Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 niki
Jaz sem že nazaj iz Dunaja :D Seveda, da ni bilo vse preveč popolno sem uspela večer pred odhodom zbolela :roll: sicer pa je bilo luštno, sprememba je pasala :D

vidim, da ste bile pridne pri čvekanju in teku :wink: sem se komaj prebila do konca :D

Lenči čestitke za osvojene kilometre, res si pridna :juhuhu: :cast:

Jaz sem pa končno dobila urnik predavanj in na žalost bodo sedaj moji popoldnevi zasedeni s faksom :( Pogrešala bom k-rožnik in družbo :(
Nazadnje spremenil niki, dne 10 Okt 2008, 16:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 niki
majcha72 napisal/-a:Se spomnite, ko sem zadnjič raazlagala, da ne smem na tek, dokler se ne ugotovi, kaj mi je?
No, mam mobilno ledvico. :shock: To pomeni, da je ledvica leže na svojem mestu, ko stojim pa leze nekam naprej in proti popku. Tako da mogoče le ni bil dvanajstnik.
Toliko smo za zdaj ugotovili. Čakam še na izvid krvi, da vidimo, ali so bolečine, ki se pojavljajo med tekom, zaradi tega, ker se nekaj "zdrma" ali imajo kakšen drug vzrok.
Srčno upam, da ne bom čez čas tukaj prodajala tekaške opreme. :cry:

Upam, da se ti srečno konča pa da boš lahko tekla še naprej.. držim pesti :heart
Uporabniški avatar
 majcha72
Hja - bo kar pri tem ostalo. Vse je OK z mano, samo tista ledvica se šetka sem pa tja, med tekom jo pa uspešno premetava kdo ve kje po trebuhu, kar mi povzroča bolečine.
Rešitev je več. Lahko zamenjam šport ("bicikl si kupi", je rekla dohtarca). Lahko jo grem operativno popravit. Lahko tečem, če hočem in se matram ob tem - škode si ne morem naredit. Ne bi mi škodilo dobit gor kakšne tri kile - morda bi nabrala toliko maščevja, da bi jo zadržalo tam, kjer mora bit (hja, če bi me vidla dohtarca pri malci...).
Zdaj me čaka temeljita reorganizacija lastne glave. Hudo mi je, ker sem rabila letaaaa, da sem premagala odpor do teka. Ko sem svojo glavo poštimala, me je pa telo izdalo.
Po mojem sem zdaj prvič in zadnjič v življenju razočarana, da mi nič ni. Če bi imela zdaj recimo kakšno obskurno vnetje, bi pojedla tistih nekaj AB, pa bi bil mir. Tole pa kar je in nikamor ne bo šlo. Problem je, ker se bolečina pojavi kar hitro. Če bi se mi po pol ure, bi tekla pač po dvajset minut. Tako me začne pa matrat že po nekaj sto metrih.
Moj bojni plan: najprej bom raziskala vse možnosti, da obdržim tek kljub temu. Pa mal po svoje eksperimentirala. Mal bom še pobrskala, še izven polžje sekcije povprašala forumovce za kakšen nasvet, pa bo za začetek.
Uporabniški avatar
 Ksenija
naj ti bojni plan uspe!
tamala včeraj izvedela nič konkretnega... ko pride do poškodbe na kolenu traja nekak 6 tednov da bolečine minejo, v tem času se mora izogibat hitre menjave smeri, v glavnem rokomet bo počival... priporoča ji kolo, tek po ravnem.. mogoče ti nasveti pridejo prav še komu. Pri meni stanje nespremenjeno, ker se bolečina seli resno sumim da se je išias po 5 letih povrnil... trenutno bolečina ni huda, bom v nedeljo naredila en test in se odločila če podarim plačilo za 10 km LM :(
sicer me pa čaka lepa jesen v gozdu v kar ne dvomim... še copate moram prave kupit pa bo
Uporabniški avatar
 Loni
Majcha, sama sem prešaltala na bicikel leta 1999, pa na fitnes, ampak ko se ti tek enkrat dopade, se ti pač dopade. Konec debate, naredila sem tisto, kar je bilo treba narest, vse samo zato, da sem spet lahko začela laufat. Smo hecni, a ne? Ma zdaj imam rada oboje, tako tek kot bicikel, in sem spomladi, ko je spet vreme za kolo, precej več na biciklu kot v supergah.
Kar se pa ledvic tiče, ti ju lepo pridno čuvaj, sem sama imela z njimi konkretne probleme, obe sta se namreč izredno polenili. Ma, s primerno prehrano se je dalo pri meni vse poštimat. Odstraniti drugače verjetno čisto zdravo ledvico - to pa je dilema, v kateri ne bi sama tla nikoli bit.
 Vinci
Pa saj ni treba ledvice odstranit. Samo fiksirajo jo oz. omejijo gibanje. Jaz bi se odločil za operacijo.
Uporabniški avatar
 Loni
Vinci napisal/-a:Pa saj ni treba ledvice odstranit. Samo fiksirajo jo oz. omejijo gibanje. Jaz bi se odločil za operacijo.

OK, to se pa že boljše sliši.
 Vinci
Noben pri zdravi pameti ne bi dal stran zdrave ledvice. Upam, da se ne motim. To bi bilo pa res idiotsko. Najbrž noben zdravnik tega niti ne bi hotel narediti, razen kakšen mesar.

Sicer sem danes PST srečal dve punci. Sem malo upočasnil v upanju, da se bosta pogovarjali o kakšnih resnih zadevah, npr. kam bosta šli žurat, ampak sta sam o službi klobasali. :lol: :lol: Ne ne, hecam se. Ni bilo čisto tako.
Uporabniški avatar
 solatka
Evo mene.
Direkt iz teka. Dosegla magično mejo 6.40 :laola. Govorim seveda o tempu :wink:
Mende so se uni hribčki res splačali. :D

Majcha a tvoja ledvica si je pa omislila kar plesne v tvojem trebuhu (no pač tam kjer je). In zdaj pridno pleše polčke in valke :lol:
Ohjej.....
Uporabniški avatar
 lenči
solatka napisal/-a:Evo mene.
Direkt iz teka. Dosegla magično mejo 6.40 :laola. Govorim seveda o tempu :wink:
Mende so se uni hribčki res splačali. :D

Majcha a tvoja ledvica si je pa omislila kar plesne v tvojem trebuhu (no pač tam kjer je). In zdaj pridno pleše polčke in valke :lol:
Ohjej.....

Solatka, pa ti si neverjetna :juhuhu: . Se bojim, da sem napovedala tvoj čas na LM premalo ambiciozno :wink: :lol: .
Uporabniški avatar
 lenči
Majcha, držimo pesti, da boš uredila vse tako, da boš lahko normalno tekala naokoli in bo tvoja dušica zadovoljna, srce bo srečno, telo pa tudi.
Uporabniški avatar
 Asparagus
@Majcha, mogoče za začetek vztrajaj pri počasnem teku in se bo ledvica malo "navadila", si našla bolj ugoden položaj in bo začenjala boleti kasneje?
Zrediti se za nekaj kg, se tudi sliši logično. To je za nas ženske precej nepopularen ukrep, ampak ti si po mojem kakšno kilco lahko privoščiš.
Operacija samo zaradi teka :? , če te pri nobenih drugih aktivnostih ne moti, ne vem, jaz sem bolj zajc za te stvari. :shock:

@Solatka, ti pa vidim, da se resno pripravljaš na LM. Fartlek, tek v hrib, kilometrina :cast:
Jaz tudi tečem vsak drugi dan, sicer bolj kratke razdalje, delam pa tekaške vaje in se raztezam.

Lep pozdrav tudi vsem ostalim!
Uporabniški avatar
 lenči
Včeraj sem bila prelena za tek, sem pa danes šla malo naokoli, da ne pozabim tečt. Blo je prav super, ugotovila, da moj max puls ni tako kritičen, kot je kazala prejšnja ura v klance. Jutri pa 12 km, ta velik klanec in upam, da bo šlo kar hitro.
Uporabniški avatar
 niki
Jaz pa že od ponedeljka nisem tekla, v torek zvečer me je napadla virozica, danes je pa že bolje, tako da bom jutri poskusila en lahkoten tek odteči.

Me pa malo daje, ker sem dobila urnik za faks in imam ravno v torek popoldan predavanje in bom tako morala do nadaljnega skupni tek na Rožnik izpustiti. Manjkala mi bo družba :(

V ponedeljek in petek sem popoldan frej, tako da če se najde še kdo, ki bi imel čas takrat, bi se mu z veseljem pridružila :roll:

Včeraj sem prišla še do novega spoznanja :shock: da se ravno za maraton premahkne ura in bo treba tako še eno uro prej vstati, meni pa še štart ob 8.30 dela težave :roll: :roll: namreč do 10 ure sem bolj zombijeve narave :roll: Upam, da ne bom stoje med čakanjem na startu zaspala :lol: :lol:

Solatka, super ti gre, mislim da se bom kar tebe 'prijela' med tekom :wink: , da mi boš tempo držala :D
Uporabniški avatar
 Hojca
niki5 napisal/-a:Včeraj sem prišla še do novega spoznanja :shock: da se ravno za maraton premahkne ura in bo treba tako še eno uro prej vstati, meni pa še štart ob 8.30 dela težave :roll: :roll: namreč do 10 ure sem bolj zombijeve narave :roll: Upam, da ne bom stoje med čakanjem na startu zaspala :lol: :lol:

D

Zdajle sem pa že čist zmedena, sam, če je men z uro kej jasn, bomo spal eno uro dalj, saj se premakne nazaj, a ne :?:
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA