takšne in drugačne (predvsem) tekaške stave med člani-cami Tekaškega foruma

Moderator: ales

#185877
po mojem spominu je z menoj za rezultat <3h stavilo natanko ducat znancev. In prav vsi ste si s stavo zaslužili en karton laškega piva. Priznam, tokrat res ni bilo moje leto in zadnje priložnosti sploh ne bom izkoriščal. Zato Vas vse vabim na Dan borca v moj vinograd k Sveti Emi, 4.7.2009 od 14 ure dalje, kjer boste lahko prevzeli zasluženo nadomestilo stave.

Za vse, ki se do 18.00 ne bodo pojavili na zbornem mestu bomo stavo prevzeli prisotni.

Teka, kolesarjenja, odbojke, košarke, ..., zaradi objektivnih razlogov ne bom organiziral (vinograd je prav na vrhu najvišje vzpetine daleč naokoli), vam pa zagotavljam obilo dobre hrane, pijače, iskrivih pogovorov, prelepih pejsažev na veduto Boč-Donačka, tudi na predel lijepe njihove,..

Prisrčno vabljeni seveda tudi vsi ostali aktivni tekači, da pokramljate z mal starejšimi člani TFja.

Do tja lahko pridete po cesti KRANJ (LJUBLJANA,...,name it)-DOMŽALE-TROJANE-VRANSKO-CELJE-DRAMLJE-ŠENTJUR-ŠMARJE-MESTINJE-PRISTAVA in pred železniškim prehodom v Sodni vasi zavijete levo v klanec do cerkve. Lahko pa si kjerkoli na železniški postaji kupite karto do Sodne Vasi, od koder je le še dober kilometer do sv. Eme..

Aja, za tiste GPS odvisnike je lokacija - dolžina: 15,60414935, širina: 46,17694186

Po evidenci na TFju so udeleženci stave: Matej, Matevž, Drago, Lojze, GTA, Bor, Rollback, Mandatar, TomažOdVlajkota, Tini, hmmmm, sam deset jih znam naštet, pomagajte mi fantje !!!!!


Ira je rekla, da prinese kilo čevapov, aja pa Vlajko k bo pripešačil na svetnico od doma je rekel, da da za flaškon cvička..

Pri nas lahko prespi ene deset ljudi. Pri sosedu Franciju še naslednjih 15, za kaj več bo potreben dogovor s še daljnimi sosedi..

Obljubam pa, da noben ki ne bo trezen, ne bo sedel za volan!(aja, tist k mu bo moj merilnik pokazal preveč alkohola v izdihanem zraku bo moral pri svetnici prespat!)


.ps Bora čakajo še tri gajbe laškega še od polovičke, ampak on se ves čas nekje skriva, po moje bodo glih kr zapadle..
#186835
Še en mali dodatek: Menda vlaki v soboto ne vozijo do Podčetrtka, tako da sta za z vlakom dostopa željne obiskovalce na voljo vsaj dve varianti:

1. Se z vlakom pripeljete do Grobelnega(iz Ljubljane npr. 7.30 in 10.50). Tu vas počaka moj dober znanec Marjan(tudi tekač), domačin in vas prek idiličnih hribčkov v lahnem drncu, menjaje hojo in tek, po dobrih 20 km pripelje do Sv. Eme. Ne iskat 15 litrskih CBgov, on že ve, kje se ustavit za vodo in ostala okrepčila..

2. Se z vlakom pripeljete do npr.Šmarja pri Jelšah(vlak ob 7.30 iz Lj), kjer lahko nadaljujete po poti Rokovega teka(mimogrede - ta tek je trasiral ravno taisti Marjan)ali pa uberete nižinsko bližnjico po novoobnovljeni poti od Belega mimo Zibike do Pristave, kjer pa se že vidi Sv.Ema.

Upam, da ni zgledalo, da se na srečanju zberemo le udeleženci stave. Vabljeni vsi tekaški znanci!

O ostalih podrobnostih srečanja pa v naslednjem obvestilu.
#188770
ales

hvala za prijazno povabilo, ampak žal takisti dan ne morem bit na dveh koncih, zatorej pristavljen karton hladnih laških odstopam v uporabo in korist najbolj žejnim v zbrani družbi

dobro fešto in se vidimo ob priliki

mandatar
#188967
Sprašujem za vsak slučaj, če me ne bo nihče spremljal med pešačenjem iz Grobelnega do Sv. Eme: :arrow:

Ali mi lahko kdo od lokalnih poznavalcev na kratko predlaga najustreznejšo pešpot (čim manj klancev; lahko tudi po manj obremenjenih cestah, mnogo raje pa po poteh, zlasti markiranih, če obstajajo) :arrow: po možnosti mimo Slivniškega jezera? :wink:

PS:
Zadostuje mi tudi naštevanje krajev, skozi (mimo) katere "moram" iti ter približna dolžina, hvala. :D
#189113
@Boštjan: škoda, že tko se bl malkrat vidimo; no bomo poizkusili tvoj vložek ob uhatem prijatelju nekako spraviti po grlu..

@Vlado: Marjan je že pozvan k podrobnejši predstavitvi proge. Premišljujem, da bi te opremili z GPS sledilnikom, morda kamero in on-line spremljanjem na netu..šiiit, una očala s kamero so še kr na carini-boš ti po tretji raje v živo poročal..

Za vse ostale pa: Vi kr pridite, do sobote zjutraj se tule ali pa na ZS pofočkajte, hrane in pijače bo dovolj, če vas bo v avtu več kot trije, pa morda vzemite s seboj še kako sedalo..

Vabljeni!
#189139
ales napisal/-a:...šiiit, una očala s kamero so še kr na carini...

Hvala bogu :!: :D
Sm se že ustrašu, da me bodo celo pot mele Nato ubojice na nišanu kakšnega satelita. :twisted: :wink:
#189193
Vlajko napisal/-a:Ali mi lahko kdo od lokalnih poznavalcev na kratko predlaga najustreznejšo pešpot (čim manj klancev; lahko tudi po manj obremenjenih cestah, mnogo raje pa po poteh, zlasti markiranih, če obstajajo) :arrow: po možnosti mimo Slivniškega jezera? :wink:


Pot, ki jo predlaga Marjan je naslednja:

Ko stopiš z vlaka se obrneš nazaj proti Celju in na levi strani proge se bo pravokotno na železnico odcepila cesta proti Tratni. Po tej cestki prideš po dobrih dveh km do Slivniškega jezera, ki ga po levi strani obhodiš. Ko prideš do ribiške koče greš mimo v smeri proti Svetemu Štefanu čez Grobelce. Sedaj greš proti Orehovcu oz.dvema cerkvama na Tinskem(zgornjem). Tu si že na poti Rokovega teka. Od tu imaš sedaj možnosti:
1.se spustiš desno proti Spodnjemu Tinskemu v dolino(kjer poteka trasa Rokovega teka) in nadaljuješ po dolini do Sodne vasi
2.greš po vrhu pobočja proti Cmereški Gorci in Sv.Urbanu na koncu pobočja. Tu se potem spustiš proti Sodni vasi ali Pristavi
3.se s Tinskega spustiš levo proti Zibiki in nadaljuješ po dolini, greš mal za Zibiko čez žel.progo desno in si čez dober kilometer v Pristavi. Od tu že lep čas vidiš rumeno cerkev pri Sv. Emi
#189197
Še tole POMEMBNO OBVESTILO: ker je že dolgo nazaj zmanjkalo prostih kapacitet na posteljah, prinesite s seboj spalko in armafleks(lahko tudi več). Spali boste pod streho, na suhem. Če bi bili raje čez noč zunaj, si prinesite s seboj še šotorček..
#189209
@Aleš: Marjanu se v mojem imenu najlepše zahvali za napotke (vodniček bo šel skupaj s karto z menoj :) ); seveda se zahvaljujem tudi tebi. :D
- Nagibam se k 2. predlagani varianti, če pa bom imel klančkov že dovolj, se bom spustil v dolino (1.varianta) ter jo pičil po trasi II. dela Rokovega teka do Sodne vasi. 8)
- Računam na dobre 4 (bolj proti 5) ure hoje( + dodatni "kalo" zaradi morebitnega "izgubljanja" oziroma kakšnih "dobrot" na poti). :oops: Celotne poti znese skupaj približno za en mali maraton, ne glede na varianto. :wink:

PS:
Nobenega sicer ne silim v tale "mazohizem", a vendarle: :arrow:
Če slučajno še koga matra tole: "Moj" vlak bo iz Ljubljane startal ob 7.30, v Grobelno bo pripeljal ob 9,11 (+morebitna zamuda), nato pa "veselo na pot". :!: Nekako se mi zdi, da zna biti ta pot kar lepa ... in nikoli še nisem "pohajal" tam. :P
#189218
Še mal dodatnih pojasnil mi je Marjan poslal:

Mogoče samo malo dopolnitve na začetku poti: Od železnice cca 200m po ulici,
ki je pravokotno na progo in se drži rahlo desno (namreč naravnost od konca
te ulice se po nekaj sto metrih cesta konča pri lovskem domu Tratna), nato
cca 500 m do naslednjih hiš, kjer pa se je treba vzpenjati naravnost v hrib
(ne desno proti Šentjurju) proti Tratni (cca 1km), nato se malo pred vrhom
drži desno, tako da že skoraj zagledaš v dolini jez Slivniškega jezera.
Začni se spusčati čisto do jeza. Asfaltna cesta, ki vodi iz smeri jeza oz.
iz doline sicer tudi pelje do ribiške koče, ampak je lepša spodnja pot.

Ko nadaljuješ pot mimo ribiške koče pa se drži obrobja jezera. Vprašaj
domačine za gostilno ČOKLC, od tam pa nadalj proti Sv. Štefanu (lahko čez
Grobelce) ali pa mimo šole, cerkve,... Od Čoklca do odcepa za Orehovec, kjer
ti je Aleš ponudil izbor več poti je pot razgibana (gor, dol) in dolga
približno 3 km.
#189483
Hoj,

očitno je večina še kar na pikniku, jaz pa sem jo s svete Eme popihal že včeraj pozno zvečer. A zakaj? Danes zjutraj sem šel na kolesarsko dirko, pa se je blo treba mal šparat.

Naj izkoristim priložnost in se zahvalim Alenki, Alešu, Marjanu in ostalim sosedom in sosedam ter seveda vsem, ki ste kakorkoli prispevali k organizaciji tega super piknika na sveti Emi :laola
Kot boste videli iz spodnjih fotk se je marsikaj dogajalo. Hrane in pijače je bilo v izobilju. Celo dvoglavi kralj živali. Ta konec Slovenije je res krasen in definitivno še pridem. Imeli smo tudi voden ogled po bližnji okolici (beri hribčkih). Med drugim smo se povzpeli do cerkvice Svetega Vida, obiskali pa smo tudi nekaj sosedovih zidanic in degustirali razne dobrote.

FOTKE by MatjazV.

Ni vse v športu in včasih je treba tud feštat. In kot je včeraj zvečer izjavil eden od forumovcev (kdo že?): "Tečt glih ne znam zlo dobr, ampak pit ga pa znam" :D

Mejte se, lepo tekajte in se vidimo, če ne prej, na Blejski 10ki.

Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA