16. Evropsko veteransko prvenstvo v atletiki - Ljubljana, 23. julij do 3. avgust 2008
#138082
Mislim, da je prav, da se poročila, komentarji in različna mnenja o Evacs zbirajo na enem mestu.
Po problemih s štetjem krogov na 10 000 v četrtek je bilo danes na bistveno krajši razdalji 1500 m menda s časi vse v redu. Opazen je bil bistven osip tekmovalcev glede na število vnaprej prijavljenih, v treh kategorijah (če se ne motim) kvalifikacij za finale ni bilo ampak bo samo finale v ponedeljek (M65, 55 in35).
Tudi v moji kategoriji M 40 smo tekli le v dveh skupinah, v nasprotju z napovedanimi tremi.
Vreme je bilo jasno, temperatura ob 12- ih okrog 30 (v avtomobilu mi je pokazalo celo zunanjo temperaturp 37).
S svojim tekom sem zadovoljen, glede na količino in specifiko opravljenih treningov. Kaj več bi bilo pač iluzorno pričakovati. Itak sem na tako kratki razdalji tekmoval prvič in s časom 4:46:44 (tempo 3:10) dosegel željeno.
Moti me pa tisto, na kar ste nekateri že opozarjali: hlapčevstvo. Zgroziš se, ko vidiš, da osebje pri opravljanju prijavnih formalnosti niso Slovenci z znanjem tujih jezikov ampak so kar tujci brez znanja slovenskega jezika. Kot da bi bili nekje drugje, ne v SLO. Vsi napisi v tujih jezikih itd.Podn :!:

LP, vencelj
 ton
#138106
Jaz sem pa danes kot suportaža prvič obiskal zadevo in sem bil totalno navdušen - seveda predvsem zato, ker se je naš Beno uvrstil v finale na 1.500 metrov. Ma me je prav potegnilo in čez leto ali desetletje morda...
A, Vencelj, torej si tekel v prvi skupini M40? Imam celo eno fotko.
Uporabniški avatar
 zz topka
#138386
ZZ topka s petim mestom v hitri hoji več kot zadovoljna. Sem bila 99,9%, da bom zadnja, pa sem zato, ker sem pristala v zlati sredini, še toliko bolj kontenta.
Čestitke Hitrohodcu za medaljo, kljub poškodbi, ki jo vleče in seveda čestitke Vladimirju Veršec tudi za odlično drugo mesto.
V četrtek še 10-ka, pol pa na morje...
Bravo vsem !
 ton
#138459
Bravo, Beno P., 'moj' Beno K. pa je bil v pet let mlajši kategoriji deseti (4.osemnajst), kar je pa tudi hudo, posebej rezultatsko. In bravo oba hodca!
Ma letijo tile veterani, neverjetne dirke so.
Uporabniški avatar
 vencelj
#138672
7. dan bojev na Evropskem veteranskem prvenstvu v atletiki je bilo na obeh stadionih spet pestro dogajanje, no, vsega naenkrat se pač ne da spremljati ( rezultati današnjega in prejšnih dni na http://www.evacs2008.si/?stran=results ).
Čestitke vsem za uspešne nastope :clap: !
Tek na 5000 m je bil moj drugi nastop na EP ( prvi je bil tek na 1500 m). Z rezultatom sem bil povsem zadovoljen. Tekli smo v dveh skupinah, v prvi sem bil s časom 18:00:79 tretji, skupno pa na koncu 13.
Hvala vsem za spodbujanje!
Po tekmi se je zbralo kar precej forumcev, tolk, da smo lohk še "kero rekl"! :D

lp, vencelj
 ton
#138696
Ej, me je pa včeraj pogrelo: na TVS nimajo nič pulfra za šport, na debelo odugovlačijo Katine nastope in se pripravljajo na Peking, da bi pa stopili do ŽAKA in poročali buhnedaj o vesoljskih časih in rezultatih, ki se godijo za prvo živo mejo (da sploh ne omenim, da bi s tem lahko pristavili kakšno o aktivnem življenju v najboljših letih) - to pa tem buteljnem na kraj pameti ne pade. Snoči sem gledal triminutno poročilo z začetka suhih priprav ženske smučarske reprezentance - vsa čast.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
#138727
Bravo naši, Obivankenobi, Vencelj in drugi.
Držal sem pesti za vas, čeprav nisem mogel biti tam.
Dobri ste res.

In najboljši veteran 65 let teče 18:34 na 5 km. Pa to je noro. :cast: :shock:
Kakšno zgodbo bi lahko napisali novinarji.
To je vrhunski šport.
Tudi po zaslugi vseh, ki so bili za njim.
Pa še vedno tečejo.
Ker očitno radi tečejo.
In tudi zmorejo.
Tudi pri 90-letih v 37 minutah.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
#138740
Evo, za menoj je moj drugi in zadnji nastop na evropskem prvenstvu. S tekom sem tokrat zadovoljen, malo manj z uvrstitvijo, vendar konkurenca zelo huda, tako, da v moji kategoriji počasnješega tokrat ni bilo :shock: :oops:. No Kokrkoli že, izboljšal sem svoj PB na 5 KM in si popravil malo samozavest pred prihodnjimi tekmami :lol:. Vreme mi je tokrat bolj ugajalo, čeprav še vedno ni bilo idealno (SEMPAČRAZVAJEN PRESS :cenz: :ignore:), sem se pa tokrat dobesedno nacejal z raznimi tekočinami že en dan prej, tako, da mislim, da mi je to vsaj malo pomagalo do tega rezultata 8)
Tae, hvala za pomoč pri štetju in štopanju krogov :cast: :clap: in vsem, ki ste navijali ob progi, tokrat ste me res presenetili z številnostjo... :TF) :cast: :clap:, hvala tudi neutrudnemu fotografu Matjažu za slike :clap: :cast1:, sedaj jih imam že kar lepo zbirko... :D
Čestitke tudi vsem ostalim nastopajočim, za odlične rezultate :laola.
Po tekmi je sledila prijetna ana-liza pri Keršiču, kjer sem se preveč najedel čevapčičev :?, tako, da me je doma še kar nekaj časa bolel trebuh :roll:, drugače pa hvala vsem za prijetno družbo :toast: :piti:
Držim pesti za vse maratonce, da boste uspešno nastopili na nedeljskem maratonu...

Lp! :wink:
#138756
Hoj,

da ne bom "svinjal", je prav, da tale prispevek objavim v rubriki, kjer so poročila in vtisi z EVACS-a.
Torej, včeraj sem uspel na ŽAKU spremljati naše tekače na 5.000m. Čestitke vsem za odlične teke in rezultate. Tule je nekaj utrinkov - FOTKE.

Žal sem bil samo na pomožnem štadionu, zmanjkalo pa je časa za ogled tekmovanj na glavnem štadionu. Tanja, se ti oproščam, da nimam nobene fotke s tvojega rekordnega teka. Upam, da je fotografiral še kdo.
Čestitke prav vsem, še posebej Obivankenobi-ju za PB v težkih, soparnih razmerah. Sem prepričan, da bi tistega Španca lahko stisnil pred ciljem, ampak v ospredju je bil rezultat.

LP, MatjazV
Uporabniški avatar
 MatjazV
#138824
Hoj,

tudi danes sem spremljal del tekmovanj. Ogledal sem si hitro hojo na 20 km za moške, kjer je nastopil tudi naš hitrohodec. Čestitke za srebrno medaljo. Tule so FOTKE.

LP, MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA