hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Marijan
Včasih si pozimi, ko so dnevi kratki, zunaj pa megla in strupen mraz, zaželim objema sončnih žarkov. Tako je bilo tudi zadnje dni prejšnjega leta. Zato sem se zapeljal po Dravski dolini do Lovrenca na Pohorju, odkoder nas gozdna pot pripelje do Peska in Rogle. Že nad 700m nadmorske višine je plast megle in oblakov ostala pod menoj in zgoraj je bil drug svet, nekaj stopinj višja temperatura in bleščeče sonce sta hitreje pognala kri po žilah!

Običajno si z Rogle privoščim tekaško turo do Lovrenških jezer, tokrat sem zi za izziv zadal malo daljšo turo do Ribniške koče in (seveda) nazaj. Pot je možno preteči z običajnimi tekaškimi smučmi, vendar sam glede na razgibano konfiguracijo terena raje uporabljam turne tekaške smuči. Izkazalo se je, da je bila tura pravo doživetje, občutenje prvinskega miru pohorskih gozdov.

Nekaj utrinkov z omenjene poti sem zbral tukaj:

http://www.ro.feri.uni-mb.si/~marijan/R ... bniska.htm

Pot toplo priporočam vsem ljubiteljem neokrnjene narave, vsem, ki ste že rahlo naveličani hrupa in gneče tako v mestih, kot tudi novodobnih smučarskih središčih. In zagotavljam vam, da si boste "napolnili baterije", vsaj za kakšen teden ali dva! :-)

Lep pozdrav iz mesta pod Pohorjem:

Marijan
Uporabniški avatar
 50cent
Marjan, tudi če nebi nič napisal.....slike povedo vse :D .
Pohorje je itak ZAKON :juhuhu: .

Lp :)
 Marijan
Res je tako, vedno znova uživam tam gori! :-)

Danes zjutraj sem znova razmišljal o kakšni smučarski tekaški turi, vendar sta me ta (januarska) pomlad in rjavo Pohorje koder seže pogled, prepričala, da sem misel opustil. Vendar je bila tudi peš tura do gornje postaje vzpenjače kar v redu.

Je po svoje tudi zanimivo, ko hodiš lepo po kopnem in ob spomladanskih temperaturah, tik ob tebi pa smučišče z množicami smučarjev. :-)

Za kakšen sneg pa kljub temu navijam, po napovedih naj bi snežilo nekje v začetku februarja.

Lep pozdrav:

Marijan
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Marijan napisal/-a: Nekaj utrinkov z omenjene poti sem zbral tukaj...

Res super, fotke so "ILUZIJA". Kljub natančnemu in ostremu očesu pa nisem zasledil pohorske medvedke, ki se je baje že zbudila iz zimskega spanja.
Uporabniški avatar
 -metka-
Naj v silnem navdušenju pristavim še jaz svoj lonček alias predlog.... pa čeprav je verjetno večini že poznan :D
Prejšnji vikend je bil idealen za izlet v hribe in pravi greh bi bil, če bi ga preživela v betonu ljubljanske kotanje. Na Mrežce sem se s Pokljuke odpravila dvakrat, enkrat s pajdaši iz službe, drugič z dragim. Pot je shojena, malce drsi na trenutke, mogoče bo kdo na nožice rad dereze privezal. Ubrali smo kar "Železno pot", ki je drugače tudi del geološke poti po Sloveniji. Do Blejske koče je slaba urca zmerne hoje, do vrha Mrežc pa še ena urca. Razgled je pa neopisljiv. Občutek sem imela, da bi lahko požgečkala Triglav in pod nogami leži cela dolina Krme s svojimi mogočnimi stenami. Čeprav sama ne smučam, sem krepko zavidala vsem turnim smučarjem in borderjem, ki so se brezskrbno spustili v dolino. Sem se pa v zameno pošteno nakepala in se kar po riti zapeljala do koče :mrgreen: na govejo juho z ribano kašo, ričet, klobase (njamiii!!!), potico, tradicionalno obvezen planinski čajček in sladek alkoholni zvarek iz storžkov rušja (prosim bralcu, naj našteto hrano porazdeli med dva obiska.... toliko energije pa spet nisem skurila naenkrat :rol: )
Če kraja še ne poznate, toplo priporočam za naedeljski izlet, saj je pohod nezahteven in nevaren le, da občasno priletite na rit zaradi lastne nepazljivosti pri hoji navzdol :wink:

Nekaj slikc si lahko ogledate na http://www.moj-album.com/vstopnica/cg4usdem3b/ (v upanju, da povezava deluje...)

lp, m
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
raje bi delala reklamo za eno izmed slovenskih "lepot", ampak smo tu nekajkrat preživeli zelo lep oddih:

<http://www.weissensee-kaernten.at/impressionen.php?kat=winter>

pozimi na voljo vse - od smučarije, sankanja, seveda drsanja, hokeja, sprehodov, teka na smučeh.....
poleti seveda tek, gorsko kolesarjenje, pohodništvo, plavanje, veslanje...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA