Uradni forum najzahtevnejšega pustolovskega tekmovanja v Sloveniji – Adventure race Slovenia in forum Mestnih avantur – najbolj norih sobot v mesecu

Moderator: PeterV

#257175
We hope that everybody had a great time in Slovenia and that they enjoyed the race and the scenery of Slovenian landscape.

If you have any comments about the race and you didn't have the chance to tell them during the race, plase poste them on our forum.

Regards,
Peter
#257295
No, ker pa glih nobeden nič ne napiše in predvsem zato, da ena velika tekma ne gre kar tako mimo, je tu nekaj mojih videnj na ARS 2011.

Ja, imeli smo še eno dobro pustolovsko tekmo pri nas, v naši mali Sloveniji, ki pa je, kot se vsi strinjamo, pustolovsko dovolj velika, da vsako leto privabi na Adventure race Slovenije vedno več tujih ekip.

Letos je bilo tako na dolgi trasi (400km) kar 21 tujih ekip iz 12 držav in na krajši (250km) nekoliko manj.

V klasičnih štiricah smo videli predvsem boj: evropskega zahoda (Francija, Nizozemska), severa (Švedska, Irska), vzhoda (Češka, Poljska) in juga (Slovenija, Hrvaška). Predvsem pa so slovenski pristaši pustolovskih tekem bodrili štiri slovenske ekipe, ki so se odlično znašle v boju s to evropsko pustolovsko mešanico :clap: :D

V dvojicah se je predvideval boj med najbolj renomiranimi slovenskimi pustolovci iz pustolovskih sredin Leteči Nomadi, Intersport, Biatlon team, Pustolovec rajd, Polaris ipd..., a vse sta presenetila Francoza, ki sta zmagala :wink:


Zahvaljujejmo se vsem, ki ste navijali za nas!!

Potek tekme se je vseskozi poigraval z nami - tako s tekmovalci kot organizatorji.

Deroča Mura je ponudila sanjsko veslanje s hitrostjo 17km/h :o ,
Dež na orientaciji v G.Radgoni je Radgončanom pričaral neke čudne skupine vesoljskih tekačev s čeladami, ki so tekale po mestu v dežju, kot da nekaj iščejo :?
Pomurje je po dežju omogočilo tekmovalcem in njihovim kolesom pravo zdravilno pomursko blatno kopel :D
Slovenske Gorice in njihove asfaltne cestice so pripravile pravo etapno kolesarsko dirko :twisted:
Drava in ranca je dovolila malo jutranje romantike :)
Kozjak in Pohorje njegovih 120 km trekinga je omogočilo marsikateremu tekmovalcu, da je bogato izpopolnil svojo zbirko kletvic :cry:
Huda luknja je presenetila tudi izkušene pustolovce :shock:
Rogla in tamkajšnje skajkanje je bila za vse ekipe samo obljubljena dežela :--
Koroška in Saleška pa sta bili poligon preživetja na tej priljubljeni tekmi :)

Skratka fajn smo se imeli. Bolj nam je bilo na tekmi težko, bolj nam je šlo hkrati na smeh in jok. :--( :)
Organizatorji adventurerace.si, si se tudi tokrat zelo potrudili, da so bile vse ekipe lepo sprejete v Velenju. Vsa velenjska organizacijska ekipa je delovala zverzirano, kot da delajo to že 100let, in hkrati motivirano, kot da jim je to prvič. Hrana dobra, tako na začetku, kot na koncu, pa tudi na sredi (vedno upoštevajo tudi vegetariance) :clap:
Prireditev vredna ogleda. Zagodla je malo vmes edino tehnika z black bloxom, stresna kap pa je zadela tudi disk s podatki iz čipov iz zadnjega sektorja :mrgreen:, tako da so rezultati prišli malo kasneje, kar pa nikakor ne sme pokvariti dobrega vzdušja in vtisa s tekme.

Slovenija ima torej še en odličen šporno turistični produkt - ARS (Adventure race Slovenia), ki bo 2012 praznoval že 10 obletnico. :laola
In prav ta tekma bo, kot pravijo Velenjčani, (spet) nekaj posebnega.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA