LoniM napisal/-a:metkamarjetka napisal/-a:Larchi80 napisal/-a:Še danes zvečer grem tečt
punca draga, ne bodi nora
sesuta si, da komaj skup stojiš, boli te vse, še tisto česar nimaš, ti pa bi šla še danes tečt
pozabi na tek vsaj za čas dopusta, če ne še dlje, ker temu kar zdaj počneš se reče pretiravanje.
pa brez zamere!
uživaj počitnice (saj veš: počitnice = počitek!)
Dodajam samo še mojo izkušnjo, s tekom sem ratala tako obsedena, da sem šla tudi dvakrat dnevno. Še ena izmed mojih odvisnosti, zaključek vsega je bil, da sem potem prenehala za skoraj dobri dve leti. Ker ti rata nuja, obveznost, misliš, da se bo svet podrl, tvoj, seveda, če en dan ne boš šla.
In v tem času sem pospravila "podstrešje". Zdaj tečem 2x tedensko konkretno, 2 do 3x relaksacijsko zen varianto, tako po tempu kot po dolžini. Čisto druga motivacija kot takrat...

Mene tudi hitro obesedejo take stvari. Res je treba poslušati svoje telo in delati po lastnem občutku in še najmanj se primerjati z drugimi. Moje načelo je tudi, da je vmes najmanj 1 dan počitka, sploh ko si tako na začetku. Jaz zase vem, da če pretiravam se mi zna zgoditi tako kot tebi Loni, stvar se mi tako zameri, da se je ne lotim več. Trenutno je moje načelo raje 1x manj, kot 1x preveč. Sem se začela kar šparat in predvsem se začela tečt zato, da se imam fajn, da se bolj počutim. Tako sedaj tečem na čisto drugačen način.
Larchi, prisluhni svojemu telesu in ne biti prestroga do sebe.