- 19 Jan 2008, 14:32
Včasih si pozimi, ko so dnevi kratki, zunaj pa megla in strupen mraz, zaželim objema sončnih žarkov. Tako je bilo tudi zadnje dni prejšnjega leta. Zato sem se zapeljal po Dravski dolini do Lovrenca na Pohorju, odkoder nas gozdna pot pripelje do Peska in Rogle. Že nad 700m nadmorske višine je plast megle in oblakov ostala pod menoj in zgoraj je bil drug svet, nekaj stopinj višja temperatura in bleščeče sonce sta hitreje pognala kri po žilah!
Običajno si z Rogle privoščim tekaško turo do Lovrenških jezer, tokrat sem zi za izziv zadal malo daljšo turo do Ribniške koče in (seveda) nazaj. Pot je možno preteči z običajnimi tekaškimi smučmi, vendar sam glede na razgibano konfiguracijo terena raje uporabljam turne tekaške smuči. Izkazalo se je, da je bila tura pravo doživetje, občutenje prvinskega miru pohorskih gozdov.
Nekaj utrinkov z omenjene poti sem zbral tukaj:
http://www.ro.feri.uni-mb.si/~marijan/R ... bniska.htm
Pot toplo priporočam vsem ljubiteljem neokrnjene narave, vsem, ki ste že rahlo naveličani hrupa in gneče tako v mestih, kot tudi novodobnih smučarskih središčih. In zagotavljam vam, da si boste "napolnili baterije", vsaj za kakšen teden ali dva!
Lep pozdrav iz mesta pod Pohorjem:
Marijan
Običajno si z Rogle privoščim tekaško turo do Lovrenških jezer, tokrat sem zi za izziv zadal malo daljšo turo do Ribniške koče in (seveda) nazaj. Pot je možno preteči z običajnimi tekaškimi smučmi, vendar sam glede na razgibano konfiguracijo terena raje uporabljam turne tekaške smuči. Izkazalo se je, da je bila tura pravo doživetje, občutenje prvinskega miru pohorskih gozdov.
Nekaj utrinkov z omenjene poti sem zbral tukaj:
http://www.ro.feri.uni-mb.si/~marijan/R ... bniska.htm
Pot toplo priporočam vsem ljubiteljem neokrnjene narave, vsem, ki ste že rahlo naveličani hrupa in gneče tako v mestih, kot tudi novodobnih smučarskih središčih. In zagotavljam vam, da si boste "napolnili baterije", vsaj za kakšen teden ali dva!

Lep pozdrav iz mesta pod Pohorjem:
Marijan