Moderator: lenči

Tanjusha
Kaj pa kaksna kitka, Solatka? Jaz mam vsaj dve spangi v glav pa cop naredim z navadno elastiko, ker tiste pisane 'takosmate' pri meni tut ne zalezejo in potem sredi teka pi***, ker moram ene 10x cop popravljat. S spuscenimi pa ne morem tect ...

Drugace pa, drage polzke, men nc ni vroce :) Uzivam! Se bolj bi uzivala, ce bi lahko tekla :--(
Uporabniški avatar
 d.m.r.
:arrow: Naj dodam še svoje tekaško poročilo v tej vročini.
Včeraj zvečer mi je po slabem tednu pavze le uspelo preteči 8 km. :juhuhu: Odpravila sem se okoli pol desete zvečer, pa ni bilo še sledu o kakšnem bolj svežem zraku. :roll: Pot me vodi mimo glavne vaške gostilne in velikokrat sem deležna raznih opazk in pripomb na račun mojega teka. No, včeraj so me takole opozorili:" Bolj počasi deklinca, dole je radar." Tek mi je še kar uspel, le ko sem prišla domov sem se počutila, kakor da prihajam iz savne, kot je napisala že Frikica. Pa še ful sem bila rdeča v obraz, kar je pa tako moja stalnica. :oops:

:arrow: Tina 1, moj čas na 10 iz Radencev je bil 1.09, pa upam, da bo na Bledu kakšno minuto manj... :wink:
:arrow: Solatka, super, da si se ponovno spravila v pogon! (jaz pa sem včeraj med našimi polji videla bolj prijazne žuže - kresničke, ob katerih sem se kar raznežila...Babja sentimentalnost... :wink:
Lp, Dominika
Uporabniški avatar
 teka-teka
Zadnji teden imam več priložnosti, da čekiram net in tudi meni ljub TT. In sem vas končno odkrila. In upam, da me sprejmete v svojo sekcijo.
Tečem slabo leto, avgusta bom upihnila 1.svečko tekaških let :shock: Na lokalnih tekmovanjih sem bolj na koncu (torej so mi požki blizu in pisani na kožo), je pa res, da se PDL (pokal Dolenjskega lista) lotevajo sami stari mački, da o ženskih tekmovalkah raj ne govorim. Gospa v starosti moje mame me vedno pusti za 5 min zadaj :oops:
Toliko za sedaj. Upam, da v nedeljo najdem varstvo in odtečem tek na Miklavž/Gorjanci (PDL, Krevsov tek), če ne pa se bom potila :wink: , ja tekla bom, :D v poznih nočnih urah in preganjala kresnice.
Uporabniški avatar
 lenči
Teka-teka, dobrodošla. Tudi jaz avgusta praznujem prvi tekaški rojstni dan :juhuhu: . Ti pa povem, da so lokalna tekmovanja kar poštene tekme in da mi polžki smo malo bolj spredaj na kakšnih množičnih prireditvah, kot so bili Radenci, pa DM tek :wink: :D . Pa ne se sekirat, samo teci, pa bo.

Meni je uspelo spraviti pravkar en tek pod streho (8 km). Sem mislila, je bilo malo plohe sinoči, bo super, ura 6.30, bo šlo kot :twisted: . Ja sem videla :evil: . Takšna sparina, da je pošteno teklo z mene. Pa noge niso ubogale in sploh in oh. Ampak, priznam, sedajle se pa prav čudovito počutim. Sem res rabila tale tekec. Je bil pa puls presenetljivo nižji kot ponavadi :?: Pa jutri zjutraj grem spet tečt. Ker čez teden zvečer je še huje.

Tanjusha, s katerega severnega tečaja pa si, da ti ni nič vroče :?: :wink: . Meni bi bilo na 2tisoč metrih sedaj ravno prav :D .
Uporabniški avatar
 solatka
@Počasnela... na kapco se pa sploh nisem spomnila (jih ne maram preveč, pa niti nimam kakšne doma...) je pa vsekakor dobra ideja.
@Tanjusha tud kitja je super ideja. Hvala.

Včeraj sem šla za foro gledat rezultate lanske desetke. Hm.... nekak se mi zdi, da bom na repu :roll: Če bo sreča :lol: mi pripade celo častno zadnje mesto. Sploh glede na mojo "nemotiviranost in ne natreniranost" v zadnjem mesecu.

Ma... do cilja bom prišla... pa če bom 10km prehodila.
 Tanjusha
@Lenci: hmmm, ne vem, pac ni mi vroce. Lazje prenasam vrocino kot mraz, od nekdaj. In tudi tecem veliko lazje poleti kot v prehodnih obdobjih, je pa res, da sem se tudi na zimo ze posteno navadila, odkar sem 'na vasi'. Vseeno pa moram pozimi pri sprehodih (ce je res mraz) ali hribolazenju daz cez usta sal. Drugace umrem :)

@Solatka: kitka + kapca = pa bos na konju :)

Na nocno desetko vas pa pridem spodbujat! Tecem ze 14 dni ne, no, ta teden sem sla 2x, ampak me kolk se vedno boli ... Kar je cudno, ker pri hoji me pa ne :evil: Tako da sem danes zvlekla s kavca glavo druzine, vzela oba stirinozna prijatelja in smo jo mahnili na cca 8 km dolg sprehod. V torek sibam na morje in upam, da mi bo slana voda dobro dela. Prvotni plan je sicer vseboval tek vsak drugi dan, bo pa zdaj prisla v postev alternativa: jutranji sprehod do mesta po kruhek :)
Uporabniški avatar
 lenči
Tanjusha, malo ti pa zavidam, da ti ustreza toplota. No tudi jaz sem se že malo navadila nanjo. Hud mraz mi pa tudi ne ugaja, ampak s šalom gre.

Danes sem odtekla svojo najboljšo 10ko, čeprav je sijalo sonce in sem na 9 km kar popustila, potem pa sem se zbudila in glej ga :twisted: , 1.05.20 :juhuhu: . Kaj bo pa čez teden, ko bom tekla zvečer :?: . Verjetno kar kriza. No bom že. V nedeljo pa itak odpolžam na dopust.

Lepo tecite polžki in čim manj savnanja (z mene pošteno teče) :D
Uporabniški avatar
 Asparagus
Hello, I'm back. En teden sem se potepala po Londonu in okolici. Tekla nisem, verjetno pa sem prehodila lepo število kilometrov. Tekačev sem videla ogromno in to na kraju, kjer bi jih najmanj pričakoval. V centru mesta tekajo po bregovih Temze in okoliških ulicah, čeprav se tam valijo reke turistov in uslužbencev iz bližnjih poslovnih stavb, bilo je namreč sredi dneva.
Spraševala sem se, če mogoče za tek izkoristijo kar pavzo med delom, samo ne vem, kje se potem stuširajo.
Samo par primerkov sem videla naslednji dan okrog šestih v Regent's parku, ki je po mojem za tek super lokacija.
Še komentar za tiste, ki se pritožujejo čez vročino, v Londonu je bilo cel teden od 20-22 stopinj, delno oblačno in ves čas vleče hladen veter. Za tek bi bilo super, drugače pa je za moj okus prehladno, ampak boljšega poletja nimajo, pravi znanec, ki tam živi.
Sedaj sem spet v realnosti vsakdanjega življenja in včeraj zvečer sem po tednu dni spet tekla( 8 km). Šla sem ob 20.30, vročina se mi je zdela znosna, vendar pa sem na isti progi hitreje tekla marca in aprila. Če ne bo hujšega, bom ostala pri večernih treningih, tek zjutraj mi odgovarja samo, če potem ne grem v službo.

Polžki in ostali, pridno tecite še naprej :D !
Uporabniški avatar
 Frikica
OOOOO Polžki!

Kako ste kaj? Vročina? Uredu? :D
No, pa je ta teden, tretji tek za mano. Uspešno opravljen, pretečenih pa 10km... Čas je bil bolj tkotko, ampak sm uspešno premagala vse klance, ki so mi zaviral tempo.
Tokrat sem imela s seboj 0,5L vode in dobro, da sem jo imela, ker drugače ne bi zmogla tako razdaljo, bi se verjetno že kje prej obrnila nazaj domov.
@Asparagus...lepo, da si nazaj v SLO ;) .
@Lenči...super za tale čas na 10km :clap:

Lepo se imejte in dobro tecite...

:)
Uporabniški avatar
 teka-teka
Evo, tudi jaz se nisem šparala ta vikend :shock: . Včeraj sicer nisem šla na lokalno tekmo, ker sta moja dva navijala za bazen in je bil rezultat 2:1. zato pa sem speljala vodo na svoj mlin in sem odtekla 12 km, no mislim, da je bilo najmanj toliko do toplic, onadva pa sta šla z avtom. Prvo kopanje je bilo zaradi razgretega telesca prav nirvanično.
Aja, 10-ka. Sem se prijavila, da bom ja šla. Upam, da moje dete ne bo delalo scen, ker je mala ratala alergična na tek in teži kadar grem tečt. Lanski rezultat 61 minut, letos pa boh ve. Še dobro, da so lokacijsko pretavili štart in, da se ne bomo gužval. itak bom štartala v pozadini :lol:
Uporabniški avatar
 skyfoot
Lepo vas pozdravljam. Še vedno vstrajam pri teku na svoji progi. Mogoče sem se z nekaterimi od tu že srečal, mogoče ker so bile kar hitrejše polžke. A srečujemo se bolj kot ne skoraj isti ljudje.
Sedaj je malo krize zaradi vročine, ob 19.oo je še vedno kar vroče in se potem zvečer komaj ohladim, zjutaj pa se mi še ne da zgodaj vstati...
Sem se pa šel v soboto "hladiti" v gore, s planinskim društvom sem v Nessfeld na tamkajšni dvatisočak in bilo je čudovito. Žal sem ponovno ugotovil kje smo še slovenci in odnos do narave že če se primerjamo z našimi severnimi sosedi. Manjka nam še... in dokler bomo še naprej samovščeni bomo še tam kjer smo. Sanje o kakšni slovenski Švici pa lahko napišejo samo še v kaknšni pavlihi...
Ta teden je čas za nove km, mogoče se bomo kdaj spoznali.
Lepe pozdrave
Uporabniški avatar
 UršaR
Helou, Polžki!

Vedno več nas je :lauf: No, in nekateri so vedno hitrejši, ane Lenči? Bravo za rekord!

Moje vikend poročilo pa je prekleto skopo. Kar se teka tiče, seveda. Sem si naštimala budilko za soboto ob 6ih zjutraj. Ampak, ker imam nastavljene dneve ponavljanja od ponedeljka do petka, soboto pa sem (kako prikladno) pozabila odkljukati, sem mirno spala do 8ih. Potem je bilo pa seveda že prevroče. No, kakšne pretirane sekirancije ni bilo zaznati. V soboto zvečer pa sem šla itak prepozno spat (ob 1ih), da bi se v nedeljo tako zgodaj sestavila.

Danes grem. Upam, da pade kakšna kaplja do takrat, da malo tole ozračje sčisti. Da se bo dalo dihat.

Na Bled pa jaz ne grem, ker:
1. nisem še sposobna iti na tekmo preteči 10 km (na "treningu" že gre, ampak še predolgo traja)
2. grem na morje v soboto in me ne bo!!! :D

Se beremo. Do takrat pa dober tek!!

LP, Urša
 zvezdicas
Polžki, pridni ste... vse pohvalim, k v poletnih dneh kljub vročini tekate... no saj sem tudi jest v soboto spravila skupaj en super 6km tek s klanci (39min), ampak tudi metra več najbrž ne bi :roll: pa tud drugače ne tečem tko hitro, mi je bil fajn zrak, okrog 20°C je bilo zvečer :)
Včeraj se mi ni dalo tekat, sem šla raje se sončit in namakat, danes pa sem vsa smrkava (sovražim klime :evil: ) in bom očitno morala spraznit nos pred tekom :lol:
Vsem dober tek in lep poletni dan še naprej 8) 8)
 nana
teka-teka napisal/-a: itak bom štartala v pozadini :lol:

Sva že dve :D
Uporabniški avatar
 Asparagus
Danes se mi je trening popolnoma ponesrečil. Odpravila sem se vsa zagreta, da malo izženem iz sebe službene frustracije. :evil: Vzela sem mp3, da bi se še bolj sprostila in ta vrag mi je nagajal, ker ni hotel ostati v ušesih. :evil: Mogoče sem zato pozabila vključiti uro, kar sem ugotovila po nekaj sto metrih. Potem sem rekla, da bo najbolje, če se raztezam in potem prižgem uro in gas. Vse je bilo normalno, dokler me po enem kilometru ne vščipne nekaj v mišici na zadnji strani od kolena navzgor. :x
Najprej sem poskusila teči naprej čisto počasi, potem se mi je zdelo, da bolje, da ne, ker me je trgalo vse gor do zadnjice :evil: :twisted:
In sem šla peš nazaj do avta. Bolečina je popustila, pri "normalnem" gibanju ni hudega, če poskusim steči, pa me zaboli.
Upam, da me skrbi po nepotrebnem, da si nisem ničesar nategnila z nerodnim ali prezgodnjim raztezanjem in da bo vsaj pojutrišnjem vse v redu.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA