Moderator: lenči

wind
Loni napisal/-a:Ko smo ravno pri pulz, moj je tudi bil včeraj na zame ravni trupla, povprečen 135 pri tempu okoli 6'/km. Sem se malo uščipnila, da sem videla, če sem še živa. Morda pa je to povezano s temperaturo, mi je še utrip malo zmrznil.

Ja, utrip je malo nižji v mrzlih mesecih, ker ni več potrebe po intenzivnem hlajenju z znojenjem. ;)

Nekateri že jamrajo o mrazu - pa saj je komaj okrog nule, to se še lepo miga brez rokavic... Danes so bile (zame) idealne razmere za lauf, blato ponekod že rahlo zmrznjeno, da ga zdrobiš, ko stopiš nanj, luže pa imajo tudi že skorjo, lepo zahrusta pod nogami.
Uporabniški avatar
 Loni
wind napisal/-a:
Loni napisal/-a:Ko smo ravno pri pulz, moj je tudi bil včeraj na zame ravni trupla, povprečen 135 pri tempu okoli 6'/km. Sem se malo uščipnila, da sem videla, če sem še živa. Morda pa je to povezano s temperaturo, mi je še utrip malo zmrznil.

Ja, utrip je malo nižji v mrzlih mesecih, ker ni več potrebe po intenzivnem hlajenju z znojenjem. ;)

Nekateri že jamrajo o mrazu - pa saj je komaj okrog nule, to se še lepo miga brez rokavic... Danes so bile (zame) idealne razmere za lauf, blato ponekod že rahlo zmrznjeno, da ga zdrobiš, ko stopiš nanj, luže pa imajo tudi že skorjo, lepo zahrusta pod nogami.

No, jaz rokavice kar že kar nataknem, če grem zvečer, ker me rado zebe v prste, drugače pa tečem še vedno samo v dolgi tekaški majici, nataknem pa eno švic majčko s kratkimi rokavi spodaj, da me v popek ne zebe. :wink:
Uporabniški avatar
 teka-teka
No, danes sem dočakala dan punkcije, še včeraj je kazalo, da bo šele 4.12. :shock: , pa sem potem pošten jamrala po telefonu, da se me je, sicer prijazna sestra, usmilila. Tako, da me danes čaka inekcija usmiljenja, po bunki sodeč, bosta ziher kar dve.
Včer tekla cca. 8 km, joško sem imela priselotejpano, da ni preveč skakala :D
Komaj čakam nedelje, tek mi je bolj drugotna zadeva, rabim mal odklopa, kak žur, pa bo moj dan izpolnjen.
Upam, da se vse sestavite do nedelje, mislim na one, ki greste na tek, pa vam zdravje ne zluži rano najbolje.
Uporabniški avatar
 niki
A bomo tudi Polžki imeli kakšen decembrski žur :D
Uporabniški avatar
 lenči
niki napisal/-a:A bomo tudi Polžki imeli kakšen decembrski žur :D

Najbolje, da ga naredimo kar v Velenju, ker nas bo itak največ skupaj zbranih :wink: :lol: :?:
Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:

Najbolje, da ga naredimo kar v Velenju, ker nas bo itak največ skupaj zbranih :wink: :lol: :?:

Se mi je kar zdelo, da bo tak odgovor :wink:
Uporabniški avatar
 lenči
niki napisal/-a:
lenči napisal/-a:

Torej, sedaj vemo, pa se pripravimo. :lol:
Uporabniški avatar
 UršaR
Saj nimam nič pametnega za napisat. Samo toliko, da ne pozabite name. :wink: Noga je precej bolje, ampak ni še čisto ok. Pri hoji ne boli več, tek še ne gre. Še en teden ji dam časa, potem pa gasaaaa. Vsaj upam tako. Res se mi že toži po teku. Saj sploh ne vem več, če še znam. :oops: Še nekaj časa ne bom dala tempa na km v podpis. :D

Uživajte!

LP, Urša
 wind
Loni napisal/-a:No, jaz rokavice kar že kar nataknem, če grem zvečer, ker me rado zebe v prste, drugače pa tečem še vedno samo v dolgi tekaški majici, nataknem pa eno švic majčko s kratkimi rokavi spodaj, da me v popek ne zebe. :wink:

Ja, potem pa javkaš o virusih po forumu. :twisted: Ne vem, kakšne so temperature v ljubljanskem močvirju, ampak jaz pri temperaturah okrog 0 raje oblečem mikroflis puli, kot tekaško majico. Predvsem vrat mora biti na toplem, tekaške majice imajo vse po vrsti prekratek ovratnik, flis pa ima visok ovratnik do brade, potem je vseeno, če piha, če sem brez kape, rokavic, če imam tanke bombažne hlače, ki naj bi se nosile pomladi... :D

Sicer so tudi mene nekaj napadale neke prehladne virozne zadeve, ampak jaz to takoj "prekurim" - ali s tekom, ali s hitro hojo v hrib. Je pa to treba naredit še isti dan, takoj ko začutiš, da v grlu malo peče, magari zvečer ob desetih. Proizvajalci antibiotikov imajo pri meni izgubo, heh. :twisted:
Uporabniški avatar
 solatka
lenči napisal/-a:
niki napisal/-a:
lenči napisal/-a:

A spet bomo jedli? :shock: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 solatka
wind napisal/-a:
Loni napisal/-a:No, jaz rokavice kar že kar nataknem, če grem zvečer, ker me rado zebe v prste, drugače pa tečem še vedno samo v dolgi tekaški majici, nataknem pa eno švic majčko s kratkimi rokavi spodaj, da me v popek ne zebe. :wink:

Ja, potem pa javkaš o virusih po forumu. :twisted: Ne vem, kakšne so temperature v ljubljanskem močvirju, ampak jaz pri temperaturah okrog 0 raje oblečem mikroflis puli, kot tekaško majico. Predvsem vrat mora biti na toplem, tekaške majice imajo vse po vrsti prekratek ovratnik, flis pa ima visok ovratnik do brade, potem je vseeno, če piha, če sem brez kape, rokavic, če imam tanke bombažne hlače, ki naj bi se nosile pomladi... :D

Sicer so tudi mene nekaj napadale neke prehladne virozne zadeve, ampak jaz to takoj "prekurim" - ali s tekom, ali s hitro hojo v hrib. Je pa to treba naredit še isti dan, takoj ko začutiš, da v grlu malo peče, magari zvečer ob desetih. Proizvajalci antibiotikov imajo pri meni izgubo, heh. :twisted:

Uf, to je pa debata ravno zame.
Sem pravkar premišljevala, da bom morala "nagruntati" v čem naj tečem v teh hladnih dneh.

Ok, spodaj pač trenerka (al je trenirka? Tega nikoli ne vem), zgoraj pa kaj?
Ker nimam tekaških majčk na dolge rokave pač improviziram.
Ponavadi zgleda to takole - spodnja majčka, majčka s tričetrt rokavi (pač bombaž) in čez tekaška trene(i)rka.
Sem včeraj ugotavljala, da bo vseeno treba kaj bolj toplega oblečt, ker je bilo v senci kar hladno.
Kakšni predlogi? (razen tega, da naj nabavim tekaške zadeve - gospod financ minister ne dovolijo he he).
 wind
solatka napisal/-a:Ok, spodaj pač trenerka (al je trenirka? Tega nikoli ne vem), zgoraj pa kaj?

Zgoraj kot prva plast dolga švic majica, čez to dam mikroflis puli (tole v športnih trgovinah prodajajo kot smučarski puli, vzameš čim tanjšega, pomembno je, da je oprijet, da je iz poliestra, da dobro diha, pa tudi dragi niso). Slabost je le ta, da taki tanki puliji nimajo odsevnikov. Ne vzet takega z zadrgo po celi dolžini, ker se tak ne bo dobro oprijel telesa, kar je pogoj za dobro odvajanje švica oz gretje v vetru.
Če bo še bolj mraz dodam še kratko švic majico ali dolgo - več tanjših plasti je boljše kot en debel sloj. Za tek več kot tri sloje še nisem rabil.

Poceni in dobre švic majice so imeli včasih v Hoferju, zdaj so pa že cene nabili, ravno ta teden jih imajo po 15€, še spomladi sem enako dobil za 6 ali 7€, banda. Ni pa vsa roba v hoferju dobra, tekaški in kolesarski dres je zanič, zelo slabo odvaja švic, medtem ko so švic majice primerljive z dražjo robo. Mislim, da za pribl. 15€ dobiš tudi K-dry majčke v Hervisu, v butičnih hribovskih štacunah (Promontana, Iglu) pa seveda plačaš več.

Vsekakor se ti splača investirat v kratko in dolgo švic majico, ta roba traja zelo dolgo - pa ne spraševat po tekaških zadevah v štacunah, takoj ko je nekaj z oznako "tekaško", je cena že navita, material pa je enak, le da je kakšna barva več in fensi šmensi napis, ta koristi le statusni komponenti ega. :D

Tko, zdej grem pa svetlobno onesnaževat gozd. :twisted:
Uporabniški avatar
 niki
wind napisal/-a:
Vsekakor se ti splača investirat v kratko in dolgo švic majico, ta roba traja zelo dolgo - pa ne spraševat po tekaških zadevah v štacunah, takoj ko je nekaj z oznako "tekaško", je cena že navita, material pa je enak, le da je kakšna barva več in fensi šmensi napis, ta koristi le statusni komponenti ega. :D

Jaz bi s tem strinjala in se mi zdi, da če se že poleti izogneš tem zadevam, je za pozimi res pomembno, da si tako napravljen, kot je zgoraj opisano. Dodala bi še, da namesto navadne trenirke imaš tolpe pajkice, ki sem jih jaz od Pro touch dobila za 17 € (redna cena tam okoli 21€) in super služijo svojemu namenu in za nobeno ceno več ne oblečem navadne trenirke, kot sem to počela prej.

Glede cene je pa res tako.. Jaz imam doma švic majico od Falke in sem zdaj kupila še od hoferja in skoraj ni razlike. Je malo drugače krojena pa mogoče malo boljši material, ampak vseeno ne odtehta toliko višje cene, tako da če bi imeli v Hoferju te majice že prej, si niti pod razno ne bi nabaljala te od Falke..

Imam švic majico še od mojih hribovskih časov in je to že vsaj 10 let. Pa je še vedno dobra.
Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:
niki napisal/-a:
lenči napisal/-a:

Jaz doma že pridno treniram in testiram različne stvari :D
Moram prej sprobat, če mi uspe narediti kaj užitnega :wink:
Uporabniški avatar
 solatka
wind napisal/-a:
solatka napisal/-a:Ok, spodaj pač trenerka (al je trenirka? Tega nikoli ne vem), zgoraj pa kaj?

Zgoraj kot prva plast dolga švic majica, čez to dam mikroflis puli (tole v športnih trgovinah prodajajo kot smučarski puli, vzameš čim tanjšega, pomembno je, da je oprijet, da je iz poliestra, da dobro diha, pa tudi dragi niso). Slabost je le ta, da taki tanki puliji nimajo odsevnikov. Ne vzet takega z zadrgo po celi dolžini, ker se tak ne bo dobro oprijel telesa, kar je pogoj za dobro odvajanje švica oz gretje v vetru.
Če bo še bolj mraz dodam še kratko švic majico ali dolgo - več tanjših plasti je boljše kot en debel sloj. Za tek več kot tri sloje še nisem rabil.

Poceni in dobre švic majice so imeli včasih v Hoferju, zdaj so pa že cene nabili, ravno ta teden jih imajo po 15€, še spomladi sem enako dobil za 6 ali 7€, banda. Ni pa vsa roba v hoferju dobra, tekaški in kolesarski dres je zanič, zelo slabo odvaja švic, medtem ko so švic majice primerljive z dražjo robo. Mislim, da za pribl. 15€ dobiš tudi K-dry majčke v Hervisu, v butičnih hribovskih štacunah (Promontana, Iglu) pa seveda plačaš več.

Tko, zdej grem pa svetlobno onesnaževat gozd. :twisted:

Wind, hvala za izčrpne nasvete.
  • 1
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA