Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Asparagus
katrca napisal/-a:mene pa nekaj zanima - kako naj prebrodim zimo v tekaškem smislu. Kako to rešujete drugi ? Me je kar groza ob misli, da celo zimo ne bi nič tekla. Hvala za odgovore.

Živjo!

Mene je to skrbelo lansko leto, ko je bila prva zima odkar tečem. Potem sem to rešila tako, da sem tekla kar po mestu(1-2 na teden), tam kjer so pločniki in javna razsvetljava. Sicer krajše razdalje, ampak glavno da ne prenehaš. Čez vikend pa kakšen daljši tek pri dnevni svetlobi.

Trenutno o svojih tekaških podvigih ne morem poročati, ampak upam, da bom septembra spet začela. Do takrat pa še malo telovadbe, plavanja in še kakšno masažo si bom privoščila.

Pozdrav vsem starim in novim polžkom,

Alenka
Uporabniški avatar
 lenči
LoniM napisal/-a:A je zate 157 utripa ful počasen tek? Jaz se lahko dam na pol, pa ga ne spravim čez 175. Morda sem pa jaz čudna.

Ja, ti ki ga imaš tam nekje na dnu lestvice itak :lol: . Mi, ki ga imamo tam v oblakih :roll: , pa je 157 prav počasen tek. Hej, jaz bom na Domžalski 10ki tekla tam na 170 povprečno :wink: . Pa mogoče še kakšen utrip več. Pa bo vse OK.
Uporabniški avatar
 lenči
Počasnela napisal/-a:Evo še mene - da me ne pozabite! :D

Včeraj tekla. S skupino. Porazno. Sploh ni šlo. Sicer sem nekaj brcala, ampak... Klance še gledam težko, kaj šele "tečem". Bo treba še trenirat, pa še kakšno kilco dol spravit (5, 10 :D ).

Ampak me pa vsaj nekaj še drži pokonci, da me ne prevzame slaba volja (kar se tiče teka s skupino) - tudi takrat, ko sem čisto zanič, ko mi nikamor ne gre, nisem zadnja!!! :o Torej - napredek je, saj sem pred nekaj meseci pridno zaostajala, če ni šlo. :oops:

Zdaj pa - hitro nekaj vzpodbudnih postov, da grem jutri (ko bom sama tekla) polna zanosa na "trening".

:D LP, Urša

Hej, saj včasih pa mora iti malo težje, da je potem spet večje veselje, ko gre super :wink: :lol: . ne moreš vedno teči "the best", bi se še mi zasekirali :? , ker imamo iste težave. Kile pa kar na stran, saj bodo šle dol. Ne pozabi, meri po hlačah :wink: , ker mišice so težje od ....

Hja, tudi če boš še kdaj zadnja kje na kakšnem teku, si zmagala, saj veš, ti migaš in ne ležiš :juhuhu:
Uporabniški avatar
 lenči
Asparagus napisal/-a:Trenutno o svojih tekaških podvigih ne morem poročati, ampak upam, da bom septembra spet začela. Do takrat pa še malo telovadbe, plavanja in še kakšno masažo si bom privoščila.

Pozdrav vsem starim in novim polžkom,

Alenka

Želim ti, da ti uspe spraviti telo v normalno delovanje in boš lahko zopet tekla. Si pa prav pridna, da skrbiš za kondicijo vmes. Se veselim zopet kakšnega skupnega teka :lol: :wink: .
Uporabniški avatar
 Tina1
LoniM napisal/-a:A je zate 157 utripa ful počasen tek? Jaz se lahko dam na pol, pa ga ne spravim čez 175. Morda sem pa jaz čudna.

Ja, tako je. V mirovanju ga imam ok. 90.
Če tečem na tekmi, ga imam skozi čez 180.
V kakšen dolg klanec pride čez 200,
če pa tečem 6min/km, pa pride okoli 165-170, zelo počasen tek pa je 155.
Tako je pri meni s pulzom, glede pritiska pa sem ga vedno imela bolj nizkega.
Pa ti nisi nič čudna, se pač tako razlikujemo. :wink:
 Tanjusha
Hmmmm, pri meni je pa s pulzom takole: ni blo vazno, a sem sla v klanec, dol, po ravnem, kako hitro - povprecni pulz je bil okoli 180 :D Sem se pa kar kmalu nehala obremenjevat z njim, ker dokler se dobro pocutim med tekom, je vse ok (ane?) :) Uro imam samo zato, da si merim cas.
@Asparagus: tudi jaz upam, da septembra spet zacnem s tekom :) Bova potem bodrili ena drugo, Lenci nama pa tudi ne bo dala miru in naju bo posteno spodbujala, ce jo kaj poznam :)
Uporabniški avatar
 Loni
Tina1 napisal/-a:

Ja, tako je. V mirovanju ga imam ok. 90.
Če tečem na tekmi, ga imam skozi čez 180.
V kakšen dolg klanec pride čez 200,
če pa tečem 6min/km, pa pride okoli 165-170, zelo počasen tek pa je 155.
Tako je pri meni s pulzom, glede pritiska pa sem ga vedno imela bolj nizkega.
Pa ti nisi nič čudna, se pač tako razlikujemo. :wink:

Očitno sem jaz pri bolj ta nizkih, vsaj v primerjavi s tabo, pri tempu 6 min/km ne vem, če pridem preko 150, če pa grem po polžje, ga imam pod 130. V mirovanju pa med 60 in 70.

Pristik imam pa tudi jaz nizek.
Uporabniški avatar
 lenči
Tanjusha napisal/-a:Hmmmm, pri meni je pa s pulzom takole: ni blo vazno, a sem sla v klanec, dol, po ravnem, kako hitro - povprecni pulz je bil okoli 180 :D Sem se pa kar kmalu nehala obremenjevat z njim, ker dokler se dobro pocutim med tekom, je vse ok (ane?) :) Uro imam samo zato, da si merim cas.
@Asparagus: tudi jaz upam, da septembra spet zacnem s tekom :) Bova potem bodrili ena drugo, Lenci nama pa tudi ne bo dala miru in naju bo posteno spodbujala, ce jo kaj poznam :)

Jaz sem pa zelo nežna dušica in čisto pridna Slika. Seveda da vaju bom malo porivala naprej, če sta pa tak super Polžki Slika, bom glasna za celo navijaško ekipo Slika in s transparenti Slika vas bom spodbujala.
Uporabniški avatar
 solatka

E vidiš, to sem se tud jaz spraševala glede pulza. Ker jaz še nikoli odkar imam uro (ok sej sem z njo tekla ressamo 4x) nisem imela pulza čez 170.

Pa že pri 170 še komaj komaj diham. Včeraj sem se spraševala, če to pomeni, da se preveč "šparam"? Ker tu gor berem kako mate vsi pulze tam pri 180 al pa še višje.
No res je, da imam hudo nizek pritisk, ampak vseeno...
Uporabniški avatar
 lenči
solatka napisal/-a:

E vidiš, to sem se tud jaz spraševala glede pulza. Ker jaz še nikoli odkar imam uro (ok sej sem z njo tekla ressamo 4x) nisem imela pulza čez 170.

Pa že pri 170 še komaj komaj diham. Včeraj sem se spraševala, če to pomeni, da se preveč "šparam"? Ker tu gor berem kako mate vsi pulze tam pri 180 al pa še višje.
No res je, da imam hudo nizek pritisk, ampak vseeno...

Ne se sekirat, moj je čist isti, oziroma kontra meni. Še na tekmi ne pride tako visoko. Pa je hitrejši kot jaz in se nič ne špara :lol: . Hja eni pač delamo na višjih obratih :oops: :wink: .
 Tanjusha
@Solatka: mam tut jest zlo nizek pritisk in me vcasih ljudje vprasajo, ce sploh se diham in zivim :D Pri hoji imam pulz lepo okoli 120, ce grem pa v klanec okoli 140-150, pri teku pa povprecni pride okoli 180. Mogoce pa moja ura malo cudno kaze, haha :) Ampak nimam pri tem nobenih tezav z dihanjem, pocutim se ok, je pa res, da sem bolj pocasne sorte, nekje 7min/km imam povprecje - gledam pa celotno preteceno razdaljo, zacnem zelo zelo pocasi, potem svoj normalen polzji tempo (hihi), ce mam obcutek, da gre hitreje, grem, na koncu pa naredim lepo en iztek, upocasnim in skoraj vedno imam nekaj hoje na koncu. Bom pa septembra spet videla, kako je s pulzom pri teku - ce bo bog dal :)

@Lenci: you're a little angel? Koga pa ti tle sponas :) :) :) Mene se je pa res prijel vzdevek Little Devil, saj veste, strup je v mejhnih flaskah :twisted:
Uporabniški avatar
 solatka
Tanjusha napisal/-a:@Solatka: mam tut jest zlo nizek pritisk in me vcasih ljudje vprasajo, ce sploh se diham in zivim :D Pri hoji imam pulz lepo okoli 120, ce grem pa v klanec okoli 140-150, pri teku pa povprecni pride okoli 180. Mogoce pa moja ura malo cudno kaze, haha :) Ampak nimam pri tem nobenih tezav z dihanjem, pocutim se ok, je pa res, da sem bolj pocasne sorte, nekje 7min/km imam povprecje - gledam pa celotno preteceno razdaljo, zacnem zelo zelo pocasi, potem svoj normalen polzji tempo (hihi), ce mam obcutek, da gre hitreje, grem, na koncu pa naredim lepo en iztek, upocasnim in skoraj vedno imam nekaj hoje na koncu. Bom pa septembra spet videla, kako je s pulzom pri teku - ce bo bog dal :)

Tanjusha sem sva kr na istem glede min/km. Sem tudi jaz še kar tam okorg 7min/km. Sej ravn zato sem začela razmišljat da se šparam. No sej verjen se res.... kolikor se poznam. :oops: :lol:

@Asparagus držimo pesti, da se čimprej pozdraviš. Tanjusha tudi zate seveda. Ampak na piknik pa vseeno prieta a ne? :wink:
Uporabniški avatar
 UršaR
lenči napisal/-a:
Počasnela napisal/-a:Evo še mene - da me ne pozabite! :D

Včeraj tekla. S skupino. Porazno. Sploh ni šlo. Sicer sem nekaj brcala, ampak... Klance še gledam težko, kaj šele "tečem". Bo treba še trenirat, pa še kakšno kilco dol spravit (5, 10 :D ).

Ampak me pa vsaj nekaj še drži pokonci, da me ne prevzame slaba volja (kar se tiče teka s skupino) - tudi takrat, ko sem čisto zanič, ko mi nikamor ne gre, nisem zadnja!!! :o Torej - napredek je, saj sem pred nekaj meseci pridno zaostajala, če ni šlo. :oops:

Zdaj pa - hitro nekaj vzpodbudnih postov, da grem jutri (ko bom sama tekla) polna zanosa na "trening".

:D LP, Urša

ne moreš vedno teči "the best", bi se še mi zasekirali :? , ker imamo iste težave.

Ampak b'lo bi pa fajn!! :lol:

Kile pa res samo po hlačah spremljam, ja. Se ne vagam spljoh. Ker pol bi se pa še s tem preveč obremenjevala.

Hvala za vzpodbudne besede. Sem vedela, da lahko računam nate. :wink:

LP, Urša
Uporabniški avatar
 solatka
Lenči, a veš da si ti en tak "Smiljan Mori Polžje sekcije".

Multikulti motivator :lol: :lol:
 Tanjusha
@Solatka: ja ja, piknik me bo videl, saj sem zrihtala plac, kaj ne bom prisla :) Pa tiste palacinke me mikajo, ki naj bi jih Lenci spekla :roll:

Jaz se na cajte sparam, ja, sploh ce ne poznam trase, ker ne vem, kaj me se caka (tako je bilo na DM-u), ce pa traso poznam, potem pa vem kaj me caka :D Ma, to je zacaran krog. Mene klanci vedno vrzejo s tira, bolj psihicno kot fizicno. Poleg tega imam obcutek, da ne gre hitreje. Zadnjic (ha, ze kar dolgo nazaj no) sem tekla z eno kolegico difovko ... ona lepo pocasi, nogce komaj dviguje, zgovorna med tekom za 4, jaz pa za njo - se pogledam pod noge, men se zdi, da grem ful hitr, svicala sem tut ko norc (vedno na zacetku ful zasvicam), v klanec gor sem kar rekla, da bom tiho, ker ne morem cvekat ... In potem gledam njo, ki "tece" pred mano, kot da gre okol bajte na sprehod, ja cist hudo. Tko da jest bom cist hepi, ce bom lahko tekla, ker je najbolj pomembno trenutno (pa tut pol bo), da se spravim ven in nekaj naredim zase, rekorde bomo pa mal kasnej podiral ane :D
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA