Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

Uporabniški avatar
 lenuh.si
#335987
Tako Žirovski treking se približuje in verjemite, da boste z nasmeškom zakorakali v prvi pomladni treking sezone Slovenske treking lige. :laola

Štart Žirovskega trekinga bo pri Koči na Javorču – do tja boste imeli zgolj 9 minut vožnje več kot na prvi letošnji Škofjeloški treking. Tako, da je Žirovski treking dosegljiv prav vsem trekerjem.

Poskrbljeno bo za:
 Prelepe razglede in odlične trase
 Dobro družbo
 Najlepše (tudi skrite) potke v okolici Žirov
 Med in po trekingško prehrano/okrepčilo :drink
 Kulturno dediščino
 In seveda nagrade

Zato vas vabimo, da se v čim večjem številu udeležite trekinga, saj vam izkušena ekipa Lenuha pripravlja resnično nepozaben treking.

Slika

Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, na Žirovski treking prijavi se zdaj.
Vaš Lenuh.

www.treking.si
#336045
Ob obilici lepih potk, ki smo jih odkrili na terenu, je trasiranje Žirovskega trekinga, kar enostavno delo. Še vedno pa vabljeni, da svojo udeležbo potrdite tudi s prijavo na >>> http://treking.si/si/zirovski-treking-2015/prijave

Prav tako ne pozabite na akcijo 6/5 - Kdor bo prišel na pet letošnjih trekingov, bo na šestem štartal brezplačno! Svoje zbiranje trekingov lahko nadaljujete ali začnete tudi v Žireh.

Slika
#336074
Pomlad je tu!
:laola :laola
Danes je za nami fantastičen dan, upamo, da ste ga preživeli aktivno. Ne pa pozabite, danes teden štartamo na Žirovskem trekingu. Pripravljamo odlične trase, ki pa jih moramo natisniti še na papir. Da bomo pravočasno naročili tisk zadostnega števila zemljevidov, pa prosimo za pravočasno prijavo na http://treking.si/si/zirovski-treking-2015/prijave

Skratka prvi pomladni treking v Žireh in okolici bo vrhunski, računamo tudi na vrhunsko udeležbo.
Še enkrat pa hvala vsem podpornikom Žirovskega trekinga 2015, GORNIK.SI, M Sora, Eksis, Pohištvo Žakelj, Etiketa tiskarna, Red Bull in Sportna Unija Slovenije
#336102
Trasiranje Žirovskega trekinga je končano. Čudovite poti, razgledni vrhovi, zanimive grape, bunkerji in jama, čakajo na vse pogumne in dobre avanture željne tekače, trekerje in pohodnike.

Slika

Tokratne trase se bodo spogledovale z razgledi proti Julicem, Ljubljani in Primorskim hribom. Skratka z obiskom Žirovskega trekinga dobite pravi mali komplet razgledov na 3 različne pokrajine.

Ker gre za prvi pomladi treking, bodo na soboto travnik Žirovskega vrha izjemno privlačni, saj se bodo oddeli v prelepo vijolično barvo žafranov, ki bodo zasijali v najlepšem sijaju prav na trekingško soboto.
Slika
Pa čudoviti gozdovi polni Brez, skozi katere peljejo le najlepše in malo skrite poti, tudi ne smemo pozabiti.
Čas, da traserje zamenjajte trekerji in odkrijete kaj lepega in zanimivega smo vam Lenuhi tokrat prirpavili na Žirovskem trekingu 2015!
#336230
Nikoli ni prepozno, da poizkusiš kaj novega!
:laola

:clap:

Sicer pa bo za trekingške dobrote za tekmovalce poskrbela tudi Turistčna kmetija Bukovec.

http://www.bukovc.si/o-kmetiji

Na trekingu bo mogoče tudi preizkusiti športno opremo Icebug, saj bo na Žirovskem trekingu tudi Amfibija - trgovina s športno opremo z Icebug tekaškimi copati.

Vsem udeležencem in obiskovalcem bodo na voljo testni modeli (copate za test si lahko vnaprej rezervirate na amfibija@amfibija.si in jih uporabite na tekmi).
Več pa na FB strani > https://www.facebook.com/AmfibijaTrgovina

Treking bo mednaroden, zato pripravljamo opise poti tudi v angleškem jeziku - tako da vaši prijatelji iz drugih domovin, so prav tako dobrodošli na trekingu.
#336263
Tako. Smo že čez 100! in še se nabiramo.

Še je čas, da se na najbolj nor in najbolj spomladanski treking sezone prijaviš tudi Ti!

Prijavi se na www.treking.si in si tudi ti zagotovi trekingške dobrote tako v kulinaričnem kot športnem smislu.

Se vidimo v soboto v Žireh! Noro bo.
#336346
Rezultati Žirovskega trekinga 2015 (neuradni) - http://www.lenuh.si/rezultati-zirovski-treking-2015/

http://www.lenuh.si/wp-content/uploads/ ... ULTATI.rar

Rezultati so neuradni. Možnost pritožb do torka 31.3.2015 do 24:00 na info@lenuh.si
V primeru, da pritožb ni, postanejo rezltati uradni, v nasportnem pa do razrešitve pritožb. Hvala še enkrat vsem za udeležbo. In HVALA vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi Žirovskega trekinga 2015! Hvala tudi sponzorjem M Sora, EKsist, Pohištvo Žakelj, Šporna unija Slovenije, Etiketa tiskarna.
#336379
Žirovski treking – ali kako smo naročili lepo vreme, super udeležence in prelepo traso.

FOTO GALERIJA >> https://plus.google.com/photos/11750523 ... 5379914081

Tako! Žirovski treking, v okviru Slovenske treking lige, je za nami. Že jutro je nakazovalo, da se v Žireh in okolici pripravlja izjemen dan, začinjen s trekingško začimbo.
Na prelepo sobotno jutro, smo se pri Lovski koči na Javorču, počasi začeli zbirati organizatorji in prvi udeleženci, pripeljali so sveže piškote in iz loncev pa je že dišalo potrekingško okrepčilo.

Lepo vreme je v Žiri privabilo več kot 120, čudovitih razgledov, narave in drugih dobrot želnjih trekingašev, pohodniko in tekačev. Udeležba je bila mednarodna, saj smo gostili prijatelje iz Avstrije in Italije. Družba je bila res izjemna, od hitrih tekačev, ki so izjemno hitro premagali postavljene trase, do družin, ki so svojo avanturo našli v raziskovanju grebenov, potočkov in seveda utrdb Rupnikove linije.
Vrata smo odprli tudi na eni izmed večjih utrdb linije, na Hrastovem griču. V centru Žirov pa smo poskrbeli tudi za izdatno okrepčilo, tistim na krajši razdalji pa pri utrdbi na Hrastovem griču.

Žirovski treking je postregel s tremi trasami, in sicer Aktivno 10 km preizkušnjo, Pohodniško 20 km in Ultra traso za najbolj vztrajne, ki je trekerje popeljala vse do Sv. Treh Kraljev. Skupaj so nabrali 40 kilometrov in to izjemnih, saj smo obiskali vse najlepše vrhove Žirovskega in Golega vrha.
Prednost domačega terena in odlično formo, so pokazali tudi Žirovci, saj je prvo mesto v kategoriji Ultra zasedel Jure Kosmač, v Pohodniški kategoriji, pa si je prvo mesto s prijateljem iz Idrije, razdelil Lazar Nejc. Ženske stopničke v Pohodniški kategoriji pa je zaključil Žirovski trojček, Lili Poljanšek, Martina Jesenko in Saša Eniko.

Preživeli smo odličen in aktiven dan v Žireh. Treking v tem prelepem okolju je bil že drugi po vrsti in izjemni odzivi in nasmehi udeležencev, nam dajejo zagon, da že danes snujemo Žirovski treking 2016!

Več o Žirovskem trekingu in Slovenski ligi ter njenih dogodkih, pa lahko najdete tudi na www.treking.si

Treking je organiziralo društvo Lenuh.si
Uporabniški avatar
 janezs
#336476
Skoraj nisem zasledil komentarjev udeležencev na trekingu, zato bom jaz napisal pohvale organizatorju,za zelo domiselno sestavo trase. S to traso sem dodal v svoj spomin mnogo novih, lepih krajev,zanimivih predelov okrog Žiri, tako na površju in nekaj pod površjem zemlje. Seveda iskanje posameznih točk ni moja "disciplina". Ko ni bilo druge, sem pač moral nadet očala in pogledat na zemljevid. Tako se je nama z Romano nabralo nekaj čez 43 km. Tako sva videla nekaj več od ostalih. :lol: Lansko leto je nama, prav tako ostal v lepem spominu med drugim start trekinga. Kar tako naprej. :laola
Lep pozdrav iz Celovca

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA