Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

treking liga
Z veseljem sporočamo, da se končal Bovec Trek Race 2008. Zaradi trase v precej divjem bovškem okolju je organizatorja kar malo skrbelo, če se bodo vsi udeleženci dosegli cilj - in so ga! Vsi udeleženci so že nazaj v Bovcu, polni vtisov iz gorovja nad Bovcem. Obe trasi, pohodniška in ultra, sta postregli z biseri Bovškga, kot ga znajo predstaviti samo domačini. Stare planine, čudovite mulatjere, skriti prehodi, trdnjave, tuneli in še in še se je našlo na trasi. Polno pohodniško doživetje in prečudovito preživet dan, to je enotno menenje večine udeležencev. Vsa čast in pohvala velja lokalnim bovškim organizatorjem, ki so se resnično izkazali!

Zmagovalci po kategorijah so:
* Ultra moški: Andrej Mesner
* Ultra ženske: Mateja Vertelj
* Ultra dvojice: M&Ž
* Pohodniška moški: Štefko Miklavič in Tomaž Kragelj
* Pohodniška ženske: Nežka Šulin in Miranda Ortar
* Pohodniška dvojice: Sv.Anton

Kmalu pa veliko več vtisov iz Bovec Trek Race 2008, seveda na www.treking.si
Uporabniški avatar
 iverson
:laola
Bravo vse ki so premagali to traso. Na žalost se nisem mogel udeležiti ter že drugič postati najmlajši udeleženec (matura je stvari preprečila). Baje je bila trasa res dobra. Tako so mi potrdili tudi nekateri udeleženci.
Uporabniški avatar
 AVI
...uf....to je pa bila dirka in pol....
....na poti do prve KT...ostanemo sami štirje "trekerji", PeterM, jaz in še dva, ki veselo maširajo navzgor....ampak...glejga zlomka...šli so za kakšnih 150 v.m. previsoko.... :lol: ...to je pa bil hec...in po veselem iskanju, na levi pod sabo zagledamo KT1, :shock: venda pa je do nje vodila prava alpinistična pot...no na koncu vse dobro in osvojili smo prvo KT.Slika
In tako se je pot nadaljevala vseh 12 KT, ki sva jo pretekla skupaj s PeterM-om in na koncu veselo prišli v cilj....no, ampak brez ciljnega šprinta, kjer nas je bilo kakšnih 6 udeležencev, pa seveda ne gre..... Slika...
V glavnem super dogodek v Bovcu...v prečudoviti naravi....in zase lahko rečem, da sem se imel odlično....super družba na poti...zgubljanje v "hosti" in nesigurnost ali si na pravi poti doda še kanček adrenalina...tako da je sploh odlično...Slika....vsekakor se še vidimo na kakšnem trekingu.....
 Li
Res je bila dobra tekma in tekma presenečenj. Največje je bilo to, da so nas na poti od prve kontrolne točke naprej, dohitevali in kot da imajo petardo tam zadaj :D, leteli mimo nas najboljši tekači ( na točko 1 so šli po napačni poti).
Sicer pa je bil treking super :D . Zelo zabavno je bilo pohajkovanje s člani tekaškega foruma ( ZdravkoC, Semjul, Zvone in še en Ljubljančan z imenom na S - pa brez zamere, ker sem pozabila ime). Super ste pubeci :). Bilo je kar pestro: na poti po melišču je Zdravko skoraj postal kegelj, malo smo šli s poti in še bolj raziskovali čudovito okolico Bovca, izvedeli smo, da sta Semjul in ZdravkoC par 8) :shock: :) ( pa brez zamere).
Super je bil tudi veliki finale - šprint v cilj ( mogoče celo z AVI-jem) - pika na i celotnega trekinga :) .
Pohvale in zahvale organizatorjem za spet en čudovit športni dan. Še vreme so naročili, tako nam ni bilo prevroče in tudi pralo nas ni :) . Na eni od kontrolnih točk so nam celo ponudili štrudelj - njami :D . Tudi pijačo smo dobili med potjo.

Če potegnem črto pod vsem tem, lahko samo zapišem: čestitke vsem udeležencem, odlično, se vidimo na trekingu LUČKA ZANKA :D .
Pa še povabilo za tiste, ki jih zadeva mogoče samo malo mika. Pridite in probajte :) , da vam na koncu ne bo žal.
Uporabniški avatar
 žine
Bovško je eden od mnogih čarobnih kotičkov naše državice, meni eden najljubših....na drugi strani Vršiča zadiši po soncu, bistri vodi in divjini. Jasno da sem zastrigel z ušesi, ko je slovenska trek liga objavila tekmo v Bovcu. Bovška kotlina je s svojimi naravnimi danostmi, neverjetno in junaško zgodovino res pravo prizorišče za tekače in hodce, ki raje zaidejo na malo drugačne poti. Tako sem komaj čakal tole dirko in si v dnevih prej poskušal ustvarit sliko o trasi. In ker mi Bovec ni čisto tuj mi je kar ratalo :D in moram čestitat organizatorju ker je pripravil odlično, logično in varno traso. Pa še mu je ostala množica odličnih variant za prihodnja leta.
Dirka je šla pa takole: štartali smo po začetnem odštevanju - wesemstoweseminwesemset,....po bovško pač in se zapodili proti planini Krnica, KT1. Neverjetno, ampak ža na poti na KT1 smo konkretno zašli na vzletišče jadralnih padalcev na Vegenco, precej stran od prave poti na planino. Prehod ki se je zdel logičen in lahek pa se je končal na robu strme stene....vendar sva imela z Andrejem neverjetno srečo; sledila sva komaj vidni gamsji stezi in našla strmo travnato poličko, ki naju je pripeljala točno na planino, par skokov skozi koprive in KT1 je bila najina. Adrenalin že na prvi kontroli :D In potem špon pod kaninskimi smučišči, pa navzgor po mulatjeri, po kateri so pred 90 leti na topniške položaje vlačili topove in granate. Potem je šlo gladko, mimo planine Baban in Ogenjk s prostim padom v Žago :D Prvi resni problem se je pojavil na KT7 na strelišču. Kontrola je bila nameščena v enem od strelskih zaklonišč opuščenega strelišča in ko sem hotel luknjati svoj kartonček, sem točno pod kontrolo opazil dve, med seboj prepleteni, vsaj meter in pol dolgi kači :shock: Na srečo sta me samo opazovali ko sem perforiral z največje možne razdalje....Nova porcija adrenalina me je pognala naprej, še enkrat preko Soče in skozi Kal ob Koritnici do Kluž. Res lepo traso je zaključila veličastna prečka po sončnih pobočjih Rombona, od koder je bovška kotlina res čisto na dlani. Superca, res ste zrihtal fajn dirko, kabiš od mene in lp,
Ž
Uporabniški avatar
 AVI
Li napisal/-a:.....Super je bil tudi veliki finale - šprint v cilj ( mogoče celo z AVI-jem) - pika na i celotnega trekinga :) .......

...čisto možno, da smo skupaj prileteli v cilj....je bilo res prav fajn.....čestitke vsem... :clap:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Prvič in zagotovo ne zadnjič.

Malo bolj podroben zapis je na blogu. Sicer pa odlična tekma, ravno pravo vreme in definitivno super trasa. Organizacija praktično 100%, za naslednjič pa treba najprej na šolo orientacije ter se držat osnovnega pravila --> odpri oči :)

Še trasa kratke proge, če želite večjo potem kliknite na sliko (približna, sem imel novo uro pa ni šlo ravno najbolje z nastavitvami):

Slika
Uporabniški avatar
 ZarkoM
Tudi jaz sem eden izmed tistih ki so imeli možnost od daleč opazovati kako izgleda streha Planine v Krnici. Do prve kontrole sem se namenoma šel malce ovce in brezglavo šel za čredo (oziroma za tistim kar sem jaz mislil da je čreda). No najverjetneje sem bil tudi sam za koga ovca vodnica. :-) Ko sem ugotovil da ne bo čisto prav sem se lepo po izohipsi prebil v smeri planine do stene in opazoval kako nekateri člani tropa čekirajo prvo kontrolo jaz pa bi za dostop do nje potreboval padalo ali pa vsaj štrik. Nisem preveč razmišljal ali je kje kakšna varianta (konec koncev sem bil do sedaj ovca in ne koza ali gams) prehoda čez steno, pa sem raje iskal prehod kje nižje. In sem ga našel -- cca 350 višinskih metrov nižje -- po lepo označeni potki, ki se mi je ob prvem napadu na strmino nekje skrila. Kontrolor na planini me je razveselil z novico da nisem zadnji, temveč da čaka še enega. :-)

Na cesti pod planino dohitim petorico in srečujem sotrudnike s krajše razdalje. Od tam naprej pa lepo po potkah. Orientacija mi ne dela (več) težav. Na jasi, kjer je bil vstop v Žlebičje sem rahlo dvomil ali je prav ali ne, toda ker gre osel (pardon ovca) le enkrat na led, sem šel raje po planinski poti. Voda in štrudel na Žagi sta prišla prav. Ko sem ravno s polnimi usti štrudla lezel nazaj v klanec srečam dva sotrudnika, ki sta se očitno tudi nekje izgubljala ali pa bila na spustu po melišču počasneša od mene po planinski poti.

Tik pred Boko se je pot izgubila v visoki travi. Sledim najbolj pohojeni travi. Očitno je velik del črede šel tukaj. Nekam preveč desno. Spodaj slišim avtomobile. Ne bo prav, Vrnem se nazaj in jo po občutku mahnem skozi gozd in dobesedno padem na pot pred nič hudega slutečo mlado mamico z otrokoma. Upam da ji strah ni preveč skrajšal življenja.

Ravninski del bi bil v vročini peklenski, a organizatorji so naročili dovolj vremena, tako da ga ostalo dovolj tudi za tiste, ki so se prebijali iz ozadja. Pri Uštincu mi kontrolor pove da je nekdo 6 minut pred mano. Fino. Še malo ravnine in danes se mi tako lepo teče. Pri Kal Koritnica ju ujamem. Nekaj časa smo še skupaj, kasneje pa napredujem sam dokler na rahlem spustu ne ujamem velike štajerske skupine. ZdravkoC, Zvone, Li, Semjul in še nekdo. Spet krajši čas skupaj in naprej. Do Fort Hermana prehitim še dva, pri trdnjavi pa srečam Matejo, ki je pravkar čekirala predzadnjo točko. Še zadnji vzpon in prečenje pod Rombonom.

In že je bilo konec. Pa tako luštno je bilo. :-D

Čestitke organizatorju za dobro organizirano tekmo, lepo izbrano trasa in naročeno vreme.

Se vidimo v Lučah.
Uporabniški avatar
 Dule
Prvi del (do Žage) je bil pri meni brez problema, no potem pa sem se zgubil v goščavi nad cesto ( na katero nisem smel) in nikakor nisem našel poti za prečenje manjšega hudourniškega potoka. K sreči so me "našli" skupina s Petrom in nato smo skupaj našli prehod in prišli do KT pod mostom.
Naslednjič pa sem se izgubil pri iskanju KT10(pri mostičku). Žal sem šel prekmalu preko prvega mostu in nato po levi strani rečice navzgor iskal most in prišel do mesta kjer so se veselo spuščali v vodo kajakaši. Po daljšem počitku in klicu pomoči organizatorja, ki mi je brezuspešno skušal pomagati z navodilom sem se po "treznem" premislekom odločil da se vrnem na prvi most, tam sem od domačina dobil navodilo, da nadaljujem pot po desni strani rečice navzgor in res prišel do mostu in 10.KT.
Nato zavijem levo , grem še čez en mostiček in glej ga čudo pridem točno do mesta kajakašev, kjer sem prej že obupaval.. :shock:

Nato sem lepo počasi nadaljeval pot proti cilju in ga v 9 urah tudi dosegel :D
Hvala vsem za odlično družbo na progi in kratko analizo po tekmi(večina je že odšla domov).
Pohvalil bi tudi okrepčevalnico pri Žagi, kjer smo dobili tudi okusen štrudelj. Upam, da bo tudi na naslednjih trekingih na polovici proge ena takšna okrepčevalnica, da natankamo svoje rezervoarje.

Se vidimo :!:
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni Trekerji in tisti li še to boste!

Da še jaz kakšno "pribijem" o Bovec treku:

Organizacija - super!
Proga - super!
Pokrajina- super!
Vreme- super!
Družba ( Li, ZdravkoC, Semjul, Dule, Sandokan, Peter,.. če naštejem le tiste s katerimi sem "preživel" nekoliko več časa) super!

Torej, vsem ki se te tekme niste udeležili je lahko le žal.

Prisrčno vabljeni na 3.tekmo - Lučka zanka!

Lep pozdrav in lep dan še naprej. Zvone

P.S. Zdravko C- hvala za slike, na tekmi je bilo "premalo časa" za oglede
(potrebno bo opraviti "popravni izpit)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Bravo Borci,...

Tak se to dela...

Èestitke, posebej Mariborèanom...
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Narava nam je poklonila najlepši del sobotnega doživetja, zgodovinski mejniki so opozarjali, da smo le trenutni delček časa, sedaj in nikoli več, vreme je bilo potrpežljivo z nami, organizatorji so se potrudili maksimalno, hvala jim, družba bili ste enkratni, upam, da me še vzamete medse.
Posebej pa bi pohvalil ekipni športni duh ZdravkaC, ki me je z veliko mere potrpežljivosti vzpodbujal v zadnjem delu, ko je moje telo imelo le eno željo, leči v travo in ne premakniti se niti za centimeter več.
Brez tvoje vzpodbude Zdravko, bi se telesu uklonila tudi glava.
Nazadnje spremenil semjul, dne 02 Jun 2008, 12:56, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA