tradicionalni teki po okoliljubljanski Poti spominov in tovarištva

Moderatorji: pegaz, Vlajko, Bajsi

 Ninocka
#37135
Bil je super začetek dneva. Pojedla lonec polente s skuto (pomembno dejstvo za nadaljevanje zgodbe), zapakirala opremo, na busu spoznala Alana in prišla pred Fužinski grad, kjer se vas je večina že "nastavljala" dežnim kapljam. Kar veliko rednih PST osvajačev nas je bilo, pa tudi nekaj novih obrazov... Sem vesela, da sem spoznala Žužo, pa tudi, da se nam je pridružila Darja.

Sam tek je bil poezija (do 25 km), dežek je padal, na Golovcu sem sicer malo hodila in zaostajala...a ko sta me skušala prehitel Milkec in Bajsi sem pa se vzela v roke oz. noge in pospešila.

Bilo je super kramljati z garminizirano Stašo in Borom, se nastavljati Špikovi kameri in presenečeno obstati pred Janikino okrepčevalnico pod Golovcem.

No, v Kosezah je dežural še nas organizacijski car Vlajko in po kratkem postanku smo Milkec, Bajsi in jaz nadaljevali pot okoli Ljubljane.
Noge so šle kar same, počutje je bilo odlično, še kakšno bolj ali manj pametno smo rekli....Ena moja filozofska je bila, da je tek kot življenje; misleč predvsem na različno težavnost (no, kakšne 4 km naprej se je izkazalo, da pa tudi v smislu nepričakovanih, nesrečnih dogodkov). Pri AMZSju sem kljub občutku, da mi bo slabo in da ne bo pasalo pojedla kar cel 100 ml gel. Ga poplaknila z malo vode in veselo nadaljevala še 2 km...No, na Žalah pa se je začel pogreb tokratnega Ninočkinega teka po PST-ju. Komaj sem zmogla do Cimetovega bara v Novih Jaršah, saj so se moja prebavila odločila, da tokrat popolnoma zasabotirajo. Driska, kruljenje, pretakanje tekočine, krči in bolečine so malo po Šmartinki postali tako hudi, da nisem mogla več teči. Še hodila sem s spačenim obrazem in roko na napihnjenem trebuhu. V glavnem kalvarija! Še huje je postalo, ko me je začelo zebsti v popolnoma premočenih oblačilih. Ampak, ni preostalo drugega, kot da sem krevsala naprej: tekla 100m in hodila 900m. No in sem le dokrevsala do Fužinskega gradu.

Suma sumarum: tudi takšne stvari spadajo k teku, upam, samo, da čimbolj poredko (meni se je zgodilo prvič). Lekciji: ne pojej celega lonca polente pred tekom in ne pojej celega gela na enkrat s premalo vode.

Drugače pa PST je zakon!!! Aanliza je bila tudi fajn: kramljanje in pitje kamiličnega čaja. Komaj čakam naslednjo nedeljo!

In hvala Bajsiju in Milkecu za družbo in podporo! Milkec bravo za prvi pretečeni PST! Pa hvala Primusu za čakanje na parkirišču-upam, da ni bilo predolgo.
Nazadnje spremenil Ninocka, dne 10 Apr 2005, 17:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 lunca
#37137
Oj, Ninocka, upam, da bos hitro okrevala :wc: ! Jaz sem danes intenzivno mislila na vas, ko sem se namakala v bazenu v Termah Snovik, kamor sem peljala otroke in sem gledala ven v dezevno dopoldne. Za "kazen" grem sele zdajle tect.

Kje so pa vsi drugi? Se v Balincku?

P.S.
Nta, govejo zupo je kuhal ta tretji :lol: (emancipacija PRESS)
Uporabniški avatar
 Barb
#37138
Ja bilo je super.
Hvala vsem mojim "sotrpinom":Runner( :cast1: , da po vseh "kalvarijah" zbereš voljo in se odločiš, da ne boš vrgel puške v koruzo :wink: ), Alešu123(ki je nepozabno skrbel za tempo, ki sem si ga želela) in Rainbow (za čvek med tekom).
Vlajkotu, za željeno postrežbo,....in sploh za Naj organiacijo :wink:

Špik,...midva bova pa že še kakšno rekla,...saj sem menada kar zelo "gobčna" :lol:

Je pa super občutek, ko po dolgem času, doma ni nobenega šepanja :wink:

p.s.:Aleš123 moj predlog pa še vedno velja :wink:
 Lučko
#37140
....o ti Nina, bogica si :cry: :wink:
Že SPT je bil fajn tale PST :lol: A ni čuden, men se čist vsak PST zdi vsakič drugač :roll: iste (selo) Fužine, isti Golovc, iste Koseze, pa tud danes je dež padu...ampak vsakič drugač pada...trasa vedno ista, men pa dogaja vedno drugač 8) A ni ČUDN, ful čudn :roll:
No neki je pa bilo dons novga :arrow: ns je nš ŠPIK iz TV-LJ snemal :lol: je reku, da bomo na televiziji :oops: 8)
Fnt sm bil važn, sm laufu k pau :oops: ja res, kmal bi me raztrajbal tolk sm bil važn :mrgreen:
Ne, ne jz se že ne bom gledu po TV-ju :oops: :arrow: NAIN :wink:

PS
Ja sem od same važnosti še neki pozabu :oops: : hvala Vlajkotu za super org., Janiki, Darkotovi mami in sinu od Davorja za pijačo...pa vsem forumcem za dobro voljo in družbo. Se še priporočam :lol:
Nazadnje spremenil Lučko, dne 10 Apr 2005, 20:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Špik
#37142
Prav prijeten dan je za menoj (ne še čist, šele ob 22.30 neham delat), ste ste bili zelo prijetna družba. Zvečer oz jutri pa bom še kakšno fotko iz videa ven vzel.

Barb napisal/-a:Špik,...midva bova pa že še kakšno rekla,...saj sem menada kar zelo "gobčna" :lol:


Definitivno računam na to, da bova kdaj ob kakem teku (upam, da ne boš prehitra in bom ostal brez sape) še kakšno rekla. :wink:
Nazadnje spremenil Špik, dne 10 Apr 2005, 18:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Staša
#37145
Hoj!
Prvič se mi je zgodilo, da se mi zjutraj ni ravno ljubilo iti na PST. Sem kar malce omahovala, pa na srečo sem dovolj trmasta, da še sama sebi "kontram". Tudi proti vrhu Golovca me je imelo, da bi se kar nazaj obrnila. Pa po moje res samo zato, da sem postajala odločnejša, da grem dalje. :)
Seveda je po prvih klancih tek postal spet lep, dežne kaplice so rosile in hladile lička, vse do prve postojanke "pri Janiki". Ej, Janika, dobro si izgledala! Prava profesionalna okrepčevalnica, presenečenje! :)
Z družbo smo nazdravili Špiku in opdhiteli dalje do naslednje postojanke "pri dpopovi mami". Sem kar vedela, da ne bosta zatajila, čeprav se ni oglasil. :)
Kilometri so ob prijetni družbi Ninočke, s katero sva ugotavlali podobnost najinih metabolizmov ;), Bora, Bajsija in Milkeca minevali kot za šalo. Kar prehitro je bilo vsega konec. Kakopak, če je pa bilo toliko idej, med drugim tudi gazenje luž, skaknje v njih, pa hura-nje Parižanom, tekanjem za Filipida... Sedaj so se končno moji copatki malo razdišavili od gnoja, čeprav ga je še vedno malce čutiti... :)
In na cilju Vlajko! Neverjetno, kako profesionalno je tole speljal. Ne le za organizacijo same logistike, ažiriranje strani, tudi za okrepčevalnico, poročanje o stanju potk in poplav na pst tekačevim ženkam... :)
Bravo, vlajko, tole si izpeljal res za :laola

Analiza pestra kot vedno, pizzo mi je pomagal pojesti zgovorni Bor ml..

Res lušna nedelja, komaj čakam naslednjega srečanja!!!

PS: Vse nas lepo pozdravlja tudi skrbni Pegaz, ki sedaj leti proti Bolgariji, menda s tekaško opremo v prtljagi. (med drugim) Je poklical med svojo utesnjeno logistiko zgolj da povpraša, kako je bilo. Kakšni skrbni fantje! Aja, pa tini nas je prišel pogledat na začetku, na koncu pa Ero. Sama skrb... :) :) :)
 žuža
#37150
Mokrih 17,3 oz. 33km je za nami. :)
Zame je bilo že spet nekaj prvič. Tek v dežju, 17,3 pretečenih km,...
Moram priznat, da če ne bi šla danes na tek po PST oz. v družbo vas forumcov, sploh ne bi obula tekaških superg.

Hvala Vlajku za super organizacijo, vsem na vmesnih postajah in tekačem za super vzdušje ter policajem, ker so zaradi nepravilnega prečkanja cest za trenutek odložili delo :lol: . Naslednjič bom babici rekla, naj pride navijat, poskakovat ob progo. Danes se bi le naglas sekirala, kako se bomo prehladili, pa ledvica in težave na stara leta,... :roll: Ja, pa hvala Zarji za 15km klepet :D
Uporabniški avatar
 Vlajko
#37151
Še jaz. :wink:
Danes sem, na žalost, kljub tako številčni in prijetni družbi prijateljev, tekel sam :cry: , saj sem se že ob 8.15 "zapodil" od Kosez proti Murgljam, tam pa takoj nazaj do Koseškega bajerja. :) :wink: Edina nevolja med tekom; zagazil sem v globoko lužo viškega podhoda. :x :wink: Pa kaj, saj sem bil itak že moker kot "cucek". :roll: 8)

Komaj sem odprl Vlajko-Bar, že so prihiteli prvi obiskovalci. Vlajko-Bar je nato kakšno uro služil svojemu namenu. :D :wink:

Tudi v Balinčku smo se imeli simpatično, saj tako je vedno. 8) Ampak, kaj, ko sem vedno z avtom (H2O Press) :shock: :roll: . Je bilo pa kosilo toliko boljše, ko sva si s Klaudi razdelila brezmesno pizzo. :D :wink:

Spomnili smo se tudi na Filipida, ki ima jutri rojstni dan. Hvala Barb ter Dpop. :wink: , ki sta pripravila tako lepo čestitko. Po koncu analize me je doletela še čast, da sem jo osebno odpeljal v Kropo. Ker pri slavljencu ni bilo nikogar doma, sem jo odložil v nabiralnik. Torej, Filipid, v "kaslcu" imaš pošto, voščil ti bom pa jutri... :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
#37159
Jaz pa moram tokrat začeti pri Vlajku, predvsem glede njegove angažiranosti in občutka v njegovem glasu, koliko mu forum pomeni, odraz tega je bil tudi njegov trud. Žal mi je, da ni mogel z nami deliti večjega kosa poti, vendar mu bomo ob strani stali ob naslednjih podvigih, ker si to vsekakor zasluži.

Kar se pa ostalega tiče, vsaka čast vsakemu posamezniu, ki je danes prišel uspešno preganjati dež iz Ljubljane, kar nam je na koncu tudi uspelo. Občutek pripadnosti, zadovoljstva in prijetne utrujenosti prežene vse napore, ki so se danes skozi 200 minutno kalvarijo pojavljali. No da ne bom tako negativno izpadel, bilo je mnogo več lepih trenutkov kot slabih, vendar kot je bajsi rekel pri Litostroju, da grem zdaj čez mejo neznanega, se je moralo to seveda nekje poznati.

Hvala predvsem Bajsiju in Ninočki, ki sta vztrajno zadrževala svoj tempo, da se nisem uspel izgubiti. Brez vaju, bi bil uspeh mnogo bolj oddaljen kot je dejanskobil.

Za konec pa bi rad posvetil tale tek tudi papežu - pa naj si misli kdorkoli karkoli - ker je tudi sam veliko pretrpel na tem svetu in v delčkih napornih metrov sem se mogoče celo lahko nekoliko poistivetil z njim.

Ampak kljub vsemu zadnja hvala pa mora iti seveda TF, ki je še enkrat dokazal, da volja premaga vse. Isto si želim tudi za Filipida!
Uporabniški avatar
 primus
#37175
Še moja kljukca.
S svojim spremljevalcem danes sem poskrbel za 'internacionalizacijo' tekov po PST. Namreč njegovo vprašanje pred nekaj dnevi je bilo, če vem za kakšen organiziran daljši tek ta vikend v slo - odgovor je bil lahko le eden, he, he.
Kot pravi Lučko je vsakič drugače. Dež nam le ni bil prehuda ovira, zanimivo pa je bilo stalno skakanje med lužami in izogibanje 'jezerom' na poti. Poleg tega smo imeli tokrat še dodatne okrepčevalnice, pa Špika s kamero - prav pestro.
Mi je pa v spominu ostala Janika, ki je rekla, da je preveč prehlajena za tečt - stat v dežju in podajat pijačo je po moje trikrat huje, tako da res hvala. Pa mladenič na biciklu - hudo...
Moja analiza tokrat bolj ekspresna, kljub preoblačenju sem si želel čimprej res 'pod streho'. Nadoknadim naslednjič !

Ninočka, dobra si, da si kljub težavam končala in da že kuješ maščevanje. Kot si sama ugotovila so tile dolgi teki tudi zelo dobra priložnost za učenje...

Kar nekaj novih obrazov se nam je pridružilo danes - upam, da se tudi kaj javijo, zdaj ko je led več kot prebit. :wink:

A sem že omenu, da je blo fajn ? :D

primus

p.s.: Tud Bora je bilo lepo spet videt v akciji !
p.p.s.: Vlajko, zdaj lahko potegnemo črto - vsa čast !
Nazadnje spremenil primus, dne 11 Apr 2005, 09:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 alan
#37180
Po mnogih samostojnih PST tekih se moja prva 'uradna' polovicka.... :D

Zelo sem zadovoljen, da sem zacel se osebno spoznavati tole naso tekasko druzbo! Osnovni cilj danasnje prireditve je bil tako dosezen, kaksne tekaske ambicije zaradi zelo napornega vcerajsnjega dneva in 'prisilne' pozne vecerje niso prisle v postev...

Kljub temu so bili pogoji za dolg tek zame skoraj idealni! Pri bajerju sem ugotovil, da bi se z nadaljnih tekom namatral zato sem se ustavil pri gostoljubnem Vlajku :cast1:

Na veliko presenecenje sem se zacel slabo pocutiti po preoblacenju v suha oblacila in tudi Lasko je v Balincku zelo tezko oblezalo na dnu zelodca :roll: Zaradi tega sem se tudi nadvse razveselil Meduzine ponudbe, da me odpelje do doma... :cast1: Po tistem je slo samo se navzdol.... :cry: Ze dolgo ne pomnim tako mucnega kratkega spanca z nictim ucinkom! No.... sedaj se prisilno zadrzujem v neposredni blizini straniscne skoljke... :cry:

Pravijo, da gre osel samo enkrat na led.... clovek gre zagotovo veckrat! :D Tek je lahko uzitek, nedvomno pa tudi muka, ce je posredi nepremisljenost ali nepotrebno eksperimentiranje (zal je danes to izkusila tudi Ninocka...) Ampak nekaj uzitkarskih tekov ocitno zelo aktivno vpliva na tisti del procesov v mozganih, ki so zadolzeni za pozabljanje.... :D :D :D ...vsaj pri meni :oops:

...Pa upam, da ne bo izgledalo, kot da mi je zal ... z danasnjim dnem sem zelo zadovoljen!

Poimensko zahvaljevanje bi predolgo trajalo.... hvala vsem za druzbo! Nekaj sem vas danes spoznal, ostale bom ob prihodnjih prilikah.... Vsekakor pa sem se preprical, da ste zelo prijetna druzba!

Cao!
Uporabniški avatar
 runner
#37189
Evo lipi moji res je bilo mokro. Mokro je bilo odzgoraj in odspodaj. Če bi bilo samo vlažno bi bilo OK (he he :-). Ma ne, ni bilo ... bilo je mokro in prav pasalo je. Užival sem v kapljicah in lužicah.

Žal sem malo preveč zastavil za prvi tek sezone. Od samega začetka (Peruzzijeva) do konca (Žale) sem se matral. Pred Kosezami sem spoznal IgorOK in prav lepo sva se imela do Bajerja in še malo naprej. Prava muka je bila pred Litostrojem. Samo noge so zdržale.


Takrat, ko je bila kriza možgani igrajo svojo igro. Pogovarjal sem se s Filipidom in mu pošiljal gud vibro. Tudi 100 idej sem dobil (in pozabil). Na koncu me je že pošteno zeblo. Analiza je bila kratka prav zaradi tega. Topel tuš in čaj in sem bil kot nov.

Žal sem zgrešil Lučkota in Bigfrika ampak sem mogel priti na toplo. Vlajko, hvala ti za logistiko. Barb in Rainbow hvala za motivacjo (he, he vidve že vesta kaj mislim)
Filipides ... stari drži se ... z dedičem (jutri daje dol mavec) misliva na te.

Ostali TFovci ... mater sem vas pogrešal.

:-)
Uporabniški avatar
 rainbow
#37206
Jp, tud meni je bilo lepo....en dolg tek v dežju je bil prava nirvana.

Hvala [/b]Barb, Runnerju in Alesu123 za družbo med tekom, z vami je bilo vse skupaj mala malica. Prvotni načrt odnehat v Kosezah se je spremenil v podaljšanje do Žal in ni mi žal! Edin kolena so mal trda dons :lol:

In hvala Vlajkotu za banance in vodo, tud to je prispevalo svoje, da nisem prej odhehala :wink:

in Runner.....ni za kej, z veseljem ti še kdaj postrežem s tako motivacijo, samo da vem, da ti je ob tem lažje in tek še večji užitek! :lol: :wink:

Analizi pa sem se odpovedala, sem bila preveč mokra in premražena in sem jo raje poknila domov v vročo kopel :!: :) Pa drugič!
 Nataša
#37215
Eh, prebiram tole in vas po malem vse pogrešam :cry: Za Nino mam eno fino novo ime, pa ga ne upam napisat, da me ne bo tepla :lol:

Tele tekme in druženja zadnje čase čist preveč izpuščam, se bom poboljšala.

Najbolj mi je blo pa žal, da sem sfalila Runnerja, pa že sto let ga nisem vidla :?

Lunca, dobr si to naredila, da si v thinske terme zavila, namest da bi doma kuhala župco. :lol: :lol: :lol: Krasni novi svet PRESS :wink:
Uporabniški avatar
 bigfrik
#37216
Super organizacija!Bravo Vlajko!Pa prijeten tek(plavanje),v prijetni druzbi,o analizi pa tako ni za zgubljat besed,edin gretje bi lahko mal vkljucili!Skratka dez ni nobena ovira :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA