Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Frikica
lenči napisal/-a:
Frikica napisal/-a:Ojla Polžki!

Se spet malo javljam... v bistvu nimam kaj veliko tekaškega povedat, razen tega, da je prijava na LM, na 10km padla, tako da jutri veselo v superge in nabirat km.
En cilj je postavljen, tako da bo zdaj malo lažje se spravit tečt v tem mrazu. :)

Glede na to, da je štart na 21 kasneje, bom veselo fotkala, samo, ne vem, če je cilj 10ke pri štartu 21ke :? .

Lenči, cilj je na Trgu republike, start pa na Slovenski pri Kongresnem trgu. Bomo pa ta čas koga drugega prosili za fotografiranje.
Jaz vas bom pa počakala na cilju za 21km, če se že ne bom šla samo fotografa. :) Seveda, se bomo pa prej dobile in poslikale.
Uporabniški avatar
 solatka
Jaz bi se lahko podpisala pod Frikico.
Pravkar poslala mejl s prijavo na LM.
Se vidimo na štartu :wink:

Sicer se pa že cel dan važim z našo majčko, pa so mi vsi favš. :D

Na LM bom tekla z njo.
Uporabniški avatar
 teka-teka
Ta teden imam 4. teden vadbe po "zaostrenem" programu :D in je mal manj navit. Včeraj sem odtekla 18m km, rabila sem kar 1 uro 36 min, je pa res, da teren ves čas valovi. No, morda bi šla lahko kako minutko hitrej, moja hitrost je ves čas nihala od 12 km/h po ravnini, do 9,4 v klanec :)
Trgatev je uspela :wink: , prijavljena na LM sem že morje časa, upam , da ugledam svojo prijavo :(
Aja, včeraj, zaradi postrgatvenih zadevščin nisem imela popoldanskega varstva in je udeležba, že meni oddaljenemu Kostelu odpadla. No, pa sem drugačen trening naredila.

IRA :laola za kilometražo. Palmanova ziher bo, pa bildanje psihe je več kot dobrodošlo.
Uporabniški avatar
 lenči
Teka-teka, dobra si. Tistih 12 jaz uspem doseči samo na krajši razdalji (kakšen kilometer :oops: ). Kar pridno tekaj naprej, na LM boš itak razturala :lol: .
Uporabniški avatar
 lenči
Glede na pogostost uporabe naše majčke, kljub njeni kvaliteti, upam, da se mi ne bo prehitro Polžek zbrisal dol, ker je res super.

Solatka, zdaj pa kar lepo majčko gor pa kakšen kilometer naredit, na LM pa itak, fotkanje pred in potem teečete z majčkami (jaz moram nositi sponzorjevo :? ).
Uporabniški avatar
 d.m.r.
Polžki, berem, da vam kilometri "letijo"... Sploh dolgoprogašicam. Fajn. :) Zdi se mi, da vas je vedno več tistih polžkov, ki tečete razdalje nad 10 km.
Frikica in Solatka - super, da je padla odločitev glede LM. Bomo lahko na startu skupaj v polžji opravi. :)
Včeraj je bil tudi moj dan. Prijetno motivirana :D po sobotnem druženju, sem odtekla v nedeljsko jutro in solidno odlaufala malo manj kakor 10-ko. Pa še slabe vesti, da me otroka pogrešata nisem imela, saj se nič ne more kosati z nedeljskim Živžavom. Pa je bila zadovoljna mama ter otroka. :wink: Aja, pa mož tudi, ko mu žena tako pridno laufa :D :) :lol: .

Lp, Dominika
Uporabniški avatar
 niki
Jaz računam, da bom imela majčko na LM :D

V soboto sem šla delat fartlek, zraven mene je moj otrok rolal, revež me ni dohajal (kljub moji počasnosti), se vidi da je ves lenoritičen. Po 3 km je rekel, da ne more več in se mi je ulegel na tla. :roll:
Sedaj sem se odločila, da bom svoje teke bolj premišljeno delala, ne samo tekla in razdalje nabirala. Najbolj me moti to, ker me sapa daje, pljuča ne dohajajo telo. Noge bi me nesle še pa še, samo z dihanjem imam težave. Presenetljivo je bilo, da tudi pulz nisem spravila do mojega maksimuma, čeprav sem šla do konca.
Upam, da uspem do LMja natrenirati tudi hitrost, na splošno sem pa zadovoljna, ker sem se pred dvema mesecema, ko sem začela tečt, bala da me bodo boleli sklepi, ampak zaenkrat nimam nobenih težav ali pa vsaj takih, ki bi trajale. Občasno malo čutim, ampak hitro mine.

Evo malo sem vam pojamrala :roll: Mi je že boljš :wink:
Uporabniški avatar
 solatka
niki5 napisal/-a:Jaz računam, da bom imela majčko na LM :D

Sedaj sem se odločila, da bom svoje teke bolj premišljeno delala, ne samo tekla in razdalje nabirala. Najbolj me moti to, ker me sapa daje, pljuča ne dohajajo telo. Noge bi me nesle še pa še, samo z dihanjem imam težave.

Niki, jaz imam pa ravno obratne težave. Namreč, z dihanjem še nikoli (no skoraj nikoli :roll: ) nisem imela težav. Meni pa noge odpovedo. Postanejo težke ko svinec. Potem pa teči če lahko.

Mi je že prav smešno, ko začnem hodit zarad svinca v nogah pa že po minuti diham čist normalno, kot da sedim doma na kavču.
Uporabniški avatar
 lenči
D.m.r. in Niki, super, čestitam. Niki, tudi K-Rožnikovi klančki so super trening hitrosti, potem gre po ravnem kot strela (govorim iz lastnih izkušenj :oops: ).

Glede dihanja pa, skušaj na treningu zavestno dihati dva koraka vdih, tri korake izdih. Meni je prišlo to že v kri in sedaj sploh ne razmišljam več o tem, razen ko gre v klanec, kjer pa dva izdiha, dva vdiha, ali pa ena dva . Jaz sem imela na začetku isti problem, sedaj pa večkrat noge odpovejo kot pljuča.
Uporabniški avatar
 niki
solatka napisal/-a:
niki5 napisal/-a:Jaz računam, da bom imela majčko na LM :D

Sedaj sem se odločila, da bom svoje teke bolj premišljeno delala, ne samo tekla in razdalje nabirala. Najbolj me moti to, ker me sapa daje, pljuča ne dohajajo telo. Noge bi me nesle še pa še, samo z dihanjem imam težave.

Niki, jaz imam pa ravno obratne težave. Namreč, z dihanjem še nikoli (no skoraj nikoli :roll: ) nisem imela težav. Meni pa noge odpovedo. Postanejo težke ko svinec. Potem pa teči če lahko.

Mi je že prav smešno, ko začnem hodit zarad svinca v nogah pa že po minuti diham čist normalno, kot da sedim doma na kavču.

A ne kako je hecno, dve različni stvari, pa obedve naju pripeljeta do enakega problema, da ne moreva tečt tako kot si želiva.
Jaz se tolažim, da s časoma bo bolje :roll: Najbolj, da skupaj združiva najine najboljše lastnosti... ah samo potem bi bile pa predobre :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:D.m.r. in Niki, super, čestitam. Niki, tudi K-Rožnikovi klančki so super trening hitrosti, potem gre po ravnem kot strela (govorim iz lastnih izkušenj :oops: ).

Glede dihanja pa, skušaj na treningu zavestno dihati dva koraka vdih, tri korake izdih. Meni je prišlo to že v kri in sedaj sploh ne razmišljam več o tem, razen ko gre v klanec, kjer pa dva izdiha, dva vdiha, ali pa ena dva . Jaz sem imela na začetku isti problem, sedaj pa večkrat noge odpovejo kot pljuča.

Lenči si me potolažila, da je še upanje :D

Malo me skrbi, ker sem pred leti imela težave z dihanjem in sem bila pri pulmologu pa je bilo takrat vse OK (seveda na kontrolo nisem šla :roll:), samo sedaj ob naporu spet čutim ko diham, da malo zahropem. Takrat so namigovali na tako rahlo astmo, da se je še ne zazna.. jaz upam da ni to, če pa je slučajno bilo, si bom pa sigurno s tekom pomagala.
Uporabniški avatar
 solatka
niki5 napisal/-a:A ne kako je hecno, dve različni stvari, pa obedve naju pripeljeta do enakega problema, da ne moreva tečt tako kot si želiva.
Jaz se tolažim, da s časoma bo bolje :roll: Najbolj, da skupaj združiva najine najboljše lastnosti... ah samo potem bi bile pa predobre :lol: :lol:

Joj če bi pa združili najine adute pol pa ne bi smeli bit več v Polžji sekciji, tega pa nočeva, a ne :wink: :lol:

Danes pa je tak lep sonček zunaj, da res moram it tečt. da vidim če še lahko premagam mojih 7 km :roll:
Uporabniški avatar
 niki
solatka napisal/-a:
Joj če bi pa združili najine adute pol pa ne bi smeli bit več v Polžji sekciji, tega pa nočeva, a ne :wink: :lol:

ja to imaš pa prav, tega pa res nočeva :D

jaz sem pred dobro uro prišla s teka.. sem šla ZEN varianto.. no vsaj tako sem mislila, dokler nisem doma dala na računalnik :roll: ... jaz res nimam občutka za tempo :oops: :oops: OK pospešla sem samo tam kjer sem šla mimo 'gradbišča', da sem se čimprej izognila neprijetnih pogledov :shock: :shock:, ostalo pa se mi je res zdelo počasi (če odštejem visok pulz). Bom mogla malo bolj pazit...

je pa tale sonček kar močno grel, tako da mi je bilo kar konkretno vroče.. sicer je pa res lepo, tako da si privoščite ta lep jesenski dan :)
Uporabniški avatar
 solatka
Današnji tek je bil pa prav zanimiv.

Med slačenjem tekaške vetrovke mi je uspelo ustaviti štoparico.
No, prav, sem si mislila, bom pač mela mal drugačen trening. Pa sem menjavala hojo in šprint (po polžje itak).

No potem ko sem pritekla v naselje je bilo seveda pozdravit še znance pa pokomentirat otročke.

No skupni seštevek časa je kljub vsemu kar dober (tudi če prištejem tistih par izgubljenih minut).

Bo pa vsekakor treba do LM pretečt še kak kilometer. :wink:
Uporabniški avatar
 IRA
Jest zabušavam :lol:

Vsaj kar se teka tiče 8)

Danes je za mano kar naporen dan.
Sva z mojim novim sostanovalcem počupala kar nekaj dreves, pokosila vso travo na "noge" in na "roke" (jih vlečem za sabo) ... še nekaj domačih opravkov naju čaka ...

Sem vzela kar dva dni dopusta!

Jutri pa imam v mislih spet en 6km krog, upam, da bo šlo s časom skozi :roll:

Me pa ta teden ne bo ne na Golado ne na kRožnik, ta teden bom odtekla samo dva ravninska 6km teka, grem v soboto namreč v MB na štenge pa se bojim, da bom dol padla, če s kranci pretiravam :D

Lupčka vsem !!!

Se grem mal stiskat ... oh kolk je to luštn, če maš skos na dosegu ruke :P
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA