Moderator: lenči

spela*
No tko, ker je po počitku vse težje spet začeti, je bilo tole včeraj prav super. Ene 22 km pa se je nabralo, lepo počasi (edino zadnji krog sem šla nekoliko hitreje). Pravzaprav je bil vsak krog lažji, ker je bilo vedno bolj hladno. Hvala dekletom in pajotu za družbo. :D
Uporabniški avatar
 lenči
Pa grem spet malo nabirat kilometre Slika ob Savinji bo še nekaj vlage za polžke, potem pa bom jaz "slinila" asfalt :--
Uporabniški avatar
 Hojca
Ultramaratonska lenči :cast:, še tukaj čestitke za nabrane kilometre :clap: , me3 smo pa danes malo nabirale kilometrčke (niti četrt tvojih) ob Kamniški bistrici :wink: Hvala Alenki in Špeli za družbo, meni je bilo super :D
Uporabniški avatar
 lenči
mojculja napisal/-a:Ultramaratonska lenči :cast:, še tukaj čestitke za nabrane kilometre :clap: , me3 smo pa danes malo nabirale kilometrčke (niti četrt tvojih) ob Kamniški bistrici :wink: Hvala Alenki in Špeli za družbo, meni je bilo super :D

Ooo, pridne, komaj čakam da se vam pridružim, meni je bilo lepo ob Kamniški tekat :clap:
Uporabniški avatar
 levinja70
Še ena, ki je letos pričela s tekom in sedaj našla to temo.
Lenči najprej ti moram iz vsega srca čestitat in kot se pri nas reče KAPO DOL za tvoje pretečene km v LD. :clap: 75 km o tem lahko sama samo sanjam.

Tudi sama tečem počasi po polžje in počasi podaljšujem ali pa skrajšujem dolžino. Odvisno od počutja. Pričela sem teči, ker sem preprosto morala storit nekaj zase. Obilno pre - težka asmatičarka, ki je sopihala že po navadnih stopnicah. Blek in sem si zadala za novo leto, da naredim nekaj iz svojega življenje in sem. Pričela sem teči in med tekom do sedaj odvrgla 15 kg in še nekaj bi jih rada.
Tekla sem letos v Radencih na 5,5 ( mi je kar narodno napisat razdaljo). Množica me je kar notpotegnila in sem tekla svoj najboljši čas pod 30 minut in pristala med prvimi 50 udeleženkami na 5,5. Ponosna. A sedaj bi rada šla v LJ na 10 a ne vem ali bom zdržala ali ne. In morda še kdaj kam na daljšo turo.
Že letos sem želela našega preljubega šmartinca odteč a so mi moralo popolnoma dol potlačili in zato nisem šla. Zato pa sem sedaj tu, da iščem podporo in motivacijo za take in podobne podvige, ker je res nepozabno in adrenalinsko.
Uporabniški avatar
 lenči
Levinja dobrodošla :laola
Glede na povedano si naredila že ooooogroomnoooo in vse čestitke za tvoj uspeh.
Če redno tečeš in če imaš željo, lahko greš na 10ko na LM, malo podaljšuješ razdalje in zmaga je tvoja :clap: .
Uh, pa tistih pod 30 minut na 5,5 sploh ni tako počasnih. Ne dvomi vase, če rabiš nas polžke, tukaj smo :D . Meni je tudi moj govoril, pa ti boš šla okoli šmartinca v tiste brege, a ti veš koliko je to, a se nisem dala. Če pa želiš, pa gremo malo tam okoli skupaj, da boš imela spodbudo (predvidevam, da nisi daleč, če je šmartinc zate "domač"). Tudi ob Savinji je prav lepo in prijetno nabirati kilometre, v družbi pa sploh hitro minejo.
Le pogumno naprej, polžki smo zakon. :laola
 *Irena*
No, pa sem se tudi jaz odločila, da se vam pridružim, saj tole že kar redno prebiram.

Lenči, iskrene čestitke tudi od mene za 75 km in kot pravi levinja, tudi jaz lahko samo sanjam o takem dosežku.

Levinja, tudi jaz sem asmatik in sedaj tekam že dve leti. Za tek sem se odločila predvsem zaradi pomanjkanja energije. Seveda sem izgubila tudi par kg :D, zato sem dobila še večjo motivacijo. Vendar v teh dveh letih sem vedno tekla le kratke razdalje (3 do 5 km) in nikoli nisem pomislila, da bi šla tečt na kakšno prireditev - vse do letos, ko sem šla avgusta na 2. mali blejski maraton. Odtekla sem 1 krog okoli Blejskega jezera (5,8 km), pa še huda vročina je bila, pa sem bila tudi jaz ponosna sama nase. No in sedaj že razmišljam, da grem tudi jaz na LM (seveda na 10 km). Upam, da mi bo tale forum dal dodatne motivacije, da se bom tudi jaz čim več udeleževala množičnih tekov. In pa še nekaj, levinja, tvoj čas na 5,5 je bil zelo dober. Jaz sem rabila 37 min za okoli Blejskega jezera, tko, da sem res ena "polžka" :lol:
Uporabniški avatar
 lenči
Irena, tudi ti pozdravljena :laola iz ilegale :--
Levinja in Irena, nekaj motivacije je že poslano z expresno pošto :clap: :-- , tako da kar hitro uporabite. In seveda lepo pridno tekajta in povečujta razdaljo, potem pa na LM lepo na izi na 10ko. Takšni borki sta, da verjamem vaju. In zavedajta se, da ni vse v razdaljah, da so užitki pri teku (in potem vsi pozitivni stranski učinki..mislim negativni v kg :-- ) veliko več vredni. Eni smo pač "material" za maratone, druge za krajše teke, sem pa tudi jaz z velikimi :shock: očkami gledala tiste, ki so šli na daljše razdalje na začetku. Zavedajta se, da smo polžki z vama, ko tečete, torej imata prijetno družbo :clap:
In javita kaj, poročajta, kako vama gre :D
Uporabniški avatar
 lenči
Dragi polžki, jaz lepo počivam, tokrat se palec najbolj buni in oglaša, zato ga s tekaškimi copatkami še ne bom obremenjevala :lol: . Po musklfibru prva dva dni, so mišice sedaj že OK, še vedno sem utrujena (hja, kaj hočemo, takle imamo :-- ), no kolesarjenje mi pa že malo gre po glavi :wink: .
Vem, da pridno migate in le tako naprej...polžki smo zakon :laola
Uporabniški avatar
 levinja70
Lenči – prav imaš, da se moje domovanje vrti okoli Celja. Torej posledično tudi okoli Šmartinskega jezera. Ko sem letos opazovala kako vam barvno urejajo ( pri nadvozih ste imeli kamenčke obarvane fluorostenčno rumeno – kajne in trakci so viseli iz drevesnih vej) traso ob Savinji sem vam bila kar malo nevoščljiva. Vztrajnost pri vas ne pozna meja in za 75 km jo je potrebno prav veliko. Moja velika želja je bila, da vas pozdravim vsaj ob progi a sem za tek iz medijev izvedela prepozno. Bila sem že vpisana na poli maraton (štartnina plačana) in ker sem Savinjčanka sem pač odšla odkolesarit teh 62 km v samem dežju.

Tisto, da gremo malo odteč skupaj bi mi prav lepo prijalo vendar ne vem, kaj bi ti imela od takega teka, ker bi se morala prilagajat meni ali pa bi mi odtekla naprej in bi te nemočno opazovala v zadnjo plat.

Ob Savinji tečem 2 – 3 x na teden in sicer od Polzele, Šempetra pa vse tja do Vrbja. Nato še krog okoli jezerca. Zatem pa me moj naloži v avto in odpelje domov. Med vikendom pa tečem okoli Nove Cerkve (tam z mojo ljubeznijo gradiva »čebeljnak«, kamor se bova na stara leta preselila.
Razgled na Šmartinsko jezero pa občudujem s Kunigunde kamor kar nekajkrat letno prikolesarim. Starši imajo vikend (beri vinograd) pod Kunigundo s pogledom na celjsko kotlino in Šmartinsko jezero. Torej mi je jezero resnično domače, sploh pa od letošnjega prvega maja, ko smo ga v celoti obhodili (tik ob obali). Še prej pa sem odtekla tudi 4 km traso, ki so jo organizirali na urejenem delu jezera pod geslom »zdravo hujšam«.

Irena – torej je tudi tebe doletelo tisto ščemenje v želodču tik pred štartom in prve metre? Pri meni je bilo tako, da se samega štarta v Radencih sploh ne spominjam. Množica me je kar ponesla s seboj. Srce mi je razbijalo ko noro in v želodcu sem imela neko prazno toploto. Ne znam razložit. Že po 200 do 300 metrov pa me noge preprosto niso hotele več nosit. Sem hotla že na pločnik zavit in čimdlje proč odpeketat. A sem si sama sebi rekla, da če sem že tu grem do konca. Nato so se možgančki in telo nekaj časa prerekali med seboj, no in potem je steklo. Glede časa sem bila pa tudi sama zelo pozitivno presenečena. Tudi tvoj čas je za polžko zelo dober. Kajti razdalja je daljša in razmere (vročina) naredi tudi svoje. Le tako naprej.
Me pa zanima ali te astma kaj manj nadleguje kot te je ( v bistvu če te je). Sama imam alergijsko astmo posledično občasne napade (glede na prisotnost alergenov v zraku). Se pa odkar sem dala nekaj kg dol in se več gibljem veliko bolje počutim. Tudi tablet ne jem več. Uporabljam še samo upihe in še to samo zjutraj.

Ma sem se razpisala. Uživajte v teku in življenju nasploh.
 *Irena*
Ja, Levinja, tudi jaz sem imela tremo pred startom. Moram rečt, da sem imela čisto suha usta. Pa še sama sem bila, razen moj dragi me je čakal ob pirčku. Ampak feeling je pa vseeno dober. Kot si že sama rekla, se ne zna razložit. Sem pa prva dva km tekla z veliko hitrejšim tempom (vsaj tak občutek sem imela), potem sem pa mislila, da bom kar odnehala, u glavi mi je nabijal, sonce me je žgalo, ampak zdržala sem, haha :lol: Rezultat mi sploh ni bil važen (no mal pa že), vesela sem bila že zato, ker sem odtekla traso. In tako sem dobila motivacijo, da grem tud jaz naslednjič na 10 km. Pa moram povedat, da prav pridno vadim, da tečem 2 - 3 x na teden po 1 uro skupaj, kar mi nanese okoli 9 km. Ostalo pa so krajši teki. Zdaj pa počivam, ko je takle vreme :( . Moram pa reči, da sem do sedaj vedno tekla zaradi lastnega počutja in tudi tek mi je v veselje. Če mi gre, je o.k, če pa kakšen dan ne, pa pač prej odneham.
Glede astme pa moram povedat, da skoraj nimam težav, ne jem že 3 leta tablet, ne vpihov. Edino spomladi, ko prične cveteti, imam nekaj težav, takrat moram med tekom vzeti Ventolin. Ampak po kakšnem tednu ali pa dveh se tudi te težave umirijo. Pa včasih pozimi, ko je veliko smoga v zraku, takrat tudi včasih težje diham. Se pa spomnim, da predno sem se takole ukvarjala s tekom, sem imela vedno težave z naporom. Kadar sem šla v kakšen klanec, me je začelo dušiti. Sedaj teh težav nimam več in to je še dodatna motivacija, da nadaljujem s tekom. Tako, da Levinja, tudi tebi mogoče ne bo kmalu več treba jemati vpihe zjutraj. Uživaj tudi ti še naprej v teku, pa se mogoče vidimo na LM.
Uporabniški avatar
 lenči
levinja70 napisal/-a:Lenči
Tisto, da gremo malo odteč skupaj bi mi prav lepo prijalo vendar ne vem, kaj bi ti imela od takega teka, ker bi se morala prilagajat meni ali pa bi mi odtekla naprej in bi te nemočno opazovala v zadnjo plat.
Ob Savinji tečem 2 – 3 x na teden in sicer od Polzele, Šempetra pa vse tja do Vrbja. Nato še krog okoli jezerca. Zatem pa me moj naloži v avto in odpelje domov. Med vikendom pa tečem okoli Nove Cerkve (tam z mojo ljubeznijo gradiva »čebeljnak«, kamor se bova na stara leta preselila.

Levinja, če gremo skupaj tečt, potem tečemo skupaj in jaz ne bezljam naprej..razen ko fotkam :lol: . Če tečeva skupaj imam jaz veliko od tega....lep trening :clap: in še družbo :laola . Samo za zmenit se je, če tečeš med tednom se iz službe ustavim in odtečeva kakšno skupaj...da dobiš še malo več motivacije :clap:
Javi, če imaš željo za skupen tek, z veseljem bom poklepetala s tabo :D
Uporabniški avatar
 levinja70
lenči napisal/-a:
Levinja, če gremo skupaj tečt, potem tečemo skupaj in jaz ne bezljam naprej..razen ko fotkam :lol: . Če tečeva skupaj imam jaz veliko od tega....lep trening :clap: in še družbo :laola . Samo za zmenit se je, če tečeš med tednom se iz službe ustavim in odtečeva kakšno skupaj...da dobiš še malo več motivacije :clap:
Javi, če imaš željo za skupen tek, z veseljem bom poklepetala s tabo :D

Sem definitivno za skupen tek. Štela bi si v čast, da lahko tečem z ultramaratonko :clap: , ki je poleg tega še zelo dobra motivatorka in delilka pozitivizma. Doreč morava še samo kje bova tekli in kdaj. Sama nimam nikakršnih načrtov, če izvzamem, da pričakujem 1 roditeljski sestanek v Celju za Špelo vendar še datum in ura nista dorečena. Torej na dan s predlogi. :lol:
Za petek 17.09.2010 je v Žalcu predvidena šola tehnike teka. Tja sem se prijavila, da vidim kaj delam prav in kaj narobe. Si ti ali katera druga "dirkačica polžka" kdaj obiskala kakšno takšno šolo?
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA