takšne in drugačne (predvsem) tekaške stave med člani-cami Tekaškega foruma

Moderator: ales

Uporabniški avatar
 tae
Jaz se bom oglašal v to temo le zato, ker imam rad stave, čeprav sam nisem vpleten. Nič ne bom napovedoval Aleš ali ti bo uspelo ali ne, ker sam še nikoli v življenju nisem pretekel maratona in ga verjetno tudi nikoli ne bom.

Sem se pa v nadaljevanju malo poigral s številkami in statistikami.

Iz večne lestvice maratoncev sem prekopiral ta podatek:
35 ales Barcelona 2008 3:15:16
Predvidevam, da je to tvoj trenutno najboljši čas.

Če analiziram te številke, to pomeni da si za
42.195m potreboval 3h,15min.,16sek. kar znese povprečni tempo 4:38min./km

Čas pod 3 ure pomeni vsaj 2:59:59, kar pa je že tempo 4:16min./km, kar je 22 sekund hitreje na km, kot ti je uspelo v Barci.

Nek tekaški kalkulator mi je izračunal, da bi potem takem moral doseči tudi naslednje čase:
5k = 18:28
10k = 38:21
21k = 1:25:20
Če se ne motim bi bili vsi ti rezultati tvoji rekordi ali vsaj blizu njih.

Pridno treniraj, držim pesti, da ti uspe.
Uporabniški avatar
 Staša
Aleš, a obstaja kje kakšna statistika tvojih stav... tko, kolk si jih do sedaj izgubil/dobil?

Drugače pa držim pesti, da zmagaš! Čeprav... tale stava je brez veze. Mogli bi it stavit bolj v stilu, kdo to spije. Da recimo tisti ki izgubi, plača, pol pa še ne sme pit v tem času, dokler niso gajbe spraznjene. K keš itak mate, je čist vseen s kere denarnice gre...
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Ne vem če je prava stimulacija, je pa zdrava:
Aleš, če zmagaš ti podarim 5 litrov fructalovega sadnega soka.
Okus lahko izbiraš. Samo, da ga prodajajo v običajni trgovini.
Uporabniški avatar
 ales
@GTA: odlično, kište kr skupaj letijo. Če ti pa ne uspe s prijavo v Londonu, te pa resno pričakujem(o) na Cipru..Ta teden me mal zdravje baše, pa še moj nadebudni sin ima ene študijske obveznosti, morda bo pa tenis vseeno jutri v petek proti večeru.

@tae: čase poznam, kaj je potrebno narediti (z menoj) tudi, ostane le še cela zima ravnopravšnjih priprav.

@Staša: Stanje zadnjih uradnih stav na TFju je 2:1 zame (ob še eni, ki potem sploh ni postala stava..). Tini pa z menoj do daljnega ne stavi več, ker mi je od prejšnjih dolžan še tri porcije čevapov in je rekel, naj kar najprej tiste pojem..Tko nekako so se odvijale tudi stave v preteklih letih. Ampak v une tvoje krute predloge se pa sploh ne morem vživet..

@raziskovalec: odličen predlog; dovolil si bom le to da ti (če mi slučajno ne uspe), jaz podarim dva litra soka, da bo razmerje vsaj podobno že sklenjenim stavam.

Je pa Alenka prosila, če je možno da vsaj en komplet treh gajb laškega zamenja v en plato Guinessa. Tko zlo ona meni zaupa. Aja in še tini se je opogumil in mi ponudil tri gajbe za čas pod tremi urami.

Torej je trenutno stanje: 18:6(gajbe,pivo), 5:2(sok, litri)
Uporabniški avatar
 Staša
Sej res, Tini, jest bi pa piške spet kmal.
 nana
Glede na to, da sem se prepričala, kako resno se Aleš loti zadeve, kadar stavi, stavim na Aleša :D Brez posebnih dodatkov :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Nisem ravno hazarderski tip, a ko gledam te kište pira, ki se nabirajo na Aleševi strani, mislim, da bo zmogel sekundo pod 3:00 ali bo pa zlo blizu :D
Aleš, dobro treniraj, držim pesti. Cilji so težki, posledice pa slastne :wink:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
aleš, sedaj, ko vidim, da je guiness v igri, obljubim, da bom fejst stiskala pesti, če po dobro opravljeni nalogi povabiš na :toast: .

le pridno treniraj! :wink:
Uporabniški avatar
 pegaz
Aleš,

ti sam treniraj. Pa hvali nebo, da nisi u Dublinu. En pint (mejhn več kot pol litra) stane 5.50 EUR. Pa še dež pada. ;)

Če ne drugega, se bomo vsi skupaj dobro zabavali.

Držim ti pesti,
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Matej
Aleš, pismu, spet od vseh žanješ simpatije. Ampak, sej razumem, luzerji so bli zmerom po svoje simpatični.

Predlagam, da se po vsem tem vpišemo v polžjo sekcijo. Matevž je že tam. :D
Uporabniški avatar
 Bor
Matej napisal/-a:Aleš, pismu, spet od vseh žanješ simpatije. Ampak, sej razumem, luzerji so bli zmerom po svoje simpatični.

Predlagam, da se po vsem tem vpišemo v polžjo sekcijo. Matevž je že tam. :D

hm.......nizko ciljaš .....niso vsi žvale ko ti, ----- :lol: he he
Uporabniški avatar
 Matevz
Matej napisal/-a:Predlagam, da se po vsem tem vpišemo v polžjo sekcijo. Matevž je že tam. :D

Ja ampak jaz mirno na samem prenašam to sramoto :oops: :oops: :oops: , ne pa kot nekateri, ki se stalno kur... kaj bodo naredili. :roll: :lol: :roll: :lol: :lol:

Skratka, Aleš nima šans, saj sicer jaz kot priučen Gorenc nikakor ne bi sklenil take stave (količina alkohola v krvi je bila ob sklepanju le-te še vedno v mejah normale :D ).
Uporabniški avatar
 ales
Ja saj vem, zdaj še z menoj tečt ne boš hotel iti, sam da mi ne bi uspelo.. K sreči imam Tana, da sem se lahko nanj šlepal danes zjutraj, ko sem se prav počasi vlekel po ravnicah Šenčurske gmajne. Daleč od kakih lovljenj svetlolasih tekačic.

Mogoče me pa TF prijatelji vzpodbujajo le zato ker vedo, da bodo lažje prišli do piva, saj gajbo in pol na mesec spit navsezadnje tudi ni ravno mačji kašelj (ali pa če se dogovorimo za sukcesivne dobave).

Imam izpisane že ene tri tekaške načrte, a še vedno iščem takega, ki bi mi kar najbolj ustrezal. Zdaj imam za vmesni cilj Palmanovo v 1.24. Gre kdo (poleg tinija) še za to stavit morda?!
Uporabniški avatar
 5rca
Aleš ... še jaz držim pesti zate

:laola

(ne vem zakaj so tile gorenjci men tok pr src :oops: )
Uporabniški avatar
 mitjas
ales napisal/-a:Imam izpisane že ene tri tekaške načrte, a še vedno iščem takega, ki bi mi kar najbolj ustrezal. Zdaj imam za vmesni cilj Palmanovo v 1.24. Gre kdo (poleg tinija) še za to stavit morda?!

Ti posodim mojega :wink: Kolk je dober bomo pa itak kmal vidl :roll:
1:24 v Palmanovi :shock: super, mam že zajčka :P
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA