Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 lenči
Danes se mi je pa spet teklo :D in sem spravila pod streho 15 km. Tako lepo počasi za dušo :clap: . Vreme idealno, no, res sem morala dati dolge rokave gor. Samo da se miga, pa je takoj lepše :wink:
Polžki, migajte in uživajte :laola :laola
 danijelj
Pozdravljeni vsi skupaj.Sem nov na forumu in nov med tekači :-).S tekom sem začel pravzaprav s 1.5 2015.Pred tem sem se od otroštva dalje ukvarjal z raznimi športi še najbolj pa z nogometom tam nekej do leta 2013 potem pa sem se totalno zalenil :-).No vse skupaj okol teka pa se je v bistvu začelo že lani decembra,ko sem sam sebi dokazal,da če si nekaj v glavo zabijem po domače povedano to tud storim,prenehal sem s kajenjem.Posledica tega pa seveda na hitro pridobljenih dodatnih 6 kg po svoji krivdi seveda in to skor vse v trebuh :-) Po dolgem premlevanju,da bo treba nekaj storit pa sem se naposled le odločil,grem probat s tekom pa,da vidim kako bo in evo,zasvojil me je :D Tečem vsak drug dan,za dušo,ker uživam in upam,da se bo maščoba stopila dolgoročno...Vseeno pa si merim razdalje,čase pa čeprav vem,da je za to še prehitro a me vseeno to še nekako dodatno motivira,ko lahko spremljam svoj napredek.Trenutno stanje pa je tako:najdaljša razdalja do zdaj je 8,64km s tempom 6,30m najboljši tempo pa 5,44 na 4,75 km(trenutni max)-to sem naredil nek test :D in se seveda vidim v tej temi kot začetnik oz polžek :D ...
Uporabniški avatar
 Medicius
danijelj napisal/-a:...prenehal sem s kajenjem.Posledica tega pa seveda na hitro pridobljenih dodatnih 6 kg po svoji krivdi seveda in to skor vse v trebuh

Soražim "pivski" trebušček, zato pa ga tudi nimam. :--
Ista zgodba je bila pri meni. Nehal s kajenjem pri 26. letu in pričel s tekom. Prvi mejniki so se gibali okrog 2km, potem 5km, potem 8, 10km vse do prvega polmaratona v roku 2. let.
Če boš tekel z glavo, ti bo tek prinesel vse in samo dobro. Tudi dobre rezultate! :wink:
 spela*
danijelj napisal/-a:Pozdravljeni vsi skupaj.Sem nov na forumu in nov med tekači :-).S tekom sem začel pravzaprav s 1.5 2015.Pred tem sem se od otroštva dalje ukvarjal z raznimi športi še najbolj pa z nogometom tam nekej do leta 2013 potem pa sem se totalno zalenil :-).No vse skupaj okol teka pa se je v bistvu začelo že lani decembra,ko sem sam sebi dokazal,da če si nekaj v glavo zabijem po domače povedano to tud storim,prenehal sem s kajenjem.Posledica tega pa seveda na hitro pridobljenih dodatnih 6 kg po svoji krivdi seveda in to skor vse v trebuh :-) Po dolgem premlevanju,da bo treba nekaj storit pa sem se naposled le odločil,grem probat s tekom pa,da vidim kako bo in evo,zasvojil me je :D Tečem vsak drug dan,za dušo,ker uživam in upam,da se bo maščoba stopila dolgoročno...Vseeno pa si merim razdalje,čase pa čeprav vem,da je za to še prehitro a me vseeno to še nekako dodatno motivira,ko lahko spremljam svoj napredek.Trenutno stanje pa je tako:najdaljša razdalja do zdaj je 8,64km s tempom 6,30m najboljši tempo pa 5,44 na 4,75 km(trenutni max)-to sem naredil nek test :D in se seveda vidim v tej temi kot začetnik oz polžek :D ...

Pozdravljen na Tekaškem forumu!
Čestitke za odločitev, da si nehal kaditi in da si začel teči! :clap:
Glede na to, da si začetnik, je tvoj tempo zelo dober, prav tako tvoja pretečena razdalja! Ampak ne zdaj pretiravati, teh 8 do 10 km naj ti bo nekaj časa kar dovolj, pa tudi s hitrostjo se ne obremenjuj in raje vsaj še nekaj tednov teci počasi (počasneje, kot tečeš zdaj). Da se telo navadi na novo obliko gibanja.
 danijelj
Medicius točno to je problem,pivski trebuh,ostalo je ok,samo tu se teža pozna :D .Drugače pa sem v 1,79,teža 79,5kg.Kar se pa tiče ciljev pa sem si jih dolgoročno zastavil,ki se nanašajo komaj na naslednje leto(z malo manjšim pivskim trebuščkom na 1.uradni 9km tek v domačem kraju :) .Sem opazil že po parih tekih,da glava hoče,telo noče :D Ko sem pretekel tistih dobrih 8km skupaj se mi je zdelo,da bi v takem tempu tekel še najmanj uro pa sem se raje ustavil.Naslednji dan mi seveda ni bilo žal saj je to že bla neka zgornja meja.Tak kot si rekla Špela teh tekov se bom zdaj en čas držal,da se malo utrdim.Tečem 3-4 x na teden kak nanese pač npr pon,sre,pet,ned ali tor,čet,sob...Čez teden krajše,čez vikend pa malo daljšega od običajne razdalje.Pa namesto daljšega teka čez vikend bom tu pa tam na pohorje zavil na en pohod z vklučenim res easy tekom na kakih ne preveč strmih odsekih.
Uporabniški avatar
 lenči
danijelj napisal/-a:Pozdravljeni vsi skupaj.Sem nov na forumu in nov med tekači :-).S tekom sem začel pravzaprav s 1.5 2015.Pred tem sem se od otroštva dalje ukvarjal z raznimi športi še najbolj pa z nogometom tam nekej do leta 2013 potem pa sem se totalno zalenil :-).No vse skupaj okol teka pa se je v bistvu začelo že lani decembra,ko sem sam sebi dokazal,da če si nekaj v glavo zabijem po domače povedano to tud storim,prenehal sem s kajenjem.Posledica tega pa seveda na hitro pridobljenih dodatnih 6 kg po svoji krivdi seveda in to skor vse v trebuh :-) Po dolgem premlevanju,da bo treba nekaj storit pa sem se naposled le odločil,grem probat s tekom pa,da vidim kako bo in evo,zasvojil me je :D Tečem vsak drug dan,za dušo,ker uživam in upam,da se bo maščoba stopila dolgoročno...Vseeno pa si merim razdalje,čase pa čeprav vem,da je za to še prehitro a me vseeno to še nekako dodatno motivira,ko lahko spremljam svoj napredek.Trenutno stanje pa je tako:najdaljša razdalja do zdaj je 8,64km s tempom 6,30m najboljši tempo pa 5,44 na 4,75 km(trenutni max)-to sem naredil nek test :D in se seveda vidim v tej temi kot začetnik oz polžek :D ...

Pozdravljen :clap:
čisto pravi forum si našel za svojo aktivnost :wink: :D . Glede tempa seveda že skoraj izpadeš iz polžje sekcije :lol: , pa smo veseli vsakega, ki želi biti v njej :D . Po pameti in tudi počasi se daleč pride in to naj ti bo vodilo še naprej. Mogoče bi le vključil kakšne vaje za trebušček, da lahko hitreje napreduješ. Pa tudi pri teku pomaga, če so mišice krepke.
In seveda, veseli smo javljanja, jamranja, poročanja.....da dodamo kakšno motivacijsko tudi mi :laola :laola
 danijelj
Evo danes pretekel 6km(easy tempo 6.07) s hitrejšo drugo polovico po nasvetih v eni od tem,ker sem imel zadnje dneve težavo takoj na začetku.Prvi km ali 2 sem čist odpovedal pol pa je šlo bp.Tako,da sem danes odtekel brez bolečin v štartu pa še bi lahko ene 2-3 km naredil a sem se raje brzdal,da ne bo preveč saj je pred mano še popoldanski šiht :D Ta mesec mi je ostal še samo en(2 dni počitka si bom vzel,da bom tipi topi :D ) dolgi tek čez vikend oz daljši pohod z lažjim tekom tu pa tam na pohorje.Mesec bo zaključen nekje med 72-80 km.Drug mesec pa lepo postopoma dalje in morda se približam številki 100 na koncu meseca,bomo videli.
Uporabniški avatar
 lenči
Po septembru 2013 prvič prekoračila stotko v mesecu :shock: . Ja, nekako se mi je teklo v maju :lol: . Sedaj bo pa vročina naredila svoje, ah polžja lenoba :-- . Danes štart v rahlem dežju, na koncu pa skoraj sonček, ko sem zaključila z 18 kilometrom. Junija bo pa treba enkrat preko 20ke, september bo hitro tukaj.
Polžki, migajte tako ali drugače :laola
Uporabniški avatar
 Asparagus
Lenči,

tudi jaz sem maja brez težav dosegla stotko :D .Dnevi so dolgi, vreme je bilo primerno.
Upam, da bo tudi junija tako.Če bo zelo vroče, pa raje kakšno vožnjo s kolesom.
 Sursika
Pozdravljeni
Sem nova na forumu in sem rekla, da je tale tema najbojša, da se oglasim :D . Stara sem 23 let in aktivno tečem 3. leto (prej v SŠ sem dobila ošpice, če sem samo slišala besedo tek). Lani sem vsak drugi dan pretekla 5 km, letos pa ko sem si kupila nove superge in vse mi je pa motivacija padla. Sicer predvidevam, da zaradi poškodb (natrgane mišice okoli reber zaradi dolgotrajnega močnega kašlja in ahilova tetiva zaradi katere bom mogla jutri k zdravniku) ampak vseeno, me zanima kako vi obdržite motivacijo? Lani z isto količino dela in obveznosti nisem imela problemov z njo, letos se pa kar ne spravim. Pa čeprav sem si postavila cilj, da drugo leto na DM teku pretečem svojih prvih 10 km :cry: .
Uporabniški avatar
 slorunner
Mogoče kak bližji cilj? 1 leto je kar dolga doba. Dobro, mnogi imamo tudi dolgoročne cilje, ampak dobro je imeti tudi kakšne kratkoročne cilje, da jih lahko prej dosežemo in sproti občutimo zadovoljstvo ob nekem dosežku, kar še poveča motivacijo za naprej.
Uporabniški avatar
 stena
Bližji cilj ni slaba ideja, pa magari neka 7km tekma npr. Lahko tudi zamenjaš šport za kakšen dan, da razbiješ monotonost npr. s kolesom. Lahko dodaš nov krog, spremeniš teren iz ceste v gozd, iz ravnine v breg ... Naredi si stvar čim manj monotono. Glava ne mara monotonije, predvsem pa skušaj uživati, opazuj okolico, igraj se ...
Uporabniški avatar
 lenči
Sursika, če je mogoče, si poišči družbo, sebi primerno, motivacija je s tem zagotovljena :laola :laola . Če pa si samotarski tip, pa so že povedali, kratkoročni cilj, prej pa seveda zdravstvene težave uštimat :clap: :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 lenči
No, saj še migam :oops: . Samo pišem več v službi kot pa tukaj :oops: . Včeraj odtekla ta kratko na maratonu državnosti v Celju. Vreme idealno tudi za polžke, še lepše pa je, ko srečaš "stare" znance in poklepetaš. Na progi sicer nisem, ker ni bilo tako počasne družbe, sem pa zato navijala na polno za vse mimo leteče tekače.

Migajmo, migajmo, saj vemo, hormoni sreče se sproščajo :laola :laola :laola
  • 1
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com