tradicionalni teki po okoliljubljanski Poti spominov in tovarištva

Moderatorji: pegaz, Vlajko, Bajsi

Uporabniški avatar
 Classix
#157113
Horda podivjanih, do zob opremljenih, glasno smejočih oziroma zasoplih tekačev in tekačic, se je okoli pol desete ure dopoldne na juriš spustila iz Golovca in z prav neverjetno vnemo kalila ljubi dopoldanski mir na področju Galjevice in skrajno severnega obrobja Ljubljanskega barja. Da je njihov namen nedvoumno osvojiti belo Ljubljano in iz nje pregnati sovraga, potrjuje tudi formacija postavitve. V ospredju je bila peterica tekačev, katera je z izredno hitrim tempom pripravljala naskok na sovragovo ozemlje na liniji Livada - Murgle. Sledila je najbolj množična in glasna (Loni, špela*, Maca 56...Laufer) skupina, katera je z skandiranjem in prepevanjem borbenih pesmi, nekje v taktu 6:00/km v sovragu razblinila vsako upanje na morebitno milost pri zasedbi ozemlja. Lahko konjenico sta tvorila Pajo in Starbucks, nezgrešljiv tandem, kateri je bil očitno zadolžen za dokončno pokončanje ranjenih in morebitnih prebeglih. Vse je z zaostankom dobrega kilometra kontroliral Luzr ob navzočnosti 4 nožnega prijatelja, kateri brez pardona prihaja iz področja Krasa in v svojih očeh ne kaže nobene milosti do sovraga, če ta le malo diši po mesu.

P.S. Ob taki zasedbi je moral naskok uspeti.
P.P.S. Vsaka podobnost z dogodki v letu '45 je zgolj nenamerna. Golovec so takrat imenovali še Debeli Hrib.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 niki
#157122
Classix, si le bil ti.. sva te z Mojculjo prepoznali :wink:
Bi se nam pridružil, namesto da tečeš sam :wink:


Nadj@ hvala za okrepčevalnico!! :cast: , meni so topel čaj in medenjaki tako sedli :D
 spela*
#157173
A bomo kar tukaj pisali poročila?

V današnjem teku sem uživala. Zelo sem zadovoljna, ker sem pretekla svoj daljinski rekord. Uradno je sicer do Žal kakšnih 150 metrov manj, kar pa sem prinesla notri, ker sem, ko sta bila Laufer in Maca56 že na parkirišču, čakajoč na Loni, naredila še en krogec po (novih) Žalah, iz povsem drugih, netekaških razlogov - sem pa tekla.
S tem tempom bi, vsaj občutek je bil tak, zmogla še kar nekaj kilometrov, tako da vse super.

Nadja, hvala za okrepčevalnico (tisti čaj je res prav prišel!) in za trud glede avtomobilskega ključa ... :D

Hvala Pajotu za prevoz!

In hvala neznancem, ki so hodili mimo mojega (odklenjenega :oops: ) avta in si niso z ničimer postregli.

Ker se mi je mudilo, sem izpustila analizo. Upam, da ste, tisti, ki ste šli, tudi tam uživali.
Uporabniški avatar
 Loni
#157179
Uživala tudi jaz, čeprav se mi je tam čez Golovec zdel vsak meter odveč, pa je Mare poskrbel, da se mi je dvignila morala, tega še sam ne ve. Torej, Mare, tnx. Classix je bil itak razpoznaven že od daleč, baje smo srečali tudi par Telebajskov, definitivno pa smo videli eno temno prase vblatu, glede na to, da je zgledalo kot truplo, se ravno divje ni videlo. Nadja psokrbela za vse nas, nato pa se je začelo - kamen v eni supergi, ki se je očitno preselil v drugo, rdeča luč in moja čvekakva grupa je odfrlela naprej, ma sem jih vseeno vsaj z očesom videla. Saj je šlo, tam pri mlekarnah je crknilo levo koleno, zanimivo, ker običajno imam težave z desnim, ampak moj domači čošek se je kar kmalu prikazal pred moje obličje. Zadovoljna, ker sem šla do Žal, potem pa tudi, če bi me kam odnesli (lokacija je bila že prava :wink: ). Pretepanje sem raje izpustila, ker mi ob lakoti časovno ne bi zneslo, pa tudi kolena se ne bi strinjala s kako posebno rekreativno aktivnostjo. Sem pa zato uživala na zelo dolgi analizi, papica je bila dobra, družba pa tudi, na koncu smo pa še martinčkali na soncu.
Super lepa nedelja. Zdaj sem končno doma in grem lepo dat obkladke na kolena ter počivat.
Hvala vsem za družbo.

PS Ta novi štumfki so se fajn obnesli.
Uporabniški avatar
 Nadj@
#157203
Tudi zame je bil en lep nedeljski dopoldan.Lepo je srečati znance in malo počvekati.Nažalost Luzrja nisem počakala ker sem šla teči s Pajotom in njegovo ženo,( menda je imel njegov kuža glavno besedo čez Golovc )Bil je zelo lep sproščen pogovorni tek do bajerja in sem prav uživavala, hvala obema.Upam da so kjuči od avta pravočasno oddani,namreč z Luzerjem sem se srečala ko sem tekla nazaj domov in mu razložila. Skratka upam da se je vse srečno končalo, ker je bil tako lep sončen dan,nažalost zdaj ko sem sama mi zmanjkuje časa za analize ker je dosti drugih obveznosti.LP
Uporabniški avatar
 pajo
#157217
Ja se opravičujem ker je morala mrcina pri bajerju toliko časa čakati na Špelo. Jo je pa bola potem toliko bolj vesela. Bomo drugič se bolje dogovorili ni panike. Baje žena navdušena nad progo malo manj meglo in bolečim kolenom. Ni kaj dvigava najine meje pri teku in še jih bova. A kaj mladina ti opiči mi pa puf pant ko neki disli počasi... Bova tudi midva malo hitrejša. Počasi se daleč pride. :D
 spela*
#157226
pajo napisal/-a:Ja se opravičujem ker je morala mrcina pri bajerju toliko časa čakati na Špelo. Jo je pa bola potem toliko bolj vesela. Bomo drugič se bolje dogovorili ni panike.


Priznam tudi svoj del krivde, ker sem narobe razumela Luzrja in njegovo organiziranje prevozov. In se opravičujem Niki, Mojculju, Pajotu in Starbucks, ker sem jim nepremišljeno obljubila prevoz, ne misleč na to, da bo moral ali moj ali Luzrjev avto počakati na mrcino pri Koseškem bajerju. Sicer bi me lahko tudi Luzr na to spomnil, še preden sem vsem po vrsti obljubila prevoz v srebrnem cliu, ampak je pač tako naneslo ... Se bom odkupila naslednjič.
Uporabniški avatar
 niki
#157244
spela* napisal/-a:
Priznam tudi svoj del krivde, ker sem narobe razumela Luzrja in njegovo organiziranje prevozov. In se opravičujem Niki, Mojculju, Pajotu in Starbucks, ker sem jim nepremišljeno obljubila prevoz, ne misleč na to, da bo moral ali moj ali Luzrjev avto počakati na mrcino pri Koseškem bajerju. Sicer bi me lahko tudi Luzr na to spomnil, še preden sem vsem po vrsti obljubila prevoz v srebrnem cliu, ampak je pač tako naneslo ... Se bom odkupila naslednjič.


Nič hudega, sej smo rešili stvari :D

Po prvem vtisu, ko sem spoznala luzerja, bi mu pa jaz drugo ime dala, kot ga ima :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 Cormi
#157250
Laufer napisal/-a:zajc ČESTITKE za sina :lol:
Cormy, če to ni zadosten razlog, potem pa lepšega in boljšega na tem svetu ni.
Se vidimo jutri.


Zmazal se je :lol: :lol: :lol: Čestitke!!
Uporabniški avatar
 Hojca
#157262
spela* napisal/-a:
Priznam tudi svoj del krivde, ker sem narobe razumela Luzrja in njegovo organiziranje prevozov. In se opravičujem Niki, Mojculju, Pajotu in Starbucks, ker sem jim nepremišljeno obljubila prevoz, ne misleč na to, da bo moral ali moj ali Luzrjev avto počakati na mrcino pri Koseškem bajerju. Sicer bi me lahko tudi Luzr na to spomnil, še preden sem vsem po vrsti obljubila prevoz v srebrnem cliu, ampak je pač tako naneslo ... Se bom odkupila naslednjič.Špela, se ti pa res ni treba opravičevat, hvala za dobro voljo. Prevoz v Fužine res ni bil problem - hvala Pajotu. Tale dogovarjanje okrog prevoza Luzerja in njegovega 4nožnega prjateljčka nazaj, pa smo kar skupinsko malo zamučkali :oops: .

Sicer sem se teka po PSTju s TFjevci udeležila prvič in zelo sem uživala. Tudi jaz sem s 1/2 pretekla (no z malo hoje in kar dolgo postojanko pri Nadji - hvala, res je pasalo) svoj daljinski rekord :D . Na koncu rahlo utrujena, a zadovoljna s prijetno doživetim nedeljskim dopoldnevom. Hvala tudi Niki za prijetno družbo, saj sva z usklajenim tempom skupaj pretekli večji del poti.
Uporabniški avatar
 zajc
#157278
Včeraj smo preživeli en lep krog po PST okoli LJ. Vreme naravnost idealno, družba pa kot ponavadi fantastična. Dolgoprogaši smo se zapodili naprej in tekli več ali manj v skupini. Na bajerju smo oddali Marinko, na Žalah pa nikito. Potem smo s Ton-om in pementos-om "šprintali" zadnjih 9 km in končali krog v nekaj malo več kot 3 urah (postanki vključeni) oz. manj kot 3 ure (če odštejemo postanke). Moram pohvaliti nikito, ki je postavila svoj daljinski tekaški rekord (24 km, prej 21 km) in se nad našim bezlanjem ni nič pritoževala :D

Hvala vsem za druženje in za okrepčevalnico v Murglah in sladkarije na koncu (Nadja, Pajo...).

Res je bilo super.
 ton
#157375
Sem kar slutil, da bom po Žalah še kako pogrešal Nikito, ki smo jo fantje prej 'vljudno čakali' - Pementos in Zajc sta povsem podivjala... Ko sem na Zaloški 'nesrečno' zamudil zeleno na semaforju, sem si oddahnil - pa sta me takoj za ovinkom spet prijateljsko čakala, porkamotorka.

Nadja in mladenka: hvala za čaj, Pajotu za okrepčilo na cilju. Sem si pa tako močno narisal pepsi za regeneracijo, da sem koj oddirjal v prvo štacuno.
 Marinka
#157394
A kdo mogoče ve, koliko je od Fužin do bajerja? Včeraj smo namreč kar dobro nažigali, a se mi dobljene številke nekako ne iztečejo. So videti prehitre.

S Pementosom sva se od Dolenjke naprej šla igrico intervalnih tekov: 2 km nad tekmovalno hitrostjo, 1 km pa pod. Vseeno sem bila vmes še kako vesela prekinitev: dobro založene okrepčevalnice v Murglah, pa rdečega semaforja na Tržaški, pa mojih klubskih sotrpinov in grmovja :cenz: In potem tudi konca. :lol:

No, se vidimo naslednjič na celem krogu.
Uporabniški avatar
 Loni
#157403
Vlajko napisal/-a:V temo s splošnimi podatki o PST sem "vtaknil" tudi tale post o razdaljah med posameznimi odseki ter predvidenimi časi ob predpostavki, da je pričetek teka ob 9.00. Post je prispeval Meduza in sicer v lanskem letu. ( :cast1: ):

Preglednica razdalj in predvidenih časov za tek po PST-ju.
Razdalje so vzete iz nove izdaje karte mesta Ljubljane, na kateri je pot označena (tudi km) ter sem približne čase ocenil za predvidene hitrosti 4, 5, 6 in 7 min/km.
Preglednica je pripravljena za tiste, ki nam se bodo pridružili samo del proge ali pa so tekačem v podporo in spodbudo.
Normalno, za logistiko, vodo in podporo morajo sami poskrbeti oz. se uskladiti z organizatorjem.

Slika
Uporabniški avatar
 Laufer
#157407
Marinka napisal/-a:A kdo mogoče ve, koliko je od Fužin do bajerja? Včeraj smo namreč kar dobro nažigali, a se mi dobljene številke nekako ne iztečejo. So videti prehitre.


Meni je Garmin 405 nameril 16,7 km. Tukaj je slika. Do parkirišča pri Internormu pa malo več kot 17 km.

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA