tradicionalni teki po okoliljubljanski Poti spominov in tovarištva

Moderatorji: pegaz, Vlajko, Bajsi

#151493
Evo bom jaz prvi s kratkim porocilcem. PST krog je uspel in sam sem navdusen nad novim dolzinskim rekordom :) Startali smo iz Fuzin na easy, ker smo bili vsi razen Zajca se neogreti :) Do golovca smo sli skupaj, potem pa se je v hrib kolona raztegnila. Z Zajcem in Vencljem smo mal zdivjali naprej. Soncka nas je na drugi strani Golovca srecala s kolesom. Pocakala je ostale mi pa smo sibnili naprej proti Murglam. Kratek postanek na prvi okrepcevalnici. Piskoti so pasali in voda tudi, tako da smo lahko svoje zaloge prihranili za kasneje, ko ob poti ne bo dobrih ljudi :)

Do Kosez smo srecevali precej tekacev, ocitno so priprave na LM v polnem zagonu. Na polovicki mi ni bilo hudega in sem se odlocil, da neizkoristim prevoza, ampak grem do konca. Zajc nas je varno in brez nepotrebnih izgubljan med siskarskimi bloki pripeljal do naslednje okrepcevalnice, ki je bila hkrati tudi njegov cilj. Kos banane in voda potem pa sva z Vencljem krenila dalje. Do Zal ni bilo problema, tam pa sva sklenila da greva kar do obvoznici in se izogneva teku in lutanju med grobovi :)

Tako je slo ob obvoznici do odcepa pred Tusem, kjer sva spet zavila na PST in do konca ni bilo problemov. Kaksen kilometer me je leva mecna misica sprasevala, kaj se pravzaprav grem in ali bo tega ze kej kmalu konec, potem pa je ugotovila, da pametnejsi odneha in je bil naprej mir.

Po 2:47 pa nekaj sva prispela nazaj pred fuzinski grad. Malo sva se razhodila in ze so bili tukaj tudi polovickarji s prevozom in kmalu za njimi se preostala cetvorka ki je odtekla cel krog, z njimi pa je prislo tudi sonce.

Skratka bilo je carsko. V zadnjem delu malih mozganov se nekaj oglasa da bi mogoce na LM spremenil iz 21 na 42, ampak se jim bom zavestno uprl in letos se odtekel polovicko. Tako da bo se naslednje leto prostor za kak nov dolzinski rekord. :) Hvala vsem za druzbo, Venclju in Zajcu med tekom, ostalim pa po njem. Dober tek na analizi in se vidimo na LM ce se ne falimo.

G.
Uporabniški avatar
 pajo
#151520
Evo še poročilo z repa kolone: z Nano sve se imela po pričakovanju čisto v redu ker nisva čisto nič posebnega planirala. Klepetela po moje več kot ponavadi med tekom (mi je odgovarjalo) v Murglah sva se za kar precej časa ustavila (hvala bilo je zelo dobrodošlo posebej voda) srečali še mojega sošolca spet postanek tako, da je za naju danes bil čas španska vas. Do Kosez dobila še družbo - Nadja in... Lep dan čeprav malo meglen in upam, da še kdaj.
 nana
#151523
Danes sem se prvič udeležila TF teka po PST, ker me je prej vedno skrbelo, da bom ostala sama in se zgubila :D S Pajotom sva se s skupnimi močni pretolkla čez Golovec, naprej naju je pa kar dobro usmerjal. Ko sva tekla skozi Murgle sva željno čakala okrepčevalnico, ki jo je postavila Nadj@ (nihče od naju namreč ni vedel, kje se to navadno dogaja). Tako sva se tudi midva kot zadnja lepo okrepčala z vodo in piškotki (Nadj@, hvala!). Potem smo jo pa družno ucvrli še do Koseškega bajerja, Nadj@ še fino sveža, midva s Pajotom pa ne preveč :D

Verjamem, da se bo o analizi v Portalu razpisala Sončka :D Jaz lahko rečem, da je bilo lepo poklepetati z vami, da se vedno nasmejim, ko poslušam kakšne zgodbe. Hvala vsem za družbo! Pa še drugič :D
Uporabniški avatar
 Sončka
#151575
Hoj,

prav lušno je bilo... Seveda, saj se ob teku sproščajo hormoni sreče! Šla sem s kolesom, nosila nekaj pijače in sladkorčke, večinoma pa delala družbo najprej Rafu, potem pa še Boru.
Najprej sem mislila, da se mi bo spremstvo po pst-ju vleklo, pa je bilo prav prijetno kolesariti s tekači. Preživela sem dan na svežem zraku, kar je najpomembneje.
Analiza pa kot vsaka analiza: prišli lačni odšli pa siti. :wink:

Lp, Sončka
 nana
#151587
Sončka napisal/-a:Analiza pa kot vsaka analiza

Si se čisto izneverila :D Pa saj je bilo čist ok :wink:
 spela*
#151590
Tudi jaz navdušena nad današnjim tekom. Prijetna družba in prijetno sem bila presenečena sama nad sabo, da sem vseh 17 km (razen v klanec na Golovec) pravzaprav z lahkoto tekla v tempu 5:30.
Torej, Raf, na LM greva pod dvema urama! :wink:
 spela*
#151593
Aja, analiza?

Hm, tudi jaz bi si mislila, da bo Sončka kaj več napisala. No, preživeli smo, čeprav je bilo nekatere zaradi natakarjevega odnosa strah vprašati, kaj so pravzaprav naročili.
In čeprav je pozabil na prebranac, potem se je pa še kregal z nami, ker ga nismo hoteli plačati. "Kot da ste prvič v gostilni," je bil stavek, ki ga doslej v gostinskem lokalu še nisem slišala. No, vse je enkrat prvič. :roll:

In še to: samo da veste, da ko naročate jedi, začnite z glavno jedjo. Da ne bi slučajno pri naročilu najprej omenjali solate, ker bo to natakarja čisto iztirilo.
Nazadnje spremenil spela*, dne 12 Okt 2008, 22:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Sončka
#151597
spela* napisal/-a:Aja, analiza?

Hm, tudi jaz bi si mislila, da bo Sončka kaj več napisala. No, preživeli smo, čeprav je bilo nekatere zaradi natakarjevega odnosa strah vprašati, kaj so pravzaprav naročili.
In čeprav je pozabil na prebranac, potem se je pa še kregal z nami, ker ga nismo hoteli plačati. "Kot da ste prvič v gostilni," je bil stavek, ki ga doslej v gostinskem lokalu še nisem slišala. No, vse je enkrat prvič. :roll:

In še to: samo da veste,da ko naročate jedi, začnite z glavno jedjo. Da ne bi slučajno pri naročilu najprej omenjali solate, ker bo to natakarja čisto iztirilo.


Ha-ha. Dobr si to napisala...
Lepo smo se imeli, to je pa najvažnejš...
Lp, Sončka
 nana
#151599
A si predstavljate natakarjevo moro... z možem sva zamudila in prva stvar, ki sva jo naročila, je bila solata (še midva) :D Sledil je natakarjev pogled :shock:
Skratka najprej naročiti pijašo, potem pa ostalo - solata pride na koncu! Saj nismo bili prvič v gostilni :D
Uporabniški avatar
 vencelj
#151602
Lani sem na ta dan tekel ob Savi...
Spomladi sem PST izpustil na račun Panovca...
V tretje gre rado...danes sem bil prvič na TF teku po PST in ni mi žal.
Zjutraj malce nejevere, zakaj, hudiča, riniti z našega sonca v ljubljansko meglo :roll: , nato pa za vse ugoden kompromis :D in evo mene na PST :lauf: .
O samem teku so že marsikaj napisali drugi, veliko nimam več dodati. V trojki z grb-om in zajcem smo skupaj tekli do mlekarne :juhuhu: . Tam je zajc svoj krog začel in zaključil, z grb-om pa sva v duetu premagala še zadnjih 10 km do fužinskega gradu.
Solidna dolžina 33 km je prav tisto, kar mi je najbolj manjkalo pred LM 42, soliden tempo 5:03 čist OK, fajn družba... :TF) Hvala vsem :!:
Na analizi me ni bilo, sem imel še neke obveznosti okrog tistega kompromisa... :wink:

lep pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 mazi
#151616
Ojla,

Jest (midva) sem moral spustiti tek po PST -ju :cry:

- mi pa zato vsaj danes bolje kaže z nogo, tako da Lublanc ni več pod vprašajem... :wink:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
#151630
Bor, odlična ideja za tale PST. Hvala Nadji, Zajcu in njegovi boljši polovici za okrepčevalnici, pa tudi Sončki za mobilno okrepčevalnico. Zahvala tudi nam udeležencem, ki smo se trudili na polovičnem ali celem krogu. Odlični smo bili vsi.
Tale PST je zame osebno nepričakovano minil v samih presežkih, še nikoli tako hitro, še nikoli s tako nizkim pulzom, še nikoli s tako majhnim vnosom tekočine in še nikoli s takšno svežino na koncu, da sem lahko celo pospešil zadnjih 5 km.
K temu je v največji meri prispevalo idealno vreme za tek, svoje pa je je prispevala tudi odlična družba. Do polovice smo bili homogena grupica s 5.30 tempom (po ravnem) in Sončkinim kolesarkim spremstvom, potem sva pa z Duletom ostala sama in za malenkost pospešila.
Idealen trening za LM, bil sem kar malo presenečen, saj od avgusta nisem šel nobene daljše od 21km in sem pričakoval, da mi bo šlo slabše.
Če bi bilo takšno vreme na dan LM si lahko samo prste obližemo (sanja pujsek o koruzi).
Druženja in analize, na kateri sta se nam pridružila tudi MihaPR in Lana, nam ni pokvaril tudi na levo nogo vstali natakar, ki očitno ni imel svojega dne. Kot da bi bili mi plačani, da ga moramo prenašati in ne obratno. Pa nič posebnega nismo hoteli od njega. Ker je kazen vzgojna, je ostal brez napitnine.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 13 Okt 2008, 12:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 zajc
#151642
Hvala Bor-u, da se je tega spomnil, ker drugače ne bi spravil svoje lene riti odteči razdalje daljše od 30km. Kaj naj rečem, vreme je bilo naravnost fantastično, temperature zato idealne, vzdušje pa sploh. Od doma sem štartal okoli 8:10 in pretekel ~10 km razdaljo v času ~43 minut, zato ker sem pričakoval, da se bomo kasneje držali bolj skupaj in šli počasneje kar se je kasneje "izjalovilo", Seveda smo se našli "norci" in pospešili in si že na prvi okrepčevalnici, hvala Nadja, pretekli nedosegljivo prednost pred ostalimi 8) in nadaljevali v nazmanjšanem tempu do druge okrepčevalnice, ki je bila hkrati tudi moj cilj. Kaj naj rečem, sotekača, grb in Vencelj, sta mi vlila moči, da sem odtekel letos svoj najhitrejši krog okoli Ljubljane (skoraj za 10 minut hitreje). Prijetno sta me presenetila Raziskovalec, ki je bil tokrat hiter kot "blisk" in grb za katerega sem prepričan, da bo prestavil svoj PB na letošnjem LM na 21 km za najmanj 10 minut (na ~1:30).
Uporabniški avatar
 AVI
#151673
...vidim da ste se imeli spet super, no v to sploh ni bilo dvoma... no eni smo ta čas lezli oziroma sopihali na Nanos...tako da na spomladanski PST, pa sigurno pridemo.... če ne bo kdo že prej kakšnega organiziral..heheheheh
Uporabniški avatar
 raf
#151700
spela* napisal/-a:Torej, Raf, na LM greva pod dvema urama! :wink:


Defenitvno in moram potrkati, da me kaj kar se tiče kake poškodbe ne zajebe v tem vmesnem času. Prvič sem šel na tako dolgo pot skozi pol Ljubljane in moram rečti, da mi je bilo všeč vse razen tistega Golovca, ki je absolutno prestrm za moj slog oziroma bi bilo boljše, da se je postavil pokonci na kakem 4 km, kot je na krožniku in bi potem šlo defenitvno lažje. Vendar sem ga zmogel in z našo kolesarsko spremljevalko sva ugotovila, da prihajava celo iiz istega kraja in v Kosezah ugotovil tudi to
, da je špela* hodila na šolo v kateri je bila ravnateljica moja teta. Kako je svet majhen........

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA