Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

#284973
Mislim, da bi bilo dobro tole NOVOST objaviti tudi na TF:

Oganizatorji Miganja smo odločili ponuditi organizirano vodenje v Pohodniški in Aktivni kategoriji - samo zato, da boste lahko tudi tisti, ki se ne morete opogumiti, deležni lepot divje Tolminske. Če smatrate da je samostojna udeležba za vas prezahtevna, imate priložnost druženja z vodnikom.
http://www.treking.si/sl/migajne-akuol- ... nikom.html

Vse kontrolne točke so že razkrite in glede na oddaljenost od izhodišča se da predvidevati, do kam bo vodila pot po posameznih kategorijah:
http://www.treking.si/sl/migajne-akuol- ... ganja.html

Tudi vremenska napoved je obetavna, zato upam, da se nas bo v soboto čim več zbralo v Zatolminu.

LpE :wink:
#285160
Scooby napisal/-a:A je kdo že pogledal gpx točke? A jaz kaj narobe vidim ali je res v vseh kategorijah zelo zelo malo KT-jev?

Recimo za Ultro je 5 KT-jev + Start/Cilj.

http://www.gpsvisualizer.com/display/13 ... 48.10.html


Res jih je presenetljivo malo na posamezno kategorijo. Vendar ultra ne vsebuje vseh KTjev obeh ostalih kategorij. V pohodniški so 4 KTji (ena enaka z ultro)+ Start/Cilj.

Vse skupaj je postavljenih 8 KTjev + Start/Cilj.
#285441
V Tolminu sem se fino razmigala. Traserju se še posebej zahvaljujem, da je vzpone na pohodniški trasi speljal po senčnih predelih, kajti bilo je vroče kot pri norcih. :D
Mislim, da sem s pomočjo sopotnikov (hvala vsem), ki sem jih menjavala na trasi, uspela najti skoraj optimalno pot od KT do KT. Po Johanovem nasvetu sem za pot do zadnje KT izbrala levi breg Tolminke, ki smo jo družno prečkali čez zanimivo železno brv z lestvijo, in onkraj nje odkrila kraje, ki jih samoiniciativno gotovo ne bi nikoli. Sirotka na planini Pretovč ter sirovi obrezki so mi dali dodatno energijo. Spominsko darilo je okusno izbrano :wink: . Na cilju so nas pogostili nad pričakovanji.

Prijatelji, ki so se udeležili aktivne kategorije, so navdušeni nad lepotami in dobrotami Tolminske, zlasti nad prijaznim in zanimivim vodenjem.
Sklenili smo, da v Tolmin še pridemo.

Tole galerijo sem našla na spletni strani Tminskih migavcev:
http://www.mojalbum.com/jopar/migajne-akuol-tmina-2012

Po trekingu smo si razgreta telesa ohladili v koritih Nadiže. :D
Lepo bodite, E

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA