Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 lenči
Tina1 napisal/-a:Danes sem pretekla največ do sedaj, 13,2 km. Za to pa porabila 01:37. Šla lepo počasi, koleno me je martralo.
Pa večidel proge me je nekaj zbadalo pod rebri, pa kr ni nehalo. Zadnje čase me med tekom zmeraj začne zbadat, ne vem, kaj bi bil razlog temu?

Malo počij med tekom, če te zbada, se razdihaj, mogoče bo pomagalo. kaj več ne znam povedat. Pa bravo :clap: za razdaljo. Mogoče pa sedaj na kratke poizkusiš parkrat, čisto na izi, pa vidiš.
Uporabniški avatar
 lenči
Multikulti motivator se za dva dni poslavlja :--( , bo odrezan od internetne povezave :bum: , ne se bat nisem poniknila :hehe: , vas bom v soboto malo multikultivirala :-- .

Ve pa le pridno tekajte naokoli, lepo počasi in brez pretiravanja :nono: , da se kaj ne zgodi. Pa lepo poročajte, kako ste tekle :hack: .

Auf wiedersehen (aja grem čez mejo, pa moram malo potrenirat) :wink: :lol: .
Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:Multikulti motivator se za dva dni poslavlja :--( , bo odrezan od internetne povezave :bum: , ne se bat nisem poniknila :hehe: , vas bom v soboto malo multikultivirala :-- .

Ve pa le pridno tekajte naokoli, lepo počasi in brez pretiravanja :nono: , da se kaj ne zgodi. Pa lepo poročajte, kako ste tekle :hack: .

Auf wiedersehen (aja grem čez mejo, pa moram malo potrenirat) :wink: :lol: .

Lepo se imej pa se vidimo v domžalah, ko se bom slinila ob vaših dosežkih :D
Uporabniški avatar
 lenči
niki5 napisal/-a:

Meni se zdi da bolj ob palačinkah :lol:
Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:
niki5 napisal/-a:

Meni se zdi da bolj ob palačinkah :lol:

To imam pa že sedaj čist mokro tipkovnico, vsakič ko berem kaj vse si spekla in skuhala :lol:
Uporabniški avatar
 Tina1
lenči napisal/-a:
Tina1 napisal/-a:Danes sem pretekla največ do sedaj, 13,2 km. Za to pa porabila 01:37. Šla lepo počasi, koleno me je martralo.
Pa večidel proge me je nekaj zbadalo pod rebri, pa kr ni nehalo. Zadnje čase me med tekom zmeraj začne zbadat, ne vem, kaj bi bil razlog temu?

Malo počij med tekom, če te zbada, se razdihaj, mogoče bo pomagalo. kaj več ne znam povedat. Pa bravo :clap: za razdaljo. Mogoče pa sedaj na kratke poizkusiš parkrat, čisto na izi, pa vidiš.

Hvala.
Če začnem tečt, se nekako nočem ustavljat. To je bolj tista misel, da je potem težje nadaljevat, če se vmes ustavljaš.
Res pa je, da prehitro začnem na začetku, tako da moram kr lepo počasi, pa bo potem verjetno lažje vzdrževat eno razdaljo.
Uporabniški avatar
 solatka
Tina1 napisal/-a:.

Tudi mene je zadnjič ko sem tekla, zbadalo. Ampak sem (tako kot ti) prehitro začela. Jaz ponavadi začnem globoko dihat. Da se nadiham, ponavadi pomaga. Pa malo zmanjšam tempo. Če pa res ne gre drugače, pa hodim. Ampak ne zdaj cel kilometer, pač, tolk da se nadiham, potem ša spet naprej.
 Larchi80
Evo še jaz,...
Sem pridna, tečem vsak dan oziroma 3 dni tečem 1 dan počivam in spet 3 dni tečem. Jutri ponoči odhajava na morje (končno!) in sem se odločila, da na morju ne bom tekla, si bom vzela čas za počitek, ker ga res obupno potrebujem. Tako utrujena kot zadnje dneve še nisem bila. Komaj se še držim na nogah. Ampak tečt sem včeraj vseeno šla. Napaka! Ker sem po enem krogu (tečem ponavadi dva) skoraj skupaj padla. Sem komaj do doma prišla. S tem, da je blok od proge oddaljen 50m. Boli me vse, razen nog. Zanimivo. Noge me ne bolijo, sem se že malo navadila, glede na to, da tečem zdej 5 tednov. Me pa blazno boli hrbet oz mišice zraven lopatic. Me je včeraj moj malo zmasiral in sem tok vpila od bolečin. Imate kakšno idejo? Sem si pa naredila potem toplo kopel za mišice, da se malo spočijejo, pa je drugje ok, samo okoli lopatic še vedno svinjsko boli :(. Še danes zvečer grem tečt, potem pa skoraj 10 dni ne bo teka, bom vse skupaj nadoknadila s plavanjem in šnorklanjem. Komaj čakam morje.
Jutri se še kaj oglasim, potem pa se tipkamo,....
Uporabniški avatar
 Classix
Larchi80 napisal/-a:Evo še jaz,...
Sem pridna, tečem vsak dan oziroma 3 dni tečem 1 dan počivam in spet 3 dni tečem.Tako utrujena kot zadnje dneve še nisem bila. Komaj se še držim na nogah. Ampak tečt sem včeraj vseeno šla. Napaka! Boli me vse, razen nog. Zanimivo. Noge me ne bolijo, sem se že malo navadila, glede na to, da tečem zdej 5 tednov.

Moje kratko laično mnenje...telesu daješ premalo časa za regeneracijo. Ritem 3-1-3 je za začetnika prevelik zalogaj. Osebno vedno prakticiram ritem 1-1, povsem brez slabe vesti pa sem nekajkrat dan počitka raztegnil tudi na dva ali tri dni. Bolečina je definitivno znak, da je nekaj narobe, vsled tega ti želim prijetno regeneracijo na dopustu...čofotanje zelo koristi.
Za konec še moja linija bolečin od začetka ukvarjanja z tekom...golenice, stopala (nova obutev), hrbet, ramenski obroč...v zadnjem času pa le občasni glavobol, ko moram zaradi kakšnih ''obveznosti'' izpustiti tek.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 pegaz
solatka napisal/-a:
Tina1 napisal/-a:.

Tudi mene je zadnjič ko sem tekla, zbadalo. Ampak sem (tako kot ti) prehitro začela. Jaz ponavadi začnem globoko dihat. Da se nadiham, ponavadi pomaga. Pa malo zmanjšam tempo. Če pa res ne gre drugače, pa hodim. Ampak ne zdaj cel kilometer, pač, tolk da se nadiham, potem ša spet naprej.

Punce,

temu zbadanju se rece BODEC. Poiscite po TF, na to temo je bilo veliko napisanega. Razlog naj bi bil, da se trebusna prepona pride v anaerobno podrocje, se ne prekrvavi dovolj ob naporu (ki presega trenutno stanje treniranosti) in se mestoma zakrci - po domace, podoben mehanizem kot pri misicnih krcih in muskelfibru. Ni nic nevarnega, zmanjsajte tempo in se nadihajte, pa bo spet popustil.

Ce zbadanje ne poneha tudi po koncu sportne aktivnosti, je treba nujno k zdravniku, saj gre lahko tudi za srcni infarkt.
Uporabniški avatar
 lenči
Larchi80 napisal/-a:Evo še jaz,...
Sem pridna, tečem vsak dan oziroma 3 dni tečem 1 dan počivam in spet 3 dni tečem. Jutri ponoči odhajava na morje (končno!) in sem se odločila, da na morju ne bom tekla, si bom vzela čas za počitek, ker ga res obupno potrebujem. Tako utrujena kot zadnje dneve še nisem bila. Komaj se še držim na nogah. Ampak tečt sem včeraj vseeno šla. Napaka! Ker sem po enem krogu (tečem ponavadi dva) skoraj skupaj padla. Sem komaj do doma prišla. S tem, da je blok od proge oddaljen 50m. Boli me vse, razen nog. Zanimivo. Noge me ne bolijo, sem se že malo navadila, glede na to, da tečem zdej 5 tednov. Me pa blazno boli hrbet oz mišice zraven lopatic. Me je včeraj moj malo zmasiral in sem tok vpila od bolečin. Imate kakšno idejo? Sem si pa naredila potem toplo kopel za mišice, da se malo spočijejo, pa je drugje ok, samo okoli lopatic še vedno svinjsko boli :(. Še danes zvečer grem tečt, potem pa skoraj 10 dni ne bo teka, bom vse skupaj nadoknadila s plavanjem in šnorklanjem. Komaj čakam morje.
Jutri se še kaj oglasim, potem pa se tipkamo,....

Joj, tečem od lanskega avgusta, pa sem v juliju pričela s tem, da tečem skupaj dva dni. Prej pa sem vedno vmes dan pavze naredila. In se je obrestovalo. Stari mački pravijo, da je počitek del treninga. Torej, več počitka vmes, pa lepo počasi.
Uporabniški avatar
 lenči
Hojla, ne boste verjeli, sem se lahko brezžično povezala in vas ne bom čisto zapustila ta dva dneva :wink: .
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Larchi80 napisal/-a:Še danes zvečer grem tečt

punca draga, ne bodi nora :!: :!: :!: sesuta si, da komaj skup stojiš, boli te vse, še tisto česar nimaš, ti pa bi šla še danes tečt :? :shock: :shock: :shock:

pozabi na tek vsaj za čas dopusta, če ne še dlje, ker temu kar zdaj počneš se reče pretiravanje.

pa brez zamere! :wink:

uživaj počitnice (saj veš: počitnice = počitek!)
Uporabniški avatar
 Loni
metkamarjetka napisal/-a:
Larchi80 napisal/-a:Še danes zvečer grem tečt

punca draga, ne bodi nora :!: :!: :!: sesuta si, da komaj skup stojiš, boli te vse, še tisto česar nimaš, ti pa bi šla še danes tečt :? :shock: :shock: :shock:

pozabi na tek vsaj za čas dopusta, če ne še dlje, ker temu kar zdaj počneš se reče pretiravanje.

pa brez zamere! :wink:

uživaj počitnice (saj veš: počitnice = počitek!)

Dodajam samo še mojo izkušnjo, s tekom sem ratala tako obsedena, da sem šla tudi dvakrat dnevno. Še ena izmed mojih odvisnosti, zaključek vsega je bil, da sem potem prenehala za skoraj dobri dve leti. Ker ti rata nuja, obveznost, misliš, da se bo svet podrl, tvoj, seveda, če en dan ne boš šla.
In v tem času sem pospravila "podstrešje". Zdaj tečem 2x tedensko konkretno, 2 do 3x relaksacijsko zen varianto, tako po tempu kot po dolžini. Čisto druga motivacija kot takrat...
:lol:
Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:Hojla, ne boste verjeli, sem se lahko brezžično povezala in vas ne bom čisto zapustila ta dva dneva :wink: .

Ne zdržiš brez nas, a ne. :wink:
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA