Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

Uporabniški avatar
 PeterV
#162735
Kmalu - upajmo bo zima pobelila tudi kraje v nižinah. Vendar je v višjih lega dovolj snega za izpeljavo druge Zimske avnture. Vabljeni na najbolj noro soboto v mesecu januarju, tokrat se bo dogajal Zimska avantura. Torej rezervirajte si 24. januar 2009. Več na http://ma.adventurerace.si.

Lepo pozdravljeni.

Peter
Uporabniški avatar
 PeterV
#164217
Sedaj vam že lahko sporočimo, da bo druga zimska avntura potekala na Rogli. Rogla je znano športno-rekreacijsko središče. 24. januarja bo torej na Rogli nepozabna zimska pustolovščina. Hkrati vas obveščamo, da si bo mogoče ob predložitvi osebnega dokumenta izposoditi tekaške smuči podjetja Salomon. Tekaških smuči bo 25 parov, vendar zaradi kroženja smuči po evropi predhodna rezervacija ni mogoča. Bomo pa nekaj dni pred tekmo zapisali številke čevljev, katere si bo mogoče izposoditi. Lahko pa imate svoje čevlje in si izposodite samo smuči. Torej prijave so odprte snega pa 100% ne bo zmanjkalo. Druga zimska avntura bo tako snežno snežna.
Uporabniški avatar
 PeterV
#164979
Ko se prižgejo praznične luči sredi bele mrzle zime, prijateljstvo ogreje nam dlani in želja vzpne se iz
srca v višine; vse kar je slabo, z novim letom naj zbledi! Vse kar je dobro, naj za vekomaj ostane!
Vse kar je dobro, naj raste in cveti!
Naj v prazničnem miru sreča nežno vas objame!

Pustolovščin polno leto 2009 Vam želi
ekipa adventurerace.si


Poglej voščilnico>>
http://ma.adventurerace.si/images/stori ... 008_09.jpg
Nazadnje spremenil PeterV, dne 07 Jan 2009, 18:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 PeterV
#165538
“V harmoniji z naravo” je slogan Rogle, ki bo gostila drugo Zimsko avanturo v soboto, 24. 1. 2008. Pred pričetkom tekmovanja naj vas spomnimo na nekaj pomembnih malenkosti.


Osnovne informacije
Kategorija: enotna kategorija JETI
Dolžina proge: do 27,32 km
Štartnina: 75 € / ekipo
Discipline: orientacija, tek na smučeh, smučanje ali deskanje na snegu, pohodništvo, sankanje, "gumanje", tek v navezu, krpljanje in discipline presenečenja
Trajanje: 1 dan (5-6 ur)


Razdalje posameznih disciplin

Disciplina dolžina
Smučanje ali deskanje na snegu 1,2 km
Tek na smučeh 9,5 km
"Gumanje" 0,2 km
Tek 14,3 km
Krpljanje 0,7 km
Tek v navezi 1,2 km
Sankanje 0,2 km
Skupaj 27,3 km


Prijave
Prijave se končajo 14. 1. 2009. Po tem datumu prijava ni več mogoča.
Uporabniški avatar
 PeterV
#167816
Zimaska sončna avantura je konačana. Izpeljali smo tako mini za najmlajše in veliko zimsko avnturo. Na Rogli je bilo živahno, naj bo živahno tudi na forumu. Kaj menite o avnturi. Vam je bila všeč? Bi še kaj dodali? Boste še prišli in poizkusili?
 vukodlak
#167824
Avantura je bila odlična!
Dobro smo se zabavila.Rogla je prekrasna.
Edine zamerke grejo za gumanje in senkanje.To pa res ni imelo smisla.
Sledeče leto bova skušala poboljšati tek na smučah, ker lošiji ne moreva biti. :D
Vidiva se v Ljubljani!
P.S. In na Cresu na pustolovki!Ste vabljeni...
Uporabniški avatar
 PeterV
#168024
“Najdi svoj nasmeh” je slogan podjetja Unitur, ki je pripomoglo k izvrstni izvedbi druge zimske avanture na Rogli v organizaciji ekipe Adventure race Slovenia (Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje). Nasmeh je vsekakor bil prisoten na obrazih 44 tekmovalcev, ki so po dokaj naporni tekmi začeli prihajati v cilj. Prva ekipa je za 27 kilometrov dolgo progo potrebovala 3 ure 29 minut in 40 sekund.

Slovensko pustolovsko tekmovanje (Adventure race Slovenia) je bilo osnova za krajše mestne avanture, te pa ideja za prvo zimsko avanturo. Ta je bila lani, sicer ob pomanjkanju snega, prvič organizirana v Logarski dolini, letos pa je bila zima radodarnejša s snegom in tokratna zimska avantura na Rogli je bila zimska v pravem pomenu besede. Dvaindvajset dvočlanskih ekip iz Slovenije in Hrvaške se je na Rogli zbralo ob 8.uri zjutraj. Vremenska napoved ni vzbujala posebnega optimizma, a jutranji pogled v nebo je razkril, da zna biti dan kljub vsemu lep.
Začetek startanja ekip z minutnim razmikom je bil ob 10. uri pri zgornji postaji sedežnice Planja. Tekmovalci so tekmo začeli v alpskem slogu, proga pa jih je peljala do zgornje postaje žičnice Jasa, od koder pa so se po smučišču spustili po veleslalomski progi, ki sta jo zakoličila smučarska trenerja Rok Tomažič in Sašo Oštir. Nadaljevali so s sedežnico nazaj na vrh in alpske smuči zamenjali za nordijske ter se podali na skoraj 10 km dolg tek na smučeh. Vmes jih je čakala disciplina presenečenja v stilu biatlona (streljanje s paintball puško) ter kazenski krogi za vsak zgrešeni strel, jasno. Teku na smučeh je sledilo še spuščanje s sankami in gumo. Dolžina tekaške oziroma pohodniške etape, ki je sledila, je znašala slabih 16 kilometrov, vmes pa so si morali tekmovalci nadeti tudi krplje in z njimi v okolici razglednega stolpa poiskati tri kontrolne točke s pomočjo azimutov in razdalj. Pot jih je vodila tudi do spodnje postaje žičnice Jurgovo, od koder so se na vrh peljali s sedežnico in poiskali kontrolno točko, ki je bila v atraktivnem “Iglu hotelu” Eskimska vas.

Najhitrejši tekmovalci so za progo potrebovali tri ure in pol, zadnja ekipa pa je potrebovala skoraj šest ur in pol. Kot že na nekaj prejšnjih mestnih avanturah, sta s časom 3:29:40 zmagala Andrej Mesner in Rok Erjavec (Leteči nomadi), tesno za petami in z zaostankom le 85 sekund, pa sta v cilj prišla zmagovalca lanskoletne Mariborske mestne avanture, Anže Šenk in Tilen Potočnik (ekipa LIMA Salomon). Sledile so še ekipe Titanium (Nika Radjenovič, Žiga Trampuž), Slovenska vojska (Matej Kostanjevec, Aleš Bezjak) in Intersport McKinley (Klemen Udovič, Robert Rakovec).

Tekma pod žensko taktirko
Vodja tekmovanja je bila že drugo leto zapored Tjaša Hudarin, sicer v ekipi Adventure race Slovenia zadolžena za akreditiranje in protokol, ki je ob koncu tekmovanja povedala: “Z zagotovostjo lahko trdim, da smo pod streho spravili zelo zahteven projekt mestnih avantur Zimsko avanturo 2009. S pomočjo soorganizatorja Uniturja, smo jim ponudili 7 različnih discipline. Za njihovo varnost in dobro volje je skrbelo kar 30 ljudi, predvsem tabornikov Rodu jezerski zmaj, ki smo vso delo opravili prostovoljno. Za nepopisno lep dan je poskrbelo tudi vreme, saj nas je vse skupaj napolnilo še z večjim optimizmom, da bomo zmogli brez poškodb in drugih neprijetnosti. In tako je tudi bilo. Še enkrat bi se rada zahvalila Uniturju predvsem, gospodom Damjanu Pintarju izvršilnemu direktorju Unior turizma, Robertu Kejžaru direktorju gostinstva Rogla in še posebej Domnu Volgesangu marketing Uniturja, ter vsem ostalim iz ekipe Uniturja, ker smo res z roko v roki poskrbeli za tekmovalce, da so lahko dokazali kaj zmorejo in kako trdna je njihova volja premagati vse ovire. Na koncu smo se vsi pogreli v Snežni dvorani s Pohorskim loncem ter podelili in obdarili kar 14 ekip. Vsi vemo, da na koncu mesto ni toliko pomembno, najpomembnejša je volja, druženje s sebi enakimi ter brez poškodb prispeti na cilj. Za unikatne pokale, ki odsevajo vso zimsko idilo, ki smo jo zaužili to soboto se zahvaljujem lončarstvu Bahor. “

Tudi mini avantura
Poleg mestnih avantur pa so se taborniki iz Velenja pred dobrim letom odločili tudi za izvedbo takoimenovane Mini avanture, namenjene v prvi vrsti otrokom in (večinoma) partnericam tekmovalcev, ideja pa je kmalu prerasla te okvire, tako da prihajajo na mini avanturo tudi prijatelji tekmovalcev in cele družine – mini avantura na Rogli se je izkazala za svojevrsten uspeh, saj je na tekmi sodelovalo 22 ekip, od tega 38 otrok in 31 staršev oziroma spremljevalcev.

Letos še tri tekme
Letos se bodo v organizaciji ekipe Adventure race Slovenia zgodile še tri mestne avanture. 16. maja bon a vrsti Ljubljanska mestna avantura, 5. septembra se bo avantura prvič zgodila v Škofji Loki, zadnja letošnja preizkušnja pa bo 3. oktobra v Velenju. Moto še vedno ostaja: Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!

Teks: Matjaž Ravnjak
www.adventurerace.si
Uporabniški avatar
 Deniz
#168025
Oj...

pa še komentar od ekipe Tom in Jerry...

Avantura je bla nepozabna s super presenečenji razen res sankanja in gumanja... ti dve disciplini nista bla glih adrenalinski :)

Vsekakor pohvala organizaciji!

lp
 mihau
#168183
AR sem se udelezil prvic in bilo mi je vsec, tako da se vidimo se kdaj. Lokacija je bila primerno izbrana, vreme je slo na roko, trasa zanimiva in razgibana. Precej pester izbor disciplin in izvirna presenecenja (paintball, sankanje). Sta pa treking/tek in tek na smuceh prispevala dalec najvec h koncnemu rezultatu, ostale discipline so bile bolj za pozivitev. Sankanje in gumanje pa zaradi novozapadlega snega in prepoloznega terena nista prisla do izraza. Morda lahko naslednjic dodate se kepanje, da bo zimsko vzdusje popolno ;-)

LP,

Miha/Hopla Konopla.
Uporabniški avatar
 Špik
#173592
Še en prispevek z Zimske avanture (malo skrajšana reportaža) bo v novi oddaji - Planet Šport, v četrtek ob 21.00 na Šport TV 2 in ponovitev v soboto ob 13.30.


www.planet-sport.si

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA