Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

 katy
#194716
Hej folk, neki malo vas je prijavljenih danes... pa se datum za prijavo kmalu zakljuci (Prijave se pričnejo s 1.6.2009 in končajo z 30.8.2009.)
Dajmo, gremo se prijavit!
Fajn bo!

Kaj se bo datum 30.8. morda malo spremenil, glede na to, da se je spremenil tudi datum SLMA na 12.9. ?

Lp, K
 Tinac
#194728
Vabljeni vsi, da čimprej oddate prijavo in se prepričate kako lepi in ne preveč strmi so hribi v Škofji Loki in okolici. Rok za prijavo ostaja, se bo pa po potrebi malce raztegnil, ampak ... jaz ne bi odlašal. :D

SE VIDIMO!
 katy
#194816
Kaj pa za 40 km....
ko imamo toliko novih kategorij... pa je omenjeno tudi jamarstvo...
Kaj spada pod opremo za jamarstvo?
A sta dovolj celada in lucka ali je potrebno imeti tudi pasove in se kaj?

Prosim organizatorje, ce lahko kaj dopisejo tukaj.

Lp, K
 katy
#194842
Preverila in so mi rekli, da potrebujemo samo svetilko.
Nic hujsega torej.
Samo ena kontrolna tocka v eni jami. :)

Upajmo, da ne bomo netopirjev budili!

Lp, K
 Tinac
#195090
Vse je res ;) Jamarstvo bo primerno za vse s čelno svetilko in kolesarsko čelado, bo pa točka v eni najleših jam na tem koncu sveta.

Dobili smo še vprašanje o veslaškem delu tekmovanja. To bo potekalo na mirni vodi, za krajšo kategorijo okrog 30 minut veslanja, čolne, vesla in rešilne jopiče ter reševalno službo na vodi, pa zagotovimo mi.

Več na www.adventurerace.si.
 Tinac
#195703
Še 5 dni časa, da se prijavite in postanete del pustolovščine !

V različnih disciplinah je skritega veliko adrenalina, znoja in preizkušenj za vsakega;

Kategorija LUBNIKAR - 40km

kolo 31,00 km
tek 6,5 km
orientirnig 2,0 km
rolanje 3,5 km
veslanje 2,5 km
jamarstvo
skupaj - 45,5km


kategorija ZAMORC - 80 km

kolo 45 km
tek 11 km
tek ali kolo 9km
orientiring 4 km
rolanje 3,5
veslanje 4,2
spuščanje po vrvi
jamarstvo
skupaj - 77km

Škofja Loka z okolico ponuja izjemne hribe in doline, skrite kotičke in atraktivne lokacije, ki bodo izvrstna preizkušnja za dvočlanske ekipe, ki se imajo čas pripraviti in prijaviti do 5. septembra na spletni strani www.adventurerace.si.
 Tinac
#196126
Le še 1 dan za prijave na Škofjeloško mestno avanturo!

Na sotočju obeh Sor je že vse pripravljeno za pustolovke in pustolovce, ki se bodo v soboto, 12.9., udeležili Škofjeloške mestne avanture. Proge za kolesarjenje, tek in pohodništvo ter rolanje ponujajo izjemne razglede na Škofjeloško in Polhograjsko hribovje. Razgibani tereni in prave goščave na orientacijskem teku bodo zabavne tudi za neizkušene udeležence, ki se prvič srečujejo s to športno panogo. Mirna voda in race pa bodo stalnica na etapi veslanja. Prijavljenih je že 30 ekip iz vse Slovenije in in iz Hrvaške, organizatorji verjamejo, da se jim bo pridružilo še nekaj ekip, ki imajo čas za prijavo še do jutri na spletni strani ma.adventurerace.si. 40 kilometerska preizkušnja Lubnikar ponuja izzive za vsakega rekreativca, ki mu vsakdanjik krajša (pre)več športnih rekvizitov v garaži in na podstrehi. 80 kilometerska kategorija Zamorc pa je preizkus za prave jeklene mojstre multišporta. Rdeča nit Škofjeloške avanture bodo hitre in prave odločitve, ki jih bodo morale 2-članske ekipe sprejemati pred štartom in na progi, da bodo kar najpametneje in najhitreje rešile orehe, ki jih pripravlja organizator ŠD Vaitapu v sodelovanju s taborniškimi in drugimi društvi v Škofji Loki.

Vse informacije o Škofjeloški mestni avanturi na ma.adventurerace.si, slma@adventurerace.si
Uporabniški avatar
 žine
#196177
Hoj,
se že veselimo :) Vprašanje: a bo šla orientacija po specialni orientacijski karti?
lpŽ
 klas
#197003
ojla, zgleda prefektno, le ta enojna vesla :| ...ali se res ne da priskrbeti dvojnih. Prav turobno je veslati s sitontop čolnom z enojnimi vesli.
adventurerace.si jih ima dovolj dvojnih za izposojo...

drgač pa bo kul....se že veselmo
 Tinac
#197056
Zdravo,

Kolesarska trasa poteka večinoma po trdno urejenih poteh a nekaj odsekov zahteva gume za bolj grob in mehkejši teren. Vse pa je seveda odvisno od izbire poti.

V seriji Mestnih avantur se vesla z dvojnimi vesli sedaj mislim, da že tretje leto.

Se vreme bo jutri ugodno. Vabljeni tudi navijači in gledalci.
ma.adventurerace.si

T,
 klas
#197321
Pa je mimo prva škofjeloška avantura!

Najprej čestitke organizatorju za uspešen debi za organizacijo takih razmeroma "kompliciranih" tekmovanj. Društvo Vaitapu in taborniki iz Škofje Loke so se v soboto zelo potrudili in tudi vreme jim je šlo na roko, tako da smo tekmovalci zelo uživali.
Videlo se je navdušenje nad tekmo, saj skoraj nobena KT- ni bila brez spremstva. Povsod je bilo preceje navijaške mladeži.

Trasa je bila dinamična in atraktivna. Discipline se se hitro menjavale in nekatere so bile prav zabavne. Najprej tekanje po mestu in okolici za KT-ji mestne orientacije - posebej zabaven je bil trojček kontrolnih toč na treh krakih sotočja obeh Sor. Čeprav je vse povezano z ne prav hudo oddaljenimi mostovi, nibeden ni pomislil, da ne bi zabredel tudi do pasu čez obe Sori sem ter tja, nekateri so se pri tem celo okopali.
Potem je sledilo kolesarjenje po najbolj znanih hribih okoli (Lubnik, Jošt, Planica, na koncu še Osolnik).Ja bilo je malo gori doli, nekaj znoja, kakšna deklica je tudi potožila svojemu partnerju in se pussila povleči v klanec, a ni bilo hudega. Spusti so bili tudi fajn, posebej tisti do Crngroba,kjer je imala skoraj vsaka ekipa svojo varianto spusta.

Spoznali smo tudi lubniško jamo, kjer je bilo varovanje na visokem nivoju, pa kasneje še orientacijsko karto Crngrob, kjer pa KT-ji niso bili pretirano zahtevno postavljeni.

Proti koncu so sledile ravninske etape po sorško-savskem polju in gozdovih s kolesom, rolerji in veslanjem. Tukaj je bil time limit kar strogo nastavljen, tako da je kar nekaj vodeželjnih ekip ostalo brez veslanja. Tekmovalce na dolgi trasi je čakal še finalni vzpon na sedlo Osolnika, tisti na kratki pa smo odbrzeli v cilj.


Rezultati in slike so na www.adventurerace.si . Čestitke sem najboljšim, nekateri so tokrat kar presenetili (npr. zmagovalci dolge - Ganesha team) in drugi v kratki progi (Pustolovec rajd laužeka)).

Ampak dejstvo je, da smo se vsi dobro imeli in preživel Škofji Loki en lep športni dan.


PS ZAHVALA : Na kolesarjenju od Gradu proti cesti na Lubnik se mi je strgala ketna. Kot nalašč tokrat nisem imel s seboj nič na popravt. Tekel sem z bajkom po cesti gor vse do sedla pod Lubnikom (KT), kjer so se pojavili dobri ljudje s ključem (Jure) in Janez Udovič. Medtem ko sva odšla v jamo, je Janez že popravil ketno, tako da sem lahko nadaljeval s tekmo. Potem se nismo več videli.
Na naslednji tekmi ima tako janezu od soimenjaka v dobrem hladno pijačo iz hmelja!!!
#197334
Moje mnenje o avanturi:

Izredno domiselno izbrana trasa z vsemi lastnostmi pravega pustolovskega tekmovanja.
(orientacija po mestu, atraktivno prečkanje reke po napetem prusiku, raziskovanje podzemnega sveta, odločitve o izbrani varianti poti, orientacija po specialni orientacijski karti, .....)

Vsa pohvala organizatorjem v mojem imenu, imenu mojega sotrpina in obek ekip, ki sem jih prepričal, da sta se prvič (in verjetno ne zadnjič) pomerili na krajši razdalji.

Neverjetna prijaznost in usrtrežlivost domačinov (kakor tudi vseh kontrolorjev na KT-jih).
Ni boljšega občutka, kot ko se nehote znajdeš na domačem dvorišču in pričakuješ jezo lastnika, ki ravno zaliva svoj vrt, ta pa te preden kar koli vprašaš napoti "za hudičev most ravno po cesti, na koncu pločnika samo levo....", ti ponudi vodo, kolesarka, ki te vpraša če iščeš hudičev most in te spremlja do njega...

Edina napaka, ki jo je po mojem mnenju naredil organizator, so dokaj zahtevno postavljene časovne zapore, ki jih marsikatera ekipa ni mogla izpolniti, čeprav se je na račun želje po veslanju opdpovedala vsem točkam na mikroorientaciji, ki se je je prav tako veselila. Organizator se mora zavedati, da se krajše variante udeležijo tudi ekipe, ki niso vrhunsko pripravljene vendar željne pustolovščin in jim to, da izpeljejo celotno avanturo, pomeni enako kot zmaga. In prav teh ekip si na mestnih avanturah verjetno želimo čim več. Poskrbimo, da ne bodo obupale :)).

Osebno bi imel edino pripombo za točko na Joštu. Če je točka tam, naj bo tam in ne 150m vstran. To je pač moje mnenje.

Pa do ŠLMA 2010 vsem lep pozdrav, Matej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA