Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

Uporabniški avatar
 žine
AinE napisal/-a:Bila sem podučena, da bo jutri polna luna v perigeju, kar pomeni, da bo zelo blizu (http://slo-tech.com/novice/t459983). Mislim, da nas bo vse bolj ali manj nosilo.
Mene je že včeraj ....... ko sem šla na Stari grad. Je bilo zelo spolzko. :wink:
Lp E.

...novičke s terena....
sploh ni spolzko, razen kakšna vlakca je malo mehkejša. Potoki so malo širši kot navadno in NISO preskakljivi :D (sprobal osebno) Ciljajte torej na mostičke. Polna luna je na spisku nedovoljenih poživil, tako da previdno!!
lpŽ
Uporabniški avatar
 ZarkoM
žine napisal/-a:sploh ni spolzko, razen kakšna vlakca je malo mehkejša. Potoki so malo širši kot navadno in NISO preskakljivi :D (sprobal osebno)

Torej je najbolje priti z mokrimi nogavicami -- da so že navajene... :D
 janezu
hvala za KT-je :D prva tekma STL (velja za obe kategoriji) res ne bo težka :shock: ker bo pasja.vsem ultrašem pod štirimi urami plačam pivo pri ruparju (če me bodo dočakali,razmišljam o...) se vidmo zjutraj lp ju
Uporabniški avatar
 vencelj
Nisem vedel, kaj napisati, občutki mešani, a je potem vendarle nastalo tole:

Sv. Andrej nad Zmincem, 19. marec 2011 ob. 8 uri zjutraj.
Nobene prave toplote, oblačno vreme in trop čudakov (brez zamere!), zbranih za 1. dejanje Slovenske treking lige 2011- Škofjeloški treking. V glavnem znane face. Čas do štarta ULTRA kategorije izkoristimo za debato, čekiranje zemljevidov in opisa trase ter (teoretično) iskanje optimalne poti. Ob 9. uri smo se ultraši zapodili po trasi, kot da nam je cilj prvi hrib, čeprav je temu sledila grapa...pa spet hrib...in tako naprej. MZ je nameril 1850 višinskih metrov vzpona...Trasa pa dolga, tudi "pentljica" je bila kar konkretna...a ne toliko, kot je na prvi ogled presodil Janez in je potem zapadel v dolgove (4 pijače za hitrejše od 4 ure), ki pa mislim, da jih je poravnal na licu mesta.
Po prihodu v cilj nas je pri Ruparju čakal odličen golaž s polento in analiza trase ter dogajanja na njej, predvsem razlike med teorijo pred in prakso med tekmo. Ja, rezultate trekingov poleg teka kroji tudi orijentacija.

Moj prvi
Zame je bil današnji treking nekaj posebnega. Prvič sem bil na kaki treking tekmi.
S traso sem opravil v duetu z JanezomU. Nama je šlo kar dobro, "cokla" so bili pa ponovno krči, ki so me začeli opozarjati že prav kmalu, na vzponu (ah, ti klanci) proti Črnemu vrhu me je pa kar "odstriglo". Rešitev se je našla v Janezovem ruzaku, sol je kmalu izboljšala stanje. V nadaljevanju nama je to vzelo (po oceni) 10- 15 min, a naju je končni čas 4 ure 36 min pripeljal na 8. in 9. mesto. Zadovoljen!

Danes sem premagoval samega sebe, je pa to v družbi veliko lažje. Ob prijavi nisem niti pomislil na kaj drugega, kot da se prijavim za ultro, a danes po tekmi me je obšlo, da bi bila morda ob moji količini treninga bolj primerna pohodniška kategorija...

Golte ja, Golte ne?? Ultra, pohodniška??? To so sedaj vprašanja.

Čestitke trekerjem v vseh kategorijah in seveda organizatorjem za izpeljano tekmo! :clap: :clap: :cast: :cast:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 zvone
vencelj napisal/-a:Nisem vedel, kaj napisati, občutki mešani, a je potem vendarle nastalo tole:

Sv. Andrej nad Zmincem, 19. marec 2011 ob. 8 uri zjutraj.
Nobene prave toplote, oblačno vreme in trop čudakov (brez zamere!), zbranih za 1. dejanje Slovenske treking lige 2011- Škofjeloški treking. V glavnem znane face. Čas do štarta ULTRA kategorije izkoristimo za debato, čekiranje zemljevidov in opisa trase ter (teoretično) iskanje optimalne poti. Ob 9. uri smo se ultraši zapodili po trasi, kot da nam je cilj prvi hrib, čeprav je temu sledila grapa...pa spet hrib...in tako naprej. MZ je nameril 1850 višinskih metrov vzpona...Trasa pa dolga, tudi "pentljica" je bila kar konkretna...a ne toliko, kot je na prvi ogled presodil Janez in je potem zapadel v dolgove (4 pijače za hitrejše od 4 ure), ki pa mislim, da jih je poravnal na licu mesta.
Po prihodu v cilj nas je pri Ruparju čakal odličen golaž s polento in analiza trase ter dogajanja na njej, predvsem razlike med teorijo pred in prakso med tekmo. Ja, rezultate trekingov poleg teka kroji tudi orijentacija.

Moj prvi
Zame je bil današnji treking nekaj posebnega. Prvič sem bil na kaki treking tekmi.
S traso sem opravil v duetu z JanezomU. Nama je šlo kar dobro, "cokla" so bili pa ponovno krči, ki so me začeli opozarjati že prav kmalu, na vzponu (ah, ti klanci) proti Črnemu vrhu me je pa kar "odstriglo". Rešitev se je našla v Janezovem ruzaku, sol je kmalu izboljšala stanje. V nadaljevanju nama je to vzelo (po oceni) 10- 15 min, a naju je končni čas 4 ure 36 min pripeljal na 8. in 9. mesto. Zadovoljen!

Danes sem premagoval samega sebe, je pa to v družbi veliko lažje. Ob prijavi nisem niti pomislil na kaj drugega, kot da se prijavim za ultro, a danes po tekmi me je obšlo, da bi bila morda ob moji količini treninga bolj primerna pohodniška kategorija...

Golte ja, Golte ne?? Ultra, pohodniška??? To so sedaj vprašanja.

Čestitke trekerjem v vseh kategorijah in seveda organizatorjem za izpeljano tekmo! :clap: :clap: :cast: :cast:

LP, vencelj

Vau!

Bravo Vecelj! :laola

Prvič in že "blizu stopničk".

Še naprej uspešno!

lp. Zvone
P.S. Čestitke tudi vsem ostalim trekkerjem! Ja, kot kaže, se kakovost trekking lige "dviguje"... Super!
Uporabniški avatar
 natasa
To je bil najin ( moj in Robocopov) prvi treking ( če ne štejem Zagorskega trekinga s Sebi in Inotom pri katerem sem se vseskozi šlepala). Za začetek sva se odločila za pohodniško kategorijo in mislim, da je bila odločitev prava, saj se morava še marsikaj naučiti. Trasa je bila prečudovita skoraj vseskozi po gozdu...koliko km sva naredila pa nimam pojma saj sva tekla brez ure in GPS-a. Sem bila pa zeloooo presenečena, da sem na koncu osvoljila 3. mesto, saj nisem tekla oz. hodila na vso moč, ker sem raje opazovala naravo in plašila srnjake :D .
Prijava na Treking na Golteh je že oddana....sva se pa odločila, da sva še preveč zelena za ultro....bo treba še malo vadit v pohodniški kategoriji, saj se mi zdi orientacija precej zapletena reč :oops: .

Organizatorju pa en velik :cast1: :laola !!!
Nazadnje spremenil natasa, dne 21 Mar 2011, 12:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 jozeg
Sobota je bila izjemna!
na kratko - dobra organizacija, lepa trasa za prvi treking ob idealnem vremenu, ponovna srečanja s starimi znanci, novi obrazi - nova znanstva.
Se vidimo na ultri na Golteh.

Tole analizo (misli) organizatorja STL sem izbrskal iz leta 2009 z naslovom - Kako naprej?

Zagrizeni športniki (beri tekači) želijo čim manjša nihanja v izvedbah tekmovanj, ne želijo specializacij tekmovanj na težke, taktične, dirkaške, zavite, zabavne, igrive…itd. . Želijo enoten koncept, ki bi ga prestavljali iz prizorišča na prizorišče.
Orientacisti bi radi videli zahtevne proge, prepoved GPS-ov in seveda čimmanj nerodno postavljenih zastavic.
Klasični pohodniki si želijo razglednih, atraktivnih, a ne pretežkih prog z nekaj zabave na sami progi, ob prihodu v cilj in na podelitvah.
Sponzorji si želijo množic, ki bi drle na prizorišče. In želijo si predvsem medijsko odzivnost.
Lokalni organizatorji si želijo napraviti čim večjo promocijo kraju, morda zadržati, kakega udeleženca kakšen dan več v gostih.

Kakšne bodo naslednje trase - mislim, upam da vsega po malem.
vencelj napisal/-a:
S traso sem opravil v duetu z JanezomU. Nama je šlo kar dobro, "cokla" so bili pa ponovno krči, ki so me začeli opozarjati že prav kmalu, na vzponu (ah, ti klanci) proti Črnemu vrhu me je pa kar "odstriglo". Rešitev se je našla v Janezovem ruzaku, sol je kmalu izboljšala stanje. LP, vencelj

Tudi meni je Janezova sol že pomagala izboljšati stanje. Ja čudno kako mala stvarca lahko pomaga. Sedaj jo tudi sam nosim s seboj in to več paketkov, saj redno na vsakem trekingu kvalitetno naredim nekaj kilometrov in višincev več kot je potrebno. Ampak če ne bi bilo tega ne bil doživel srečanja z domačinom. Ga vprašam za Sivko, kje pa je ta hrib. Pa pravi, daj počakaj sam kure nafutram pa pridem. Pa je bil kar hiter, mi pokaže na zemljevidu, da sem že pod osmico :shock: :--( , se mu zahvalim in kot ponavadi se začnem spraševati, ja kaj ti je pa tega treba, zakaj pa ne hodiš tam, kjer vsi drugi. To je samo en delček, saj je bil še kakšen tak, ampak v cilju smo pa vendarle vsi, tudi jaz. Enkrat se pa tudi jaz ne bom izgubil, obljubim. :)
Nazadnje spremenil večno mlad, dne 21 Mar 2011, 10:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 yogo
Ravno prava proga za začetek sezone, če nisi kvačkal levo, desno in šel lepo po grebenih, si jo dobro odnesel. Edino napako sva naredila na spustu iz KT1, ko sva šla zelo počasi ob potoku namesto po grebenu.
Kmalu se nas je nabralo pet, šest Anica, Joco, Martin,Velbloda, seveda ni šlo brez mimo letečega Mateja, prav zanimivo je kolikokrat se srečamo in ločimo.
Še mere 31,5 km in 1890 višinskih metrov.
Vaitapu zasluži za organizacijo čisto desetko, :clap: le tako naprej.
Vencelj in Nataša dobrodošla, upam da se vaju je prijelo.
Velbloda dobrodošla nazaj :clap: .
Lp Bogo
 AinE
Na 1. letošnji uradni treking nimam pripomb. Še blata ni bilo toliko, kot sem pričakovala. Zemljevid je bil tudi OK. :D
Če se zdaj ozrem od Sv. Andreja po okoliških hribih, lahko rečem, da sem bila skoraj na vseh. Za to, da sem obiskala tudi tiste na zahodu, se moram zahvaliti izključno STL. So prav simpatično zaobljeni in posejani z zanimivimi samotnimi domačijami.
Verjetno naša skupinica ni zgledala najbolje :wink: , saj sem pri okrepčevalnici ob kapelici, kjer sem se ustavila tudi nazaj grede iz Pasje ravni, dobila kar vrečko napolitank za na pot. Hitro so pošle. In čeprav nihče od nas ni bil tako hiter, da bi posegel po prvih mestih, smo bili nagrajeni tudi z indijančkom št. 3., ki ga je bilo za vse dovolj. :D
Hvala vsem za prijaznost.
vencelj napisal/-a: Ob prijavi nisem niti pomislil na kaj drugega, kot da se prijavim za ultro, a danes po tekmi me je obšlo, da bi bila morda ob moji količini treninga bolj primerna pohodniška kategorija...

Vencelj, mislim, da je glede na tvojo količino treniga in poznavanje kartografije ultra čisto prava odločtev. :wink:

Se vidmo 9. aprila, E.
Uporabniški avatar
 PeterM
To je bil res lep treking. Zelo zanimivo izbrana proga. Po grebenih in vrhovih.
Le dvakrat smo šli dol, prečit potok. Zelo solidna konkurenca. In super družba. :D
Kmalu po kratki ravnini je bil vzponček na prvo točko. In je šlo na polno.
Pa dol, še 1x gor. In že smo bili na travniku pod tretjo točko. Pogledam okoli.
Kogar ni bilo zraven, je ostal zadaj do konca. Vključno z nekaterimi, ki so hitro začeli.
Do cilja je šlo brez večjih orientacijskih napak in brez večjih kriz glede kondicije.
S progo sem opravil v 4:14 ure, minuto pred predvidenim časom za prve ultraše. A ni bilo
skrbi, šestim se je bolj mudilo. Vseeno se mi je zdelo imenitno. Glede na konkurenco
sem si pred dirko rekel: med dvajset je v redu, ostalo bonus.
Organizacija je bila odlična :clap: in hrana okusna, pri Ruparju pa prijazni.
Analiza je hitro minila v prijetnem vzdušju.
Tudi Irena :heart in njene sobojevnice so se odlično odrezale. :clap:
Trekingi imajo eno čudno lastnost. Mimogrede te zasvojijo.
Če samo pomislim, koliko prelepih krajev in hribov in gozdov sem preko STL
spoznal čisto blizu doma.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA