Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 lenči
ROSI64 napisal/-a:Lenči ta tvoj ciljni finiš na Zagorskem teku pa ne spada pod kriterij polžje sekcije. :lol:

Ne, se strinjam, res ne :--( , spada pod hudičev tempo :twisted: :-- . Tako je, če zajčku ne moreš nič odreči :D
Uporabniški avatar
 lenči
Moram tole tule napisat.
Naša idejna ustanoviteljica Solatka tale trenutek uživa vsak korak in vdih na slavni poti Camino. :laola Zdaj mi je jasno, zakaj je trenirala z 10kg nahrbnikom :clap: in manj tekala naokoli. Naj ji bo še naprej lahek korak in veliko užitkov na poti, potem pa bomo brali vtise z njene poti. :laola
Uporabniški avatar
 Ksenija
uuuu :clap:
moje sanje za nekoč v prihodnosti! (čeprav se nagibam tudi na katero drugo pot ;))
Solatka uživaj vsak trenutek... na tej poti spoznavaš tudi sebe, odkrij v sebi najboljše!
Uporabniški avatar
 Asparagus
Bravo Solatka :clap: , tudi jaz sem letos že slišala o lepotah tistih krajev...mogoče se enkrat odpravim, čeprav zgolj turistično.
Zagorski tek me je zanimal zaradi bližine, vendar samo če bi bilo slabo vreme. Tako sem v soboto raje pretekla 12km že zjutraj med 6.30 in 8.00. V nedeljo sem bila na Češki koči, včeraj pa dve uri skakala in plesala v Zagrebu :D :D :D . Danes sem utrujena in tek bo najbrž prestavljen na jutri.
Uporabniški avatar
 solatka
lenči napisal/-a:Moram tole tule napisat.
Naša idejna ustanoviteljica Solatka tale trenutek uživa vsak korak in vdih na slavni poti Camino. :laola Zdaj mi je jasno, zakaj je trenirala z 10kg nahrbnikom :clap: in manj tekala naokoli. Naj ji bo še naprej lahek korak in veliko užitkov na poti, potem pa bomo brali vtise z njene poti. :laola

Lenči (in vsi ostali ;-))
Solatka se že pridno navaja na preskok iz enega sveta v drugega in pretaka solze za prelepimi doživetji Camina. Trenutno še ne dojemam, da je poti konec.

Bom pa povedala kaj več, ko se naspim in pridem k sebi.
Uporabniški avatar
 UršaR
Solatka, dobrodošla nazaj. Komaj čakam na poročilo.

Zadnje čase se bolj malo javljam – ko pa nimam kaj pametnega napisati. :oops: Uspešno sem prekinila predolgo lenarjenje. Julij ni bil ravno za pohvalit (kar se tiče tekaške kilometrine, ostalo je bilo vse hvale vredno). Avgust izgleda bolje. Plan – tek 3x tedensko – zaenkrat uspešno izpeljujem. Taka količina mi odgovarja in je zaenkrat ne mislim spreminjati. Na zadnjih treh tekih pa sem sploh uživala, saj sem imela osebnega zajčka in sva se imela krasno. No, jaz malo manj, saj sem dihala na škrge.

Se bom pa pohvalila z najinim sobotnim podvigom (no, odkrito povedano – zame je bil podvig, za mojega dragega pa „mala malica“). Povabljena sva bila na piknik v Lušo – vas, 10 km od doma. In v planu sva imela tek. Ampak tek po pikniku? – No go! In pade ideja, da greva peške – seveda ne po cesti, ampak čez Lubnik (bližnji hrib). To pot smo nekajkrat že prehodili in časovno je bilo to vedno okoli 3 ure hoje. Tokratni cilj je bil kar najhitreje priti do tja, kar je pomenilo hojo v hrib in tek po ravnini in navzdol.

Štartala sva pred hišo in do vznožja hriba tekla (cca. 5 min.). Potem pa sva zagrizla v klanec. Sem se trudila, ampak klanci pač niso moja specialiteta. :oops: Po 1 h in 6 minutah se je klanec zravnal in sva se pognala v dir (ja pa ja de!). Noge so bile sicer utrujene, ampak tek po ravnem oz. celo navzdol je šlo. Vsak naslednji klanček sem brez slabe vesti prehodila. Dragi me je oskrboval s pijačo, jaz pa sem samo tekla. Občutki so bili fenomenalni. Kar sijala sem od ponosa. Na koncu še strm klanec navzdol (da ni bilo treba naokrog) in uro sva na cilju ustavila na 1h 59' 12''. Uspelo mi je!! Nimam pojma, koliko km sva pustila za sabo, nimam pojma, koliko višinskih metrov sva premagala – niti mi to ni pomembno. Razmišljam, s katerimi besedami bi opisala občutke po tem teku, pa ne najdem pravih izrazov. Koža se mi je ježila od vznesenosti in zadovoljstva. Ko pa me je še dragi pohvalil, sem pa sploh hodila nekaj cm nad tlemi. Turca, vsekakor vredna ponovitve.

In kako je pasalo tisto mrzlo pivce na pikniku … :drink

Uživajte!

LP, Urša
Uporabniški avatar
 Classix
Opa, opa...soborka je začela ''kucle'' ovohavati. Tole pa že majčkeno diši po ultra zenovskih ''ta dolgih'' trojkah naslednje leto Gospodovo. Le glej, da nama z Pajom ne bo potrebno tretjega iskati...pridna, pridna...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Urša bravoooooo, samo da ti pa klanci ne grejo pa ne verjamem (no sedaj tudi ti veš, da ti grejo), ker sem te enkrat komaj ujela v klanec :laola
Uporabniški avatar
 lenči
kengurujko napisal/-a:Kaj je zdej polžki-ne gre noben na Koprski k-Rožnik??

Danes še na klasičnega ne bi prišla, ker sem na dopustu :-- Imejte se
Uporabniški avatar
 UršaR
Classix napisal/-a:Opa, opa...soborka je začela ''kucle'' ovohavati. Tole pa že majčkeno diši po ultra zenovskih ''ta dolgih'' trojkah naslednje leto Gospodovo. Le glej, da nama z Pajom ne bo potrebno tretjega iskati...pridna, pridna...

LP
Matjaž

No, ja! Kucle ovohavati? Saj sem napisala, da v klanec niti koraka nisem tekla. :oops: "Ta dolge" trojke - a si zmešan? Bi morala nekje bivakirati vmes. :lol:

LP, Urša
Uporabniški avatar
 Asparagus
Tek v hrib po gozdni poti tudi meni ne gre, zaradi korenin, grbin itd...ne morem vzpostaviti enakomernega ritma korakov in dihanja in pol par korakov tečem, par korakov hodim....najbrž če si dovolj dober, lahko tečeš povsod :? . Dol grede je treba pa pazit, da ne bi narobe stopila in zvila gležnja. Tudi glede obitve ne vem, v tekaških supergah gleženj lahko klecne, pohodniški čevlji se mi zdijo pretrdi za tek :?: .

Kljub temu sem ravno danes razmišljala, da bi spet poskusila eno varianto po gozdu.
Vročina kar vztraja, na splošno me ne moti, pri teku me pa ovira :oops: .
 skorc
Skrajšaj dolžino koraka in povečaj frekvenco. Jaz sem pri gorskih tekih čisto zadovoljen s klsičnimi tekaškimi copati (dokler je teren suh).
Uporabniški avatar
 Loni
No, kaj naj si pa potem mi mislimo, ko tole preberemo???

jpotoc napisal/-a:Še pred tekmovanjem sem upal na svoj osebni rekord za njim končal cele 4. minute s časom 1:28. No v bistvu sem bil srečen, da sem po polžje privlekel do cilja.

No, drugače pa, če lahko malo povzamem svoje pisanje izpred enega leta, lahko zase rečem, da sem spet fedrce "namontirala". Super občutek, samo o "polžjih" 1:28 ne bom niti sanjala, je škoda cajta.
  • 1
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA