tradicionalni teki po okoliljubljanski Poti spominov in tovarištva

Moderatorji: pegaz, Vlajko, Bajsi

 Zmajcy
#290237
Ne vem, ce tema povsem sodi sem, ampak ...pred kratkim sem se preselila v Ljubljana Moste in se ne znajdem pri iskanju tekaskih poti. Po PST tecem od Jars mimo Zal in cez nadvoz, potem pa pridem do blokov oz do obvoznice in poti kar zmanjka. Pot je dolga cca 6 km (tja in nazaj), rada bi tekla 10 km. zanimajo pa me tudi vse druge tako dolge poti v blizini, tudi na Kodeljevem - kako se pride do gozda (Golovca?) in ali so urejene tekaske poti? Prej sem precej tekla tudi v hrib (rang Smarne gore) - je kje v blizini Most sploh kak podoben gricek? Podobno me zanima v zvezi s hribi in kolesarskimi potmi. Kje v Lj sploh biciklat v hrib? Hvala za pomoc.
 ton
#290249
Na poti mimo Žal, ki jo opisuješ, imaš (malo pred nadvozom) prijazen desni zavoj preko polja do obvoznice - tam naokrog in pod Žalami lahko nakleplješ do desetke.
Potem imaš ob Ljubljanici lepo pot, ki na eni strani pride do Slovana, na drugi pa do fužinskega gradu, kjer si spet na PST (desno na Golovec, levo pod obvoznico in naokrog proti BTC)...
Potem imaš stare TF mačke in 'Golado'...
Uporabniški avatar
 Kairos
#290254
Živijo!
Prav ta četrtek tečemo na Urh in Golovec, dva hriba v relativni bližini tvojega novega bivanja. Lahko se nam pridružiš, tempo prilagajamo najpočasnejšemu. Štart je iz Kodeljeva na koncu ulice Goce Delčeva (pri Gruberjevem kanalu). Štartamo ob 17:00.
Podobna skupina redno teče 10 km razdaljo na Rožniku. Start je vsak torek ob 17:30 iz parkirišča pred Živalskim vrtom.
Glede kolesarjenja v hrib, moja najljubša pot je preko Toškega čela na Katarino. Torej gre se za severno stran Ljubljane, smer Šentvid, oziroma Koseze. Do Toškega čela se lahko pride tudi z cestnim kolesom, pot naprej do Katarine je primerna zgolj za gorsko kolo.
Uporabniški avatar
 mare
#290257
Zelo lepi teki so ob Ljubljanici. Od začetka Fužin do avtoceste in nazaj je 5 km, lahko izbiraš med asfaltom in trdo zemljo (priporočam). Od avtocestnega mostu lahko podaljšaš na 10 km, po desnem bregu Ljubljanice do Litijske čez Vevče in po levem bregu nazaj. Od avtocestnega mostu greš lahko do Urha, na Orle in nazaj do Fužinskega gradu ali pa še bolje iz Orel na Golovec in po PST nazaj do Fužinskega gradu. Na Golovec greš lahko po PST ali po bolj položni makadamski cesti, ki je malo desno ali pa po eni od 10 poti, ki vodijo na Golovec. Keop se teče tudi okoli Zajčje Dobrave.

S kolesom, če voziš po asfaltu je kolesarska božja pot Pance (Sostro, Podlipoglav, Pance, lahko se podaljša proti Grosuplju, na Turjak ali še kam dlje), lažja tura po ravnini je proti Dolskemu (čez Beričevo ali čez Zalog) po trasi družinskega maratona Franja. Med zalogom in Sostrim je celo neka označena kolesarska pot, veliko kolesarjev je v dolini Besnice z vzponi na Javor, Janče, Trebeljevo. Z MTB je zelo zanimiv Golovec, pa od tam na Orle, od tu se da priti tudi do Panc, vendar je pot slaba in težko jo je najti. Meni je bilo všeč iz Orl proti Urhu, ampak so tam zdaj naredili velike grabne za odtekanje vode. Sicer pa ali ni zanimivo iti včasih tudi malo raziskovati?
 Zmajcy
#290519
Najlepsa hvala vsem za uporabne in koristne odgovore, pa tudi za vabilo na skupinski tek. Trenutno se ga iz zdravstvenih razlogov se ne morem udeleziti, bi se ga pa z veseljem cez kaksen mesec ali dva. Novo tekasko/bicikel ozemlje pa bom zacela raziskovati ze zdaj.;) ocitno je na voljo kar precej moznosti ... Se enkrat se vam zahvaljujem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA