hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

PD za Selško dolino organizira v noči s sobote, 12. jan., na nedeljo, 13. jan. nočni pohod iz Železnikov čez Ratitovec v Dražgoše:
http://www.sportnikoledar.si/prireditev ... razgo_2007
http://www.pd-zelezniki.com/
Nazadnje spremenil vencelj, dne 13 Dec 2010, 18:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 vencelj
Po trasi tega pohoda sem šel dve leti zapored, vendar ne ponoči v organizirani skupini, ampak zjutraj pri dnevni svetlobi s svojim tempom: leta 2006 sam, leta 2007 pa z Andrejem. Če ne bo krize z vremenom (veliko snega, padavine...), bom verjetno zadevo letos ponovil. Če koga zanima, se lahko pridruži...Dolžina 25 km, 1596 višinskih m vzpona, 1236 višinskih m spusta...
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 športnik
Potem sem to verjetno jaz. :D Sem sprva malo narobe prebral kaj si napisal. Jaz bom šel z družbo na organiziran pohod :!:
Uporabniški avatar
 vencelj
Pravkar sem tako, za hec, pogledal vremensko napoved za Slovenijo za 10 dni. Naslednji konec obeta slabo vreme in tudi sneg. O pomenu napovedi za toliko vnaprej smo pa enkrat tudi že razpravljali. Počakajmo, pa bomo videli, kaj nam bo v resnici prineslo!
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 Vreme
Tudi sam upam na boljše vreme, Šentiljska pot me čaka! Bova držala pesti za lepše vreme :wink:
Uporabniški avatar
 Kokiii
Kaj gre kdo na iz štajerske na ta pohod?
Uporabniški avatar
 športnik
Vencelj, pravijo, da je trasi preko Ratitovca en del poti nekoliko bolj zahteven. Kje naj bi to bilo? Tam nekje okrog Ratitovca?
Uporabniški avatar
 vencelj
športnik napisal/-a:Vencelj, pravijo, da je trasi preko Ratitovca en del poti nekoliko bolj zahteven. Kje naj bi to bilo? Tam nekje okrog Ratitovca?

Verjetno s tem mislijo na zadnji del vzpona na Ratitovec, ki je na celotni trasi najbolj strm (recimo zadnje pol ure, preden prideš do koče). Je pa v tem delu vedno shojena pot, kar pa ne velja za- sicer manj strm- vzpon na Kosmati vrh, ki je bolj poredko obiskan in je običajno ožja, za hojo težavnejša gaz. Veliko je odvisno od samih razmer- že organizator opozarja na uporabo derez, če bo ledeno oz. bo premalo opremljenim (in pripravljenim) pohod odsvetoval. Problem je lahko tudi veliko novozapadlega snega, pred dvema letoma so že spremenili zadnji del trase od Rastovke naprej- medtem, ko običajno gre preko Jelovice (Vratni rob, Kališnik) in se v tem delu vzpenja, je takrat spremenjena trasa peljala z Rastovke navzdol po cesti proti Rudnu in nato po odcepu za Dražgoše.
Sicer pa zaradi spremenljivih vremenskih razmer tudi organizator nočnega pohoda, PD za Selško dolino Železniki, priporoča spremljanje obvestil v medijih in na internetu (link z začetka teme).
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
Da ne bo nesporazumov- v tej temi je govora o dveh stvareh:
1) Nočnem pohodu v organizaciji PD za Selško dolino Železniki z razpisom in vsemi potrebnimi podatki (datum, opis poti, karakteristike, oprema in varnost...) na www.pd-zelezniki.com/ in
www.sportnikoledar.si/prireditev/zimski ... razgo_2007

2) Pohodu, ki ga imam namen že tretje leto zapored opraviti po isti poti, istega dne, vendar zjutraj in s svojim tempom, sam ali z eventuelnimi soudeleženci (opis poti je torej na zgornjih linkih)

lp, vencelj
 AinE
Lani sem šla v Dražgoše iz Pasje ravni (iz avtobusom iz ŠL, nato peš na Pasjo ravan, še peš iz Dražgoš v Železnike in na štop nazaj v ŠL), letos pa imam namen iti preko Ratitovca. Če se ne motim, je ta pot nekoliko krajša, vendar ima vač višinske razlike. Mi pa bolj ustreza, ker je štart v Železnikih - je tako rekoč krožna.

Še raje kot ponoči, pa bi jo prehodila podnevi.

Vencelj, če te prav razumem, štartaš v nedeljo, 13. 1. ob 7. uri. Koliko časa si lani porabil za to pot? Bi se pridružila, pa me skrbi hitrost tvojega tempa.

Lp E.
Uporabniški avatar
 Vlajko
AinE napisal/-a:... me skrbi hitrost tvojega tempa ...

Upravičeno! :!: Venclja ne ujame niti dobro treniran gams. :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
AinE napisal/-a:Lani sem šla v Dražgoše iz Pasje ravni (iz avtobusom iz ŠL, nato peš na Pasjo ravan, še peš iz Dražgoš v Železnike in na štop nazaj v ŠL), letos pa imam namen iti preko Ratitovca. Če se ne motim, je ta pot nekoliko krajša, vendar ima vač višinske razlike. Mi pa bolj ustreza, ker je štart v Železnikih - je tako rekoč krožna.

Še raje kot ponoči, pa bi jo prehodila podnevi.

Vencelj, če te prav razumem, štartaš v nedeljo, 13. 1. ob 7. uri. Koliko časa si lani porabil za to pot? Bi se pridružila, pa me skrbi hitrost tvojega tempa.

Lp E.

Leta 2006 sem šel sam, bilo je veliko snega, kot sem že napisal, so v zadnjem delu zaradi tega spremenili traso. Takrat sem za samo hojo porabil okrog 4 ure + postanki (Ratitovec).
Lani so bile razmere drugačne, vreme enkratno, trasa nespremenjena. Šla sva z Andrejem, med proslavo v Dražgošah sva sedela na klopci na Vratnem robu, uživala v soncu in razgledi proti Dražgošam...Tempo hoje je bil kar hiter (teka za vzorec), ampak v takem vremenu je potem kar škoda v dolino, čas se ustavi...v Dražgošah sva bila okrog 14 ure...če se ne motim. V slabem vremenu bi bila prej.
Kar se tempa tiče, bom spet ponovil to, kar sem že večkrat: lahko se prilagajam vsakemu, razen hitrejšim od sebe. Z Andrejem sva se danes slišala, pravi da gre...
Ne poznam točnih karakteristik trase s Pasje ravni (moj oče je šel, kolikor vem, trikrat, čeprav je iz Dražgoš- torej na Pasjo ravan, potem pa peš domov), je pa kar nekaj daljša, res pa z manj višincev (sosednja tema Dražgoše )
lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA