rekreativne in tekmovalne plavalne prireditve, plavalne za rekreacijo in zdravje, plavanje kar tako, ...
 gore
#293341
V prejšnji temi sem spraševal za odrgninami. Sedaj je za menoj dobra dva meseca rednega plavanja (tri do štirikrat tedensko po eno uro). Zame, ki sem bil prej zelo slab plavalec, je napreden res opazen. Začel sem zelo postopoma, po raznih nasvetih pa sem se lepo sam učil (malo splet, malo pa z neposrednimi nasveti). Sedaj sem nekako "izpilil" prsno, počasi pa poskušam kakšno dolžino s kravlom - ne se smejat, enostavno nočem prehitevat.

Sedaj pa k težavi - predvsem zaradi prevelike teže imam že tako težave s koleni. Imam pa občutek, da je v zadnjih dveh mesecih, sploh pa tednih, težav s koleni precej več. Ali je možno, da je to zaradi plavanja (načeloma je gib pri prsnem plavanju nekoliko neobičajen)? V zadnjih tednih sem skoraj povsem izločil ostale športne panoge (ni več kolesa, teka nič, košarke tudi ne), edino še v kakšen hrib skočim (kakšna urica, ne dolgih tur). Ampak kolena pa kar bolijo in bolijo. Vse slabše je.
Pri zdravniku sem sicer dobil napotnico za RTG, vendar zraven tudi namig, da gre verjetno za obrabo in ... da kakšne posebne pomoči ne bo. Sedaj kar iščem razlog za te močnejše bolečine. Je koga že bolelo koleno zaradi plavanja? Ne se smejat. :D
#293354
Gore, prsno noge in poškodba kolena ne gre skupaj, vem iz prve roke. Lahko pa poskusiš prsno roke, noge pa delfinski udarec (kot pri kravlu le sonožno), ter kravl.
 gore
#293372
raziskovalec napisal/-a:Lahko pa poskusiš prsno roke, noge pa delfinski udarec (kot pri kravlu le sonožno)


Uf, pozabljaš, da sem še avgusta plaval kot kamen :clap:

Nič, bom pač malo pospešil učenje kravla (sicer je bilo to v načrtu v decembru :D ).
Ampak bolj kot razmišljam, bolj slutim, da so bolečine res povezane s tem plavanjem. Tisti zamah z nogo pri prsnem je res nekako čuden.
 ton
#293377
Tudi meni se zdi, da so bolečine povezane z nožnim udarcem pri prsnem.
Poslušaj, ali v tvojem bazenu plava kakšna odrasla rekreativna skupina? Po mojih izkušnjah je izjemno težko napredovati odraslim samoukom, zato kljub stroškom premislek v to smer ni odveč.
Uporabniški avatar
 Miroslav
#293382
Pri kravlu lahko plavaš večinoma z rokami, z nogami pa samo loviš ravnotežje. To je triatlonski stil, kjer je treba čuvat noge za naslednji dve disciplini.
:wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA