
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja pol bo pa treba vseh 351 dvatisočakov osvojiti mislim bolj hitro tekaško varianto :wink: , za trening seveda!
:lol:
Mal se gre na ta hrib mal na oni pa smo tam :lol: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
Jest jih mam po svojmu seznamu 112, vendar vseh stranskih vrhov sploh ne poznam oziroma sploh nevem da sm kdaj čez njih šou, tko da jih je vrjetn še kj več. Mogoče jih je clo 150, ampak ne bom nč reku. Jest si kljukam na unmu seznamu s 356 dvatisočaki, in morm rečt da jih več kt 50 sploh poznam ne oziroma nevem kam jih bi dal :D
 janezu
po spisku MM sem naštel 163 sigurnih vrhov.kot pravi nejc ,pa je še precej neznanih vrhov,ki jih je potrebno prečiti za dosego enega.prijatelju 100jan-u pa jih manjka samo še nekaj od vseh.LP ju
 marjan
janezu napisal/-a:Po spisku MM sem naštel 163 sigurnih vrhov

Sem že včeraj hotel napisati, da vsaj enega poznam, ki jih ima... :clap:

Treniraš za Učko?

Lepo se imej
Marjan
Uporabniški avatar
 želva
Po seznamu 109, če bi stvari bolj naštudiral pa še kakšen (marsikje npr. med travnikom in šitami je po seznamu cel kup vrhov, ki se jih niti ne opazi, kako pa naj človek ve, na katerem je bil) od tega le malo v italiji in avstriji. Koliko vrhov pa bi bilo na seznamu če bi se z jezikovnega skrčil na državno ozemlje?
LP Martin
 naja1
Še dobro, da tega foruma ne berejo planinci!

Sama sem osvojila vsaj 200 od sabih 500 dvatisočakov, kolikor jih je navdenih v knjižici Davida Ipavca z naslovom Slovenski dvatisičaki.
Pa sem čisto povprečna slovenska obiskovalka gora.

Ali pa le iščete rekorderja med tekači?
Uporabniški avatar
 Cormi
Jaz sem pa včeraj osvojila četrtega (Storžič), pa sem čist ponosna.
Uporabniški avatar
 ZHAK
Tale seznam ni pravilen, ker so na njem tudi vrhovi, kot so Montaž, Špik nad zadnjo polico (in še nekaj vrhov, ki imajo v svojem imenu Špik in so v bližini Montaža), Viš, in še kar nekaj vrhov z italijanskimi imeni. Na začetku seznama tudi piše ŠIRŠI SPISEK SLOVENSKIH DVATISOČAKOV. Kaj točno to pomeni ne vem, predvidevam pa, da gre tudi za vrhove Zahodnih Julijcev, tudi italijanskih. OK, so naši, samo so v Italiji. Žal!
Koliko dvatisočakov je v Sloveniji je pogosta dilema planincev. Vzrok različnih mnenj je, kolikšna mora biti višinska razlika od sedla do vrha, ali mora biti 30m, ali 50m. V tem seznamu pa je tudi precej vrhov, katerih relativna višina je samo nekaj metrov. Po prvi razlagi naj bi jih bilo čez dvesto, podrugi malo manj kot 180. V knjigi Slovenske gore (Cankarjeva založba 1991) jih je naštetih 179. Citiram razlago metodologije:

Seznam se deloma razlikuje od tistega v prvi izdaji, ker so nadmorske višine vrhov povzete izključno po temeljnih topografskih načrtih v merilu 1:5000 in 1:10000 in ne upošteva več različnih navedb v planinskih vodnikih in kartah. Kot kriterij za ločitev pravih vrhov od manjših vzpetin velja najmanj 50m relativne višine (da se vrh torej dviga najmanj 50m nad soseščino) zaradi česar je izpadlo tudi nekaj bolj znanih vrhov, npr. Mali Triglav, Rež, Štajerska Rinka ipd.
avtor: Karel Natek

Koliko sem jih osvojil iz seznama 300 ne vem, ker jih veliko sploh ne poznam, od 179 ki so omenjeni v knjigi pa imam osvojenih 81.
Nazadnje spremenil ZHAK, dne 03 Jul 2011, 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
 luzr
:) Nočem biti nesramen, res ne. Toda, štejejo višinski metri :) . Ali premagana višina glede na izhodišče. Razen, če štartamo od morske obale. :mrgreen:
Celo ljubitelji gora, ne mislim tistih zapitih pozerjev, se pripeljejo na izhodiščno točko z avtomobilom.
Priznam, včasih se mudi in je treba čim višje, čim hitreje...
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
Drugac se mi zdi da obstaja 'uradni' seznam PZS vseh dvatisočakov v sloveniji (356), sam nism prepričan kok uradn in verodostojn je. Tko kt na primer obstaja uradni seznam UIAA vseh štiritisočakov. Je pa to težka tema kje je meja za samostojni vrh, zato tudi tok različnih seznamov :roll: Drugac se pa men ne zdi planinc z 200 dvatisočaki 'normaln' :wink:
Uporabniški avatar
 športnik
naja1 napisal/-a:Še dobro, da tega foruma ne berejo planinci!

Ne skrbi, saj ga beremo. :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA