Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

#250690
Nova pustolovska sezona se je z lepim vremenom povsem razcvetela s trekingi in adventure race dirkami, tako da smo že v popolnem zamahu pred še eno najbolj noro soboto v mesecu maju.

Mestna avantura bo udarila na novem prizorišču. KAMNIK!
Slika
Vsem pustolovkam in pustolovcem pripravljamo prav posebno in izzivov polno dirko, na kateri bo vsak našel noro in nepozabno dogodivščino.

Vabilo
Pripravljamo vam dve kategoriji
MAMUT: 40 km
VERONIKA: 80 km

Traso bomo premagovali na podlagi prejetega zemljevida in road booka ter s pomočjo kolesa(mtb), teka, veslanja, rolanja, spuščanja po vrvi (samo na VERONIKI) ter presenečenja....

Več o samem dogodku, trasi, informacije in prijave ter ostalo na http://www.ma.adventurerace.si ter na facebooku!

Seveda bomo informacije posredovali tudi tukaj.
Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!
#251865
Tako, Mestna avantura Kamnik se bliža s hitrimi koraki, zato smo tudi organizatorji dokončno sklenili obe trasi. In kaj lahko rečemo v tem trenutku?

Obljubimo lahko, da bo veslanje primerno za vse in ne preveč mrzlo, ampak osvežilno. Naj vas malo spodbudimo in na tem mestu poudarimo, da za veslanje ne potrebujete nekega velikega predznanja, le malo volje in nežen dotik vode z veslom. Čolni so »sit on top« kar pomeni, da gre za zelo stabilen čoln, ki je primeren tudi za začetnike. Prav tako bo razdalja primerna letnemu času.

Vsekakor boste na Mestni avanturi Kamnik potrebovali čelno svetilko. Disciplina jamarstvo nas bo popeljala po lahko prehodnem podzemnem svetu in verjamemo, da boste navdušeni. Spuščanje po vrvi (samo kategorija Veronika) bo enkratno in nepozabljivo doživetje ne samo zaradi dolžine spusta, ampak še posebno zaradi ambienta.

Kolesarski in tekaško-pohodniški del bo zanimiv, začinjen z raznimi nalogami presenečenja.

Prav tako vas obveščamo, da je možno disciplino rolanja opraviti tudi s skirojem, a naj bo to bolj izjema kot pravilo.

Mini avantura bo male pustolovce in pustolovke popeljala po sledi kamniškega mamuta vse do Veronikinih zakladov pod pobočji Malega gradu, zabavno bo, malce strašljivo, a poučno.

Rok plačila za (cenejše) prijave smo podaljšali do 5. maja (dan ko mora biti plačana tudi štartnina), lepo vabljeni v Kamnik, kjer bo 14. maja najbolj nora sobota v mesecu, če ne kar v celem letu!
#252005
KOMAJ ČAKAM :)))

Imam par vprašanj, ker je to moja prva tovrstna preizkušnja - ali boste tudi rolerje pripeljali do tistega dela, kjer se začne rolanje, ali je potrebno čisto vso opremo nositi zraven ? Za kolo sem zasledila, da ga prepeljete vi. Kako pa naj tekmovalci zavarujemo kolesa oziroma kakšno vrsto transporta boste imeli na voljo? Pa še to, ali bo na kontrolnih točkah kaj okrepčil? :)

Lp,
A.
#252074
ALLEGRETTA napisal/-a:KOMAJ ČAKAM :)))

Imam par vprašanj, ker je to moja prva tovrstna preizkušnja - ali boste tudi rolerje pripeljali do tistega dela, kjer se začne rolanje, ali je potrebno čisto vso opremo nositi zraven ? Za kolo sem zasledila, da ga prepeljete vi. Kako pa naj tekmovalci zavarujemo kolesa oziroma kakšno vrsto transporta boste imeli na voljo? Pa še to, ali bo na kontrolnih točkah kaj okrepčil? :)

Lp,
A.

Zdravo,
Mestna avantura Kamnik bo pa načeloma potekala takole:

rolarje boste zvezali ali dali v eno vrečo/torbo in jih boste pri prijavi pustili pri organizatorju, ki jih bo transportiral na kontrolno točko, kjer bo začetek rolarske preizkušnje. Pripravili vam bomo nalepke s štartnimi številkami, da boste med množico rolarjev, kar se da hitro našli svoj par. :D

Glede koles ne načrtujemo nobenega transportiranja, zato ni potrebe, da bi kolo kakorkoli dodatno zaščitili. Več žal ne moremo še razkriti, ker bi v tem primeru domačinom dokaj olajšali "ugibanje" začetka same trase. :wink: ane Aleš :lol:

Za okrepčilo in presenečenja bo seveda poskrbljeno tku k mora bit, an. :D

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonskih številkah
Vsa podrobna navodila, boste dobili preko e maila, nekaj dni pred samo prireditvijo.
#252839
Obeta se številčna udeležba na prvi letošnji Mestni avanturi.
:laola

Obljubimo da bo nepozabno!

PS: nekateri ste tudi plačali štartnino, pa vas ni na seznamu (očitno so nekatere prijave "padle iz sistema"), prosim če nas pokličete na eno izmed telefonskih številk, ki so objavljene na www.ma.adventurerace.si
#253266
Prazniki so blagodejno vplivali na ekipe, zato se nam 14. maja v Kamniku obeta izjemna udeležba na letošnji prvi Mestni avanturi.

Počasi zaključujemo vse potrebno, da vam bo v Kamniku prijetno, ravno prav naporno, noro in seveda nepozabno.
Zagotovo bo to pustolovščina, ki se je resnično ne splača zamuditi, da pa bo v soboto vse potekalo tako kot mora, boste v sredo prejeli podrobna navodila, ki vam bodo olajšala jutranja opravila pred sami štartom( prijava, oprema, načrtovanje poti,..). Prav tako bomo v sredo opravili žreb, ki bo določil vaš štartni položaj, zalo le pridno spremljajte obvestila.

Za vse nejasnosti, informacije ali zgolj spodbude smo za vas še vedno na voljo na vseh kontaktnih številkah in e mailih, ki jih najdete v zavihku "organizator".

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA