Evo izkušnje iz prve roke - pa še moje cep nimajo nič z mamutom skupnega
Prvič sem jih videl v Celovcu kot gledalec. Čakamo na drugi menjavi vodilne, pa prileti ven eden z belimi dokolenkami. Kaj pa je temu, smo vsi debelo gledali, a kmalu prileti še eden - seveda z belimi dokolenkami. Zadeva je že postajala sumljiva, še bolj pa potem ko jih je od prvih 10 vsaj 7 imelo bele dokolenke. WTF

Potem smo se odpravili še malo po štantih in v Hervisovem sem jih našel (enih 50 eurotov so bile - waaaaay too much se mi je zdelo za ene štumfe).
In potem sem za rojstni dan dobil svoje. Tako bom tudi jaz za Ironman po zadnji modi opremljen. Ker pa ni najbolje prvič obuti nogavic ravnoi za Ironman jih je bilo treba vsaj enkrat prej sprobat. Za sprobat po naši vasi sem rabil kar dobro mero poguma in sem čim hitreje zavil v gozd, da bo čimmanj gledalcev blizu
Na treningu nisem čutil kakšnih posebnosti, edino stopala so se res dobro oprijemale. Ampak škoditi ne morejo, če "znanstveniki" pravijo da so OK, pa še vsi profiji jih imajo.
Na ironmanu na Madžarskem sem seveda reskiral tisto minuto, kolikor traja dlje da si jih gor navlečeš v primerjavi z navadnimi potem pa v boj. Sem pa bil na celi progi izmed 300 tekmovalcev edini z belimi dokolenkami in vsi so imeli
Izkušnje pa so: pojma nimam ali so kaj pomagale. Vlekel sem se kot megla, a prav gotovo ne zaradi nogavic

ali bi šel brez njih še počasneje? Ne vem. Pozitivno pa je bilo, da se mi je voda ob polivanju po glavi nabirala okrog meč in ni tekla v superge, poleg tega so mokre nogavice lepo hladile meča. Tako da prihodnje jih bom gotovo še imel. Ali pa bi si kupil še ene, če bi šle te k hudiču? Najverjetneje ne.
Če bom pa ljubljano tekel, jih bom gotovo imel - škodijo gotovo ne, če pa kaj koristijo pa toliko bolje
PS Zanimivo pa je, da pa jih naprenosu s Havajev skoraj nisem videl.
lako čemo ...