Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

Uporabniški avatar
 PeterV
#221956
Počasi se približuje druga najbolj nora sobota v tem letu. Uniturjeva avantura na Rogli bo postregla s kar nekaj novostmi in presenečenji. Presenečenj ne bomo izdali, imamo pa novo kategorijo. Poleg že znanih kategorij MERJASEC 80km in KOŠUTA 40 km, je tu še vsem znana mini avantura, kategorija AvanTurist in novost pasja avantura.

Uniturjeva avantura je multi-športna prireditev, ki poteka na območju športnega centra Rogla in njegovi okolici. Udeleženci se preizkusijo v pohodništvu, orientaciji, rolanju, kolesarjenju, discipline presenečenja … Sodeluje se v parih. Proga je dolga 40 km in 80 km in razdeljena na različne odseke, kjer se udeleženci preskusijo v naštetih disciplinah. Dan popolne zabave, druženja, dokazovanja in premagovanja lastnih ovir.


Mini avantura je prireditev za otroke od 5 do 12 let starosti. Prireditev zajema raznorazne discipline (orientacijski pohod, rolnje, vožnja s skirojem, zabavne igre, poligon, panoge presenečenja, …). Na progi, ki je dolga 3-5 km in primerna za vse dobro pripravljene mlade avanturiste in njihov starše, boste srečali dosti preizkušenj in nalog ter seveda veliko avanture. Ekipo sestavljata 2 otroka in ena polnoletna oseba (lahko en otrok več ali manj). Pridružite se nam in z družino aktivno preživite dan.

Turistična avantura je prireditev za obiskovalce turističnega centra. Prireditev zajema raznorazne discipline, ki jih ponuja turistični center (primer: orientacijski pohod – kulturno-zgodovinske točke, zabavne igre, poligon, panoge presenečenja, …) Na progi ki je dolga do 10 km in primerna za vse starostne kategorije, pri tem pa udeleženci ne potrebujejo posebne opreme. Ekipo sestavlja najmanj ena polnoletna oseba. Pridružite se nam, aktivno preživite dan in raziščite posebnosti turističnega centra.

Pasja avantura je prireditev za lastnike in vodnike psov. Prireditev zajema raznorazne discipline, ki jih ponuja turistični kraj (primer: orientacijski pohod po kulturno-zgodovinskih točkah, poligon za psa, zabavne igre, panoge presenečenja, …) Na progi, ki je dolga do 10 km in primerna za vse starostne kategorije, pri tem potrebujejo opremo, katero priskrbi organizator. Ekipo sestavljata najmanj 1 polnoletna oseba in 1 pes (omejitev ekipe je do dveh članov in dveh psov) . Pridružite se nam, aktivno preživite dan s svojim hišnim ljubljencem in raziščite posebnosti turističnega centra.

Za vse informacije smo vam na voljo na spodnjih številkah. Vabimo vas na ogled naše spletne strani http://ma.adventurerace.si.

Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!

ekipa adventurerace.si
Uporabniški avatar
 PeterV
#222627
Ne pozabite na Uniturjevo avanturo, ki bo potekala po neokrnjenih pohorskih gozdovih. Najbolj nora sobota bo torej 15. maja 2010.

Prijavite se lahko v naslednje kategorije: MERJASEC (80 km), KOŠUTA (40 km), MINI AVANTURA (4 km) - namenjena otrokom od 5 do 12 leta, AvanTurist (10 km) - namenjena otrokom (starejšim od 12 let) in njihovim polnoletnim spremljevalcem, ter novost PASJA AVANTURA (10 km) – namenjena vodnikom in lastnikom psov. Na pasji avanturi bodo na 10 km progi naloge za vodnike kot tudi z pse.

Ne pozabite. Prijave in vplačilo štartnin poteka do 5. 5. 2010, po tem datumu je štartnina dražja.

Ujemite svoj nasmeh na Uniturjevi avanturi na Rogli 15. maja 2010. Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!
Uporabniški avatar
 Dreja
#223502
Če ni kaka skrivnost, bi prosila za pojasnilo: ali bo rolanje ali rolkanje. Namreč, malo nazaj sem nekje zasledila, da bodo rolke, sedaj pa so med obvezno opremo tudi rolerji.

Se opravičujem, če sem kje vse to "spregledala",
se vidimo na Rogli :-)
#223938
Graja gre samo na račun "prijav" oziroma plačila štartnine in doplačil.
Zadeva je bila na MA strani napisana dvoumno: prijave do 5.5 in potem> Ekipa bo prijavljena, ko bo izpolnjevala naslednje pogoje:
Vplačala celotno štartnino in sicer do vključno 7.5.2010 na TRR..

Če bi naprimer pisalo, da mora organizator prejeti plačilo štartnine do 5.5 na TRR, da je štartnina po "prvotni" ceni, potem OK.
Če pa jaz plačam preko klika, recimo v popoldanskih urah, na dan 5.5, se pa lahko zgodi, da gre plačilo naprej šele 6.5.> in kaj se v tem primeru šteje, da sem plačal pravo časno ali pač ne?


Ok no ni ravno graja ampak zgolj pobožna želja po večji kilometrini rolanja na drugih avanturah.

Glede vremena se moram pa kje drugje pritožiti, kajneda? :mrgreen:
Uporabniški avatar
 PeterV
#223942
Jap, glede vremena pa nismo ravno pravi naslov. Glede plačil, pa je res nerodno zapisano, bomo popravili. Gre samo zato, da se nam na vsako tekmo prijavi vsaj 5 ekip, ki kasneje ne pridejo, mi pa imamo vse pripravljeno za njih.
Uporabniški avatar
 zoe
#223951
"Pasji avanturisti" smo se imeli kljub vremenu super. Bila je lepa izkušnja, ki bo še dolgo ostala v spominu.
Malo me je zmotilo le to, da psi niso bili dovoljeni na štartu - v recepciji. Glede na to, da so v hotelu sprejeli več kot 50 človeških tekmovalcev, štirje psi ne bi kaj dosti doprinesli k umazaniji. Verjetno pa je bilo načrtovano, da bo štart zunaj, kjer ni problema s psi.

Upamo, da bo še kakšna od mestnih avantur ponudila kategorijo za tekmovalce s psi.

Lep pozdrav,
Nadja
 soko7
#223988
Ja mene je tut kr prezeblo in morm rečt da pod tušem nisem našel prave temperature vode, da me nebi peklo oz. zeblo.
Glede organizacije glede na pogoje ki so bili je pomoje normalno da prihaja do kakšnih zapletov, ampak se je vse lepo rešilo, tako da kar pogumno naprej z organizacijami pridemo.

A ma kdo kkšen točen podatek o Cresu 2010. Nekaj je blo govora da odpade pa bi preveril točen podatek?

Lep dan

Franci
#224008
Moja prva avantura in že takoj najtežje rvremenske azmere. Kot udeleženec "pasje avanture" sem kljub že omenjenim vremenskim razmeram zelo zadovoljen. Prava avantura.

Se pa pridružujem Zoe v upanju na še kakšno pasjo avanturo. :)

lp, Franci
Uporabniški avatar
 žine
#224031
Vesel da sem sploh prišel okol :D Zanimivo pa, da je ob vsej high tech opremi bilo ključno naslednje: PVC vrečke čez rokavice, 3 min vročega sušilca za roke v koči na Pesku :D in vroč čaj v taisti koči. Sicer pa super pustolovščina, bolj survivor kot pa adventure :D
lpŽ
#224063
pohvale organizatorju za izvedbo tekme, hvala ekipi MA za pozabljene stvari - naslednji dan me je na zasneženi Rogli vse pričakalo na recepciji :clap:
po prihodu v cilj sem bil tako "fertik", da sem prav vse pozabil pod tušem, Peter ali kdorkoli od ekipe, pri meni imate pijačo v dobrem! magar jeseni ob Velenjskem jezeru

Ma na Rogli je bila moja tretja MA - razmere so bile res grozne, zato računam, da imamo za Škofjo Loko in Velenje vreme v dobrem, rolanje bomo pa že "not prinesli" :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA