Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

#227382
We hope that everybody had a great time in Slovenia and that they enjoyed the race and the scenery of Slovenian landscape.

Winners of 8th Adventure race Slovenia are OpavaNet/Tilak/Merida from Czech Republic. Second and third team are also coming from Czech Republic - second team after 50 hours of mostly bad weather was AlpinePro/Nutrend/Merida. Team that finished on third place was CEPS Ekonom Praha Outdoor.

If you have any comments about the race and you didn't have the chance to tell them during the race, plase poste them on our forum.

Regards,
Peter
#227670
Ojla :wink:

Adventure race Slovenija – ARS 2010 :juhuhu:

Noro dobra in zanimiva tekma je za nami. Vsa čast ekipi adventurerace.si oz. velenjskemu Rodu jezerskega zmaja ter vsem, ki so pomagali pri izvedbi te dirke, ki s svojo dimenzijo lahko pokriva vso Slovenijo in je ena od najbolj srčnih slovenskih vzdržljivostnih tekem.
Fantje in dekleta organizatorji - letos ste spet prekosili sami sebe. :clap: :clap:
Če upoštevamo, da je bilo širom Slovenije postavljenih vsaj 100 kontrolnih točk, poleg tega je bilo potrebno obvladovati še 5 specialnih orientacij (to pomeni še plus 40 kontrolnih točk), štiri jame (jamarji), 80 metrski abzajl s štirimi vzporednimi štriki, pa čolni in dvakratni prevozi koles. :cast: :driver:
Poleg tega le bilo potrebno izvesti en skupni start v Kranjski Gori in dva cilja za dve kategoriji (bližina Škofje Loke in Velenje). Organizirali so tudi simpatično uvodno in zaključno prireditev, pa piknik in še dva topla obroka (vmes pa še spremljali še svetovno prvenstvo v nogometu). :laola
Še dobro, da organizatorjem ob vsem ni niti malo zmanjkalo dobre volje in bodrenja nas tekmovalcev, ki smo se tri dni prebijali čez hribe in doline do cilja.

V klasičnih štirkah so na več kot 400km dolgi progi prevladovale češke ekipe. Od petih slovenskih ekip se je do cilja uspelo prebiti dvema, pri dvojkah pa smo Slovenci veliko bolj dominirali in smo osvojili prva tri mesta. :clap: :clap: :clap:

Vreme pustolovcem tudi letos ni bilo najbolj naklonjeno, saj smo celo drugo noč mokri in prezebli biciklirali po dežju. :| Bili smo blizi svojih mej, nekateri tudi čez. Mnoge ekipe in posamezniki so minuli teden spisali eno svojih pustolovskih zgodb, ki se jih bodo spominjali do konca svojih dni. :o
Bilo je skratka fucknshit zajebano in neskončno prijetno… :bum:

ARS 2010 je bil zagotovo najboljši doslej. Dobro organizacijo nagrajujejo tuje ekipe s svojimi prijavami. Škoda je, da na tekmi ni več slovenskih ekip, saj nov koncept dovoljuje uspešno udeležbo tudi če ekipa ni ekstremno pripravljena.

Dejstvo je, da ARS uspešno postavlja Slovenijo na pustolovski zemljevid Evrope in sveta, zato želimo organizacijski ekipi še naprej toliko intuziazma in volje pri organizaciji te pustolovske tekme.
#227677
Lep pozdrav tudi v mojem imenu.... se pridružujem zgoraj napisanemu, res kapa dol organizatorjem, da je teklo vse tako kot mora....
Vsaka čast pa nam tekmovalcem, da smo preživeli eno boljših tekem do sedaj sploh v tistih vremenskih razmerah...brrrr

Vidim pa, da se vsi že počasi prebujamo od napornega vikenda....regeneracija....mmmm

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA